Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

Πέντε πράγματα που μας δίδαξε τόσο καιρό το Facebook!

Tα πέντε πράγματα που μας δίδαξε τόσο καιρό το Facebook είναι: 
1) Να βγάζω photos στην τουαλέτα...
2) Να σουφρώνω τα χίλια μου σε όλες τις φωτογραφίες σαν να θέλω να φιλήσω κάποιον 

3) Να έχω πιο πολλούς φίλους στο fb παρά στην ζωή μου 
4) Να με ρωτάει κάτι ο αδερφός μου από το δίπλα δωμάτιο και να του απαντάω μέσο μηνύματος 
5) Να αλλάζω την photo στο προφίλ μου πιο συχνά από τις μπλούζες μου

xorisoria.org 


Από το  http://ksipnistere.blogspot.gr/

Σχόλιο ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ:

έχουμε αναφερθεί πολλές φόρες για το Facebook, ο βασικότερος λόγος είναι ότι το επίπεδο μέσα στα πλαίσια της κοινωνικής δικτύωσης είναι πολύ χαμηλό, επικρατώντας ο εγωισμός για τα πόσα like μας έκαναν σε μία ανάρτηση μας, αλλά και γιατί ο περισσότερος κόσμος εκτίθεται δημόσια προβάλλοντας την προσωπική του ζωή.
Από όλα αυτά μεγαλύτερη σημασία έχει ότι οι περισσότεροι χρήστες του δεν έχουν κατανοήσει ότι είναι η μεγαλύτερη βάση δεδομένων που καταγράφει τα πάντα και ταυτίζει τους χρήστες με φωτογραφίες αλλά και στατιστικά στοιχεία συμπληρώνοντας το προφίλ τους. Η ανάγκη για επικοινωνία αλλά και γνωριμιών πίσω από το δήθεν ασφαλή τρόπο χρήσης του ηλεκτρονικού υπολογιστή καταρρίπτεται γιατί τελικά οι ανθρώπινες πραγματικές σχέσεις, φιλίες και επικοινωνίες δεν μπορούν να αντικατασταθούν από 1000 φίλους που πιθανόν έχουμε στο προφίλ μας, αλλά δεν τους έχουμε δει ποτέ. Η αλήθεια είναι ότι πρόκειται για εικονική πραγματικότητα που μπορεί να φτάσει σε σημεία εξάρτησης αλλά και να επηρεάσει τη σκέψη μας και την ψυχή μας μην ξεχωρίζοντας το αληθινό με το ψεύτικο.
Ο χρόνος για την πραγματική επαφή με τους συνανθρώπους μας, μειώνεται δραστικά όταν καταναλώνουμε ώρες μέσα σε διαδικτυακές μπούρδες, ακόμα και κάποιοι που κάνουν διαδικτυακό σεξ, δεν μπορούν να συνειδητοποιήσουν ότι ζουν τον χειρότερο εφιάλτη της ζωής τους, γιατί ακριβώς από πίσω από τον υπολογιστή τους υπάρχουν καλώδια, οπτικές ίνες, δορυφόροι και ψηφιακά τηλεφωνικά κέντρα, που δεν μπορούν να παρέχουν ένα χάδι, ένα άγγιγμα, αλλά και καμία άλλη αίσθηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)