Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

Με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου παραδίδεται ο έλεγχος της χώρας

Μετά τις μαραθώνιες συσκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου, η κυβέρνηση κλείνει σήμερα τέσσερα ανοιχτά "μέτωπα" με τους δανειστές, καταθέτοντας στη Βουλή μία νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ή έως και τέσσερις ξεχωριστές), ...  με όλους τους όρους που η Τρόικα θεωρεί ως «προαπαιτούμενα» για να δώσει την δόση, αλλά απουσίαζαν από το "πακέτο" μέτρων που ψηφίστηκε. Στη νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου πρόκειται να ενταχθούν: · Η ρήτρα αυτόματης διόρθωσης: Σε κάθε απόκλιση έναντι των στόχων για το έλλειμμα, θα επιβάλλονται αυτομάτως περικοπές από πρωτογενείς δαπάνες εξαιρούμενων μισθών, συντάξεων και επιδομάτων. Επίσης, για κάθε αποτυχία στα έσοδα από ιδιωτικοποιήσεις επί δύο συνεχόμενα τρίμηνα, προβλέπει ως ποινή την περικοπή δαπανών 50% από φορείς της Γενικής Κυβέρνησης. · Πρόγραμμα αποχωρήσεων στο Δημόσιο: Θα προβλέπει ανά τρίμηνο το ρυθμό αποχώρησης για δημοσίους υπαλλήλους που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα από το 2013 έως και το 2015. Η Τρόικα ζητά ουσιαστικά τα... ονοματεπώνυμα των πρώτων 5.000 υπαλλήλων που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα το 2013. · Ειδικός Λογαριασμός: Η Τρόικα θέλει να έχει υπό την εποπτεία της τον ειδικό λογαριασμό που θα ενεργοποιηθεί για να εισρεύσουν το Δεκέμβριο σε αυτόν μέχρι και 44,5 δισ. ευρώ, αναλόγως του ύψους της δόσης που θα αποδεσμευτεί για τη χώρα μας. · Επιβολή "Επιτρόπων" στο Δημόσιο: Για να αποφύγει πιέσεις της Τρόικα με τα "όπλα" που αυτή αποκτά («ρήτρες», ειδικό λογαριασμό κλπ), η κυβέρνηση επιβάλλει ένα Μηχανισμό υπό τον απόλυτο έλεγχο του Γενικού Λογιστηρίου. Η πορεία όλων των υπουργείων και φορέων θα παρακολουθείται στενά ανά τρίμηνο. Για τους ΟΤΑ προβλέπεται η ίδρυση «Παρατηρητηρίου Οικονομικής Αυτοτέλειας», το οποίο θα επιβάλλει, σε περίπτωση που διαπιστώσει απόκλιση άνω του 10%, αύξηση των φόρων στους πολίτες, αύξηση του ΤΑΠ μέχρι και 0,3% στα ακίνητα εντός του δήμου, υποχρεωτικές μετατάξεις προσωπικού, αύξηση του τέλους παρεπιδημούντων από 0,5% μέχρι και 2%, μείωση δαπανών κλπ. Αλλά και στις ΔΕΚΟ, αν διαπιστωθεί απόκλιση 10% και άνω, θα τοποθετούνται «Επόπτες Οικονομικών Υπηρεσιών», για να διασφαλίζουν την επίτευξη των μνημονιακών στόχων. Αυτοί θα δίνουν εντολή για λήψη διορθωτικών μέτρων μέσα στο επόμενο τρίμηνο, αλλιώς θα κόβονται αυτομάτως κονδύλια και επιχορηγήσεις ("ξαφνικός θάνατος") και θα κόβεται ο μισθός στα μέλη των ΔΣ ή θα εξαναγκάζονται σε παραίτηση, αν δεν πειθαρχούν.

Από: http://ksipnistere.blogspot.gr

Σχόλιο ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ:
η Ελλάδα χώρα πηγής της Δημοκρατίας, χάνει πλέον κάθε δημοκρατικό δικαίωμα, παραδίδουν τον έλεγχο και την διακυβέρνηση της χώρας μας στους δανειστές μας με τον πιο αντισυνταγματικό και ύπουλο τρόπο. Τελικά ο ΓΑΠ όταν έλεγε ότι χρειαζόμαστε μια Παγκόσμια Κυβέρνηση και την χρειαζόμαστε άμεσα, δεν κατάφερε ο ίδιος να υλοποιήσει τον σκοπό του, αλλά ο φίλος του και σε αντίθετο στρατόπεδο" ο Αντωνάκης Σαμαράς, ο προδότης του έθνους μας για πολλούς. Μπορεί το 1993 να φώναζαν οι Νεοδημοκράτες ότι δεν ξεχνούν τον προδότη Σαμαρά μετά όμως από σχεδόν είκοσι χρόνια ξέχασαν τα πάντα.
Η περιορισμένη μνήμη των Ελλήνων είναι και η καταστροφή μας ... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)