Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

ΑΓΩΝΑΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ – ΠΟΡΟΣ



Νύχτα θα φύγουν από την Ελλάδα!
Όλοι γνωρίζουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η πατρίδα μας! Το σημαντικότερο όλων είναι η κακή οικονομική κατάσταση του Κράτους, που έχει ως συνέπεια το δικό μας οικονομικό κατρακύλισμα. Μέρα με τη μέρα η ζωή μας γίνεται αβίωτη! Η πατρίδα μας χρωστάει πάρα πολλά! Ποιό είναι αυτό το τεράστιο χρέος που οφείλουμε στους δανειστές μας; Πώς δημιουργήθηκε; Είναι βιώσιμο, δηλαδή μπορεί να εξοφληθεί και με ποιό τρόπο; Εκτός απο το δημόσιο χρέος το Κράτος αναλαμβάνει να σώσει και τις ιδιωτικές Τράπεζες, δηλαδή στην πράξη πρέπει να χρεωθούν οι πολίτες για τη δική τους σωτηρία. Ήδη οι ομολογιούχοι και τα ασφαλιστικά Ταμεία, η περιουσία των εργαζομένων, πλήρωσαν πολύ ακριβά με τα υποτιθέμενα κουρέματα την άφρονα πολιτική των κυβερνώντων. Τα τεράστια ποσά που δόθηκαν για τη σωτηρία των Τραπεζών τι έγιναν; Πώς διατέθηκαν; Ούτε φωνή, ούτε ακρόαση!

Μέχρι στιγμής βρισκόμαστε στο έλεος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Όλο δάνεια παίρνουμε και το χρέος, αντί να μειώνεται, φουντώνει. Τι συβαίνει; Ουδείς εξηγεί στο λαό γιατί γίνεται αυτό. Σαφώς αμφισβητείται  από εγκρίτους οικονομολόγους, Έλληνες και ξένους, ότι το χρέος της Ελλάδος δεν είναι αυτό που επικαλείται η κυβέρνηση. Είναι πολύ μικρότερο! Έγιναν μεγάλες και απαράδεκτες λογιστικές αλχημείες και πολιτικές προδοσίες για να ξεφτελιστεί η πατρίδα μας και να συρθεί δεσμία και γονυπετής ενώπιον του πραιτωρίου των δανειστών μας! Υπάρχει επιτακτική ανάγκη να αποσαφηνιστεί τι ακριβώς χρωστάμε. Αν ξεκαθαρίσουμε το τι οφείλουμε, τότε βλέπουμε αν το χρέος αυτό είναι βιώσιμο, εάν δηλαδή μπορεί να εξοφληθεί ή όχι. Αν είναι βιώσιμο, προχωράμε σε αναγκαίες ρυθμίσεις για την αποπληρωμή του. Αν δεν είναι βιώσιμο και δεν μπορεί να εξοφληθεί με κανέναν τρόπο, είναι δε τροχοπέδη για την ανάπτυξη του Κράτους και της Κοινωνίας, τότε προχωράμε χωρίς ενδοιασμούς στην εκκαθάριση της εκκρεμότητας είτε μονομερώς, είτε σε συνεργασία με τους δανειστές μας, διαγράφοντας το όλον ή μέρος αυτού!

Για τις ιδιωτικές Τράπεζες, που έγιναν μέρος του προβλήματος κι έρμαιο στα χέρια των δανειστών μας το Κράτος, άνευ χρονοτριβής, πρέπει να αποκτήσει τον έλεγχό τους, εγγυώμενο τις καταθέσεις των πελατών τους. Το μοντέλο του ξεπουλήματος των κρατικών Τραπεζών σε ιδιώτες απέτυχε. Η πολιτεία έχει τη δυνατότητα να τις εξυγιάνει, κάνοντας τις απαραίτητες τομές.

Η σημερινή πορεία του ευρώ μόνο δυστυχία έχε επιφέρει στους πολίτες της Ευωπαϊκής Ένωσης και ιδιαίτερα στην Ελλάδα. Διαλύθηκαν τα κράτη, διασπάται η κοινωνική συνοχή, οι πολίτες πτωχεύουν,! Σπίτια, χωράφια, αυτοκίνητα είναι υποθηκευμένα στις Τράπεζες, ο μέσος όρος ζωής κατεβαίνει, η ανεργία ανεβαίνει, οι αυτοκτονίες έχουν φτάσει στο κατακόρυφο, οι νέοι δεν παντρεύονται και δεν τεκνοποιούν, τα διαζύγια αυξάνονται, οι επενδύσεις είναι σε μηδενικό επίπεδο και η λεηλασία της κρατικής περιουσίας οργιάζει!

Οι εργασιακές σχέσεις ανατρέπονται, τα ασφαλιστικά δικαιώματα ποδοπατούνται, η ιατροφαρμακευτική και ναοσοκομειακή περίθαλψη απορρυθμίζεται, ο χρόνος για τη σύνταξη ανεβαίνει και τα επιδόματα και οι συντάξεις κουτσουρεύνται. Όνειρό τουςο μηνιαίος μισθός των 400 ευρώ και η σύνταξη των 250 ευρώ. Χρεωκόπησαν την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Όλα αυτά είναι σχέδιό τους, που το επιβάλλουν σταδιακά. Όλα αυτά γίνονται με το φαιδρό επιχείρημα ότι αν κατέβει το κόστος εργασίας θα γίνουν επενδύσεις, ενώ το κράτος θα ξοδεύει λιγότερα κι έτσι θα έχουμε οικονομία. Η τρέλλα στο αποκορύφωμά της και η κοινωνική γενοκτονία στο απόγειό της!

Το πρόβλημά μας δεν είναι μόνο οικονομικό. Είναι πρώτιστα πολιτικό και πολιτιστικό! Επειδή η τρικομματική κυβέρνηση λέει συνεχώς ψέμματα κι επειδή η Ελλάδα είναι το ατυχές πειραματόζωο της συμμορίας των εγκληματιών Τραπεζιτών του ευρώ, πρέπει εδώ και τώρα να δοθεί λύση. Να πάψει το ευρώ να είναι ενιαίο!  Είναι επιτακτική ανάγκη να δημιουργηθεί ένα ευρώ του Νότου! Αν τούτο δεν είναι εφικτό, ας επανέλθει κάθε χώρα στην έκδοση και κυκλοφορία του δικού της νομίσματος. Είμαστε καλλίτερα με τη δραχμή και κάθε οικογένεια είχε και πέντε φράγκα στην μπάντα. Τώρα είμαστε χρεωμένοι μέχρι το λαιμό στις Τράπεζες!

Αν θέλουμε λοιπόν ως λαός, Κράτος κι έθνος πρόοδο, δικαιοσύνη κι ελευθερία πρέπει αμέσως, τώρα, να προχωρήσουμε στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, γιατί αύριο θα είναι πολύ αργά! Είναι ανάγκη να θέσουμε ως στόχο την αυτάρκεια σε τρόφιμα, φάρμακα,όπλα και καύσιμα! Μην ξεχνάμε ότι στις παραμονές του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου η Ελλάδα με στιβαρή ηγεσία  απαίτησε και ρύθμισε το χρέος της, έγινε υπόδειγμα στις άλλες κυβερνήσεις κι επιπλέον κέρδισε τους Ιταλούς εισβολείς. Με το: «σφάξε με αγά μου να αγιάσω» δεν λύνουμε τα προβλήματα, τα χειροτερεύουμε.

Τα γεγονότα αλλάζουν ραγδαία! Ήδη υπάρχει προσέγγιση Αμερικής, Κίνας, Ρωσσίας και Γαλλίας κατά της Γερμανικής οικονομικής αυτοκρατορίας του ευρώ. Οι τριγμοί είναι ορατοί! Γίνεται καινούρια ανακατανομή στον πλανήτη. Το Γ΄οικονομικό Ράιχ θα έχει την τύχη των δύο προηγουμένων. Στην αρχή προελαύνει, μετά ενωμένοι οι αντίπαλοί του το πολεμούν και στο τέλος, αφού το περικυκλώσουν και το τσακίσουν, καταρρέι. Αν οι εδώ κυβερνώντες δεν αντιληφθούν τα σημεία των καιρών και δεν προχωρήσουν στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, θα πέσουν από την κατακραυγή των ξεσηκωμένων λαϊκών μαζών! ΝΥΧΤΑ ΘΑ ΦΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ και ο λαός θα απαιτήσει την παραδειγματική τιμωρία τους, όπως έγινε κάποτε στο ΓΟΥΔΙ. Ή αλλάζει το κυβερνητικό πλοίο πορεία και σηκώνουμε κεφάλι ή θα το εξαφανίσει ο λαός από τον πολιτικό χάρτη. Τα ψέμματα τελείωσαν, όπως και τα ψωμιά τους! Ιδού η Ρόδος και ιδού το Πήδημα!

Πόσο επίκαιρος είναι ο μεγάλος Αλεξαντρινός ποιητής Κωνσταντίνος Καβάφης με το ποίημά του:«Απολείπειν ο Θεός Αντώνιον»!  Μάλλον τη σημερινή εποχή θα εννοούσε και την παρούσα κυβέρνηση! Μπόρα είναι θα περάσει! Ο ήλιος της προόδου και της δικαιοσύνης θα μεσουρανήσει πάνω στην Ελλάδα!

Πόρος-Πειραιάς 17 Νοεμβρίου 2012
Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)