Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

ΑΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΜΠΑΙΝΕΙ ΤΑΦΟΠΕΤΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Της Μαρίας Νεγρεπόντη-Δελιβάνη                                 07.11.2012
=========================================================
Οι πιέσεις έγιναν αφόρητες, προς τους Έλληνες βουλευτές για να ψηφίσουν, εναντίον της συνείδησής τους, τα επώδυνα και επονείδιστα μέτρα, τα οποία οδηγούν τον ελληνικό λαό σε πλήρη εξαθλίωση και την ελληνική οικονομία σε βαθιά ύφεση, από την οποία θα χρειασθούν δεκαετίες για να συνέλθει…και αν συνέλθει. Οι πιέσεις έρχονται τώρα και από έξω, από  τους Financial Times, που επέλεξαν ακριβώς την ημέρα για τη δημοσίευση υποσχέσεων, σχετικά με  την ευνοϊκή αντιμετώπιση της ελληνικής κρίσης, που όμως θα πραγματοποιηθούν μόνον αν ψηφιστούν αυτά τα εγκληματικά μέτρα!!. Οι παρεμβάσεις αυτές αποτελούν απτή απόδειξη για το  πόσο  πολύ ανησυχούν οι δανειστές μας, μήπως αφυπνιστούμε την τελευταία στιγμή και παύσει «η κότα να γεννά χρυσά αυγά».

Είναι, πράγματι, ασυγχώρητο το συνεχώς επαναλαμβανόμενο ψέμα, από επίσημα πάντοτε χείλη, ότι αν δεν πάρουμε τη δόση (την κάθε δόση, φυσικά) χανόμαστε, γιατί  δεν θα έχουμε να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις. Η αλήθεια είναι ότι αν συνεχίσουμε να εξυπηρετούμε αδιαλείπτως και χωρίς διαπραγμάτευση τις ολοένα και πιο απάνθρωπες απαιτήσεις των δανειστών μας, δεν θα έχουμε τίποτε, και όχι μόνο μισθούς και συντάξεις. Δεν θα έχουμε Ελλάδα! Και διερωτώμαι, πως αυτή η αυταπόδεικτη αλήθεια δεν γίνεται κατανοητή και από τον πολιτικό μας κόσμο, αλλά κυρίως από το λαό.

Δεν ζουν σ’αυτή τη χώρα, που σε πείσμα των πρωτοφανών θυσιών, επί 3 συνεχόμενα χρόνια, πηγαίνουμε από το κακό στο χειρότερο; Έχει ήδη χαθεί το ¼ του ΑΕΠ μας, η αγοραστική δύναμη της μέσης ελληνικής οικογένειας έχει μειωθεί κατά 50% περίπου, η ανεργία καλπάζει πολύ υψηλότερα από το επίσημο 24%, τα φορολογικά έσοδα αν και οι  ευφάνταστοι φόροι  απομυζούν  όλες τις πηγές ανάπτυξης, ωστόσο καταποντίζονται, αλλά όμως …. το χρέος και το έλλειμμα γιγαντώνονται! Και τώρα, οι δανειστές μας ζητούν και άλλο αίμα.

Ο Άρειος Πάγος  προσφέρει τεράστιες υπηρεσίες, στην προσπάθεια αφύπνισης του λαού και συνειδητοποίησης του αδιέξοδου, του παράνομου, του δρόμου αφανισμού που έχουμε πάρει. Με αποφάσεις του, και μάλιστα της ολομέλειας, αποφαίνεται για την αντισυνταγματικότητα του ενός μετά το άλλο των απαράδεκτων μέτρων. Αλλά, ωστόσο, δεν «ιδρώνουν αυτιά»!!!

Κάποιες αλήθειες, λοιπόν, είναι οι παρακάτω:

  1. Για την πληρωμή μισθών και συντάξεων υπάρχει πλήρης επάρκεια στο εσωτερικό, ακόμη και τώρα που έχει ψαλιδιστεί το ΑΕΠ μας, με την προϋπόθεση ότι θα σταματήσουμε τις εξωτερικές πληρωμές, μέχρι ότου επιτύχουμε ανθρώπινους όρους από τους δανειστές μας. Θα συμφωνήσουν;; Οι αναρίθμητες σχετικές μελέτες που προβλέπουν Αρμαγεδδών για την περίπτωσή τους, αν βγούμε από το ευρώ, αλλά και ο εμφανής πανικός τους απαντούν μ’ένα μεγάλο ΝΑΙ.
  2. Εμείς, και εκτός ευρώ αν χρειαστεί, έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε ανάπτυξη, ναι ακριβώς, με τη δραχμή μας. Με τη δραχμούλα μας πληρώσαμε τις δαπάνες των βαλκανικών πολέμων, μετά από πρόσφατη χρεοκοπία και πολεμική καταστροφή. Με τη δραχμούλα και ολίγον πληθωρισμό.
  3. Αν, σήμερα, ψηφιστούν τα φρικτά αυτά μέτρα, που για τις εργασιακές σχέσεις μας πηγαίνουν πιο κάτω από τις περισσότερες τριτοκοσμικές χώρες, τότε σε λίγους μήνες από σήμερα:
         
    •  η ανεργία μας θα ξεπεράσει το 35%
    • το ΑΕΠ μας θα βουτήξει και άλλες δέκα μονάδες-η ύφεση θα γίνει στραγγαλιστική
    • ένα στα δύο μαγαζιά θα βάλουν λουκέτο
    • οι αυτοκτονίες από 600 περίπου το χρόνο θα φθάσουν τις 900-1000
    • οι πολίτες θα πεθαίνουν από πείνα, από έλλειψη φαρμάκων, από έλλειψη ιατρικής περίθαλψης
    • και φυσικά, χρέος και ελλείμματα θα εξακολουθούν τον ανήφορο.

  Και ποιοι μίλησαν για ΔΗΘΕΝ «τελευταία μέτρα»; Βεβαιότατα δεν θα είναι αυτά τα  τελευταία, αν ψηφιστούν αυτά τα μέτρα. Θα έρθουν, πολύ σύντομα και άλλα, και το GREXIT θα είναι τότε πια μια βεβαιότητα.

 Δυστυχώς, η πραγματικότητα είναι εντελώς  αντίθετη από αυτήν που μας εμφανίζουν οι μνημονιακοί, με τη βοήθεια και της πλειοψηφίας των ΜΜΕ: δηλαδή το σίγουρο διαβατήριο για την έξοδο από την ευρωζώνη είναι, ακριβώς, η ψήφιση αυτών των μέτρων, που οδηγεί σε οριστική πτώχευση την οικονομία (και πώς να παραμείνει μια αποστεωμένη οικονομία στην ευρωζώνη;;), και όχι μόνο, αλλά φεύ σε ολοκληρωτικό ξεπούλημα της Ελλάδας και σε πλήρη υποδούλωση της χώρας για χρέη (αν και η δουλοποίηση για χρέη καταργήθηκε από τον Σόλωνα  γύρω στα 600 π.χ).

Και είναι για γέλια και για κλάματα, κάτω απ’ αυτές τις συνθήκες, είναι δηλαδή τραγελαφικά τα όσα ακούγονται από επίσημα χείλη:
-περί…προσέλκυσης ξένων επενδύσεων
-περί …αύξησης της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας μας
-περί…έναρξης ανάπτυξης το 2014
-περί….σωτηρίας της Ελλάδας χάρη στα μέτρα.

ΓΙΑΤΙ η φρικτή αλήθεια είναι ότι αν περάσουν τα μέτρα, μπαίνει ΤΑΦΟΠΕΤΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ: στην οικονομία της, στην κοινωνία της, στις προοπτικές της, στην εθνική της υπόσταση.

Αντιθέτως, ελπίδες για σωτηρία υπάρχουν αν ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ.
               

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)