Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Μεγάλοι ΕΛΛΗΝΕΣ: Γεώργιος Γκιόλβας -Αφιέρωμα [βίντεο]

Δυο συνεντεύξεις και πολλά βίντεο 

Ο Γεώργιος Γκιόλβας γεννήθηκε στη Θεσσαλία το 1920. 
Πρίν ακόμη πάρει το πτυχίο του μηχανολόγου και του πυρηνικού φυσικού, πήρε το πρώτο δίπλωμα από το Διεθνές Γραφείο Εφευρέσεως στην Ελβετία με την υπογραφή του Αϊνστάιν για την πρωτοποριακή θεωρία του πάνω στη σύντηξη της ύλης και τη φωτοδέσμη πλάσματος. Συνεργάστηκε πολλά χρόνια με το ΚΠΕ “Δημόκριτος”, τη ΝΑΣΑκαι το ΝΑΤΟ. Πρωτοστάτησε στην ίδρυση του Στρατιωτικού Κέντρου Επιστημονικών Μελετών και του Εθνικού Ιδρυματος Ερευνών.

Από το 1955 δημιούργησε ένα δικό του πυρηνικό εργαστήριο και το Κέντρο Επιστημονικών Ερευνών στην Αθήνα. Το 1954 κίνησε τανκς και αυτοκίνητα χωρίς καύσιμα, ενώ το 1958 πραγματοποίησε τηλεκατευθυνόμενη πτήση εκπαιδευτικού αεροσκάφους από την Ελευσίνα στη Ρόδο. Εχει επινοήσει 90 περίπου εφευρέσεις, ανάμεσα στις οποίες το σύστημα μιας αντιπυρηνικής ομπρέλας,ένα τρομακτικής ισχύος ηχητικό κανόνι, το “Giolvas’ System”, το καλύτερο παγκοσμίως σύστημα ασφαλείας στις διαβάσεις τρένων, το αντιαεροπορικό Αρτεμις” κ.ά.
Είναι ο κατασκευαστής του μεγαλύτερου τελεφερίκ στον κόσμο (Αιθιοπία) και ο άνθρωπος που γιάτρεψε τον ΟΤΕ από τις λυποθυμίες των τηλεφωνητριών. Εχει αποκωδικοποιήσει άγνωστα κείμενα του Αριστοτέλη, ενώ υπήρξε μέλος της πρυτανείας της μυστικής οργάνωσης’Έ”. Ανάμεσα στους καλύτερους φίλους του ο Αρ. Ωνάσης, οι Μποδοσάκηδες, ο Ι. Πασσάς, ο πρώην βασιλιάς Κωνσταντίνος και τόσοι άλλοι. 
Είναι μια αναμφισβήτητη διάνοια που το ελληνικό κράτος άφησε να πάει χαμένη. 
Γκιόλβας (1973):
-“Το ζήτημα είναι πώς θα ξεμπερδέψουμε από αυτούς που μας κυβερνούν. Ο τόπος μας θα σωθεί εάν ξεμπερδέψουμε μια για πάντα από την χολέρα αυτή που κυβερνάει την Ελλάδα από τη μέρα της γέννησης του Ελληνικού κράτους. Γιατί από τη μέρα που δολοφόνησαν τον Καποδίστρια, η Ελλάδα συνεχίζει να κυβερνάται από προδότες.  Εδώ φιλε μου γίνεται γενοκτονία από τους ιδιους τους Έλληνες».
- «Όταν στην Ελλάδα κυβερνούν εθνοπροδότες σαν τον Καραμανλή και τον Παπανδρεου, τι άλλο να περιμένεις;  Αυτή τη στιγμή γνωρίζω πολύ καλά ότι υπάρχει μια λίστα με 9.080 προγραμμένους.  Εάν τελικά δεν φύγουν από μπροστά μας οι 9.080 και δεν φάει η φαλκονέρα ψαρια, εδώ μέσα στο Ελληνικό κράτος δεν πρόκειται να δούμε άσπρη μέρα”.
- “… και οι Έλληνες πολίτες να ζουν μια ζωή κοιμισμένοι από την άγνοια”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)