Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ ΜΕ ΘΑΛΑΣΣΑ! ΜΕ ΕΥΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ! [ ....ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΜΕΝΙΟΙ; ]

ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ ΜΕ ΘΑΛΑΣΣΑ! ΜΕ ΕΥΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ!ΚΑΙ ΘΑ ΦΤΑΣΕΙ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΑΜΨΟΥΝΤΑ…!!! Μετά το χάρτη που δημοσίευσε χθες η εφημερίδα The New York Times, στον οποίο εκτός από το κουρδικό κράτος στο Βόρειο Ιράκ-Νότιο Κουρδιστάν, που το παρουσίαζε ως ανεξάρτητο, είχε και ένα ευρύτατο κομμάτι της -σημερινής- τουρκικής επικράτειας με διαφορετικό χρώμα και την ένδειξη KURDISH REGION, έρχεται τώρα ο Οργανισμός EUROMINORITY να ταράξει τα νερά στην Άγκυρα, με έναν χάρτη του Κουρδιστάν, ο οποίος έχει διπλή έξοδο έξοδο στη θάλασσα παρακαλώ: Μία στη ΝΑ Μεσόγειο, μεταξύ Αλεξανδρέττας και Μερσίνας και μια στον Εύξεινο Πόντο, βόρεια της Τραπεζούνας, στην περιοχή των αρμενόφωνων μουσουλμάνων και των Λαζών.
Να σημειωθεί ότι ο χάρτης αυτός πωλείται ως πόστερ και μπορεί να τον αγοράσει όποιος θέλει να έχει μπροστά του το χάρτη των εξελίξεων της επόμενης δεκαετίας στην περιοχή μας.
Επίσης, ο χάρτης αυτός μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως θερμόμετρο, για να μετρά κάθε στιγμή τα επόμενα χρόνια τον πυρετό και την ταχυπαλμία που θα καταλαμβάνει τους αξιωματούχους στην Άγκυρα κάθε φορά που οι Κούρδοι θα προχωρούν και προσεγγίζουν προς τα Άδανα, την Άγκυρα και την Τραπεζούντα!!!
Πηγή: www.katohika.gr

 http://paphosnews.com/
 ==Αν δεν κάνω λάθος, φαίνεται να υπάρχει "γεωγραφική-γεωπολιτική επικάλυψη" στους παρακάτω χάρτες (;) 
Το Βασίλειο της Αρμενίας στη μέγιστη ακμή του κατά τη βασιλεία του Τιγράνη του Μέγα.
Γύρω στο 600 π.Χ. ιδρύθηκε το Βασίλειο της Αρμενίας από τη Δυναστεία των Οροντιδών. Το βασίλειο έφτασε στην ακμή του κατά το 95-66 π.Χ., την εποχή του Τιγράνη του Μέγα, και ήταν ένα από τα πιο ισχυρά βασίλεια της περιοχής. Το βασίλειο της Αρμενίας υπήρξε άλλοτε ανεξάρτητο και άλλοτε προτεκτοράτο ισχυρότερων αυτοκρατοριών. Η στρατηγική θέση της Αρμενίας, μεταξύ δυο ηπείρων, προκάλεσε την εισβολή πολλών λαών ανά τους αιώνες, όπως οι Ασσύριοι, οι Έλληνες, οι Ρωμαίοι, οι Βυζαντινοί, οι Άραβες, οι Μογγόλοι, οι Πέρσες, οι Οθωμανοί και οι Ρώσοι.
Αρμενικός εθνικός ύμνος.
"....τυχερός είναι αυτός Που θυσιάζεται για το έθνος του.... "
Η πατρίδα μας, ελεύθερη και ανεξάρτητη,
Έζησε από αιώνα σε αιώνα
Τα παιδιά της φωνάζουν
Ελεύθερη και ανεξάρτητη Αρμενία.
(δις οι δύο τελευταίοι στίχοι)
Νά αδερφέ, μία σημαία για σένα,
Την έφτιαξα με τα χέρια μου
Τις νύχτες που δεν κοιμόμουνα,
Με δάκρυα την έπλυνα.
(δις οι δύο τελευταίοι στίχοι)

Κοίτα την, τρία χρώμματα
Είναι το προικισμένο μας σύμβολο.
Ας λάμψει απέναντι στον εχθρό.
Ας είναι πάντα δοξασμένη η Αρμενία.
(δις οι δύο τελευταίοι στίχοι)

Παντού ο θάνατος είναι ίδιος
Όλοι πεθαίνουν μόνο μία φορά
Αλλά τυχερός είναι αυτός
Που θυσιάζεται για το έθνος του.
(δις οι δύο τελευταίοι στίχοι)

(επάνάληψη της πρώτης στροφής)
w:Αρμενία: Μερ Χαϊρενίκ (Η πατρίδα μας)

Το "Μερ Χαϊρενίκ" ("Η πατρίδα μας") είναι ο w:Εθνικός Ύμνος της Αρμενίας. Ορίστηκε ως εθνικός ύμνος της χώρας την 1η Ιουλίου του w:1991 και βασίζεται στον ύμνο της Πρώτης Αρμενικής Δημοκρατίας (w:1918-w:1920), αλλά έχει διαφορετικούς στίχους....
στάλη από τον κύριο Γεώργιο Δ.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)