Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

Ξεκινήσαμε: Το Πέραμα ψήφισε ΟΧΙ στο παρόν πολιτικό σύστημα. ΝΑΙ στην Άμεση Δημοκρατία.

Αθήνα, 12 Νοεμβρίου 2012
Ξεκινήσαμε: Το Πέραμα ψήφισε ΟΧΙ στο παρόν πολιτικό σύστημα. ΝΑΙ στην Άμεση Δημοκρατία.
Ολοκληρώθηκε στο Πέραμα, στην πλέον ταλαιπωρημένη και ιστορική γειτονιά της Αττικής, η πρώτη, πιλοτική φάση του Δημοψηφίσματος που οργανώνει για ολάκερη την Ελλάδα το Πατριωτικό Μέτωπο.
Τα πρώτα αποτελέσματα έδειξαν ότι το 100% σχεδόν των ψηφισάντων, ψήφισαν «ΟΧΙ στο σημερινό πολιτικό σύστημα. Ψηφίζω Άμεση Δημοκρατία, πέρασμα των εξουσιών στο Λαό, να δικασθούν οι ένοχοι, να φύγει η Τρόϊκα και το ΔΝΤ».

Το σημαντικότερο όμως στοιχείο που αποκόμισε από το Δημοψήφισμα το Πολιτικό Συμβούλιο του Κινήματος, ήταν πως ελάχιστοι πολίτες, γνώριζαν τι σημαίνει Άμεση Δημοκρατία, Πέρασμα των Εξουσιών στο Λαό. Το σύστημα δηλαδή της Ελβετίας το οποίο δημιούργησε ο μέγιστος Ιωάννης Καποδίστριας.

Ωστόσο, αμέσως γίνονταν κατανοητά από τους πολίτες οι εξηγήσεις που έδιναν τα μέλη του Πατριωτικού Μετώπου, που βρίσκονταν παρόντες στα δύο σημεία που στήθηκαν οι κάλπες: Πως δηλαδή Άμεση Δημοκρατία είναι:

1.            Ο πολίτης  ψηφίζει και  ανακαλεί όποτε κρίνει σκόπιμο όλους τους πολιτικούς με δημοψήφισμα (π.χ. παύση του Σαμαρά από το πρωθυπουργικό αξίωμα).
2.            Ο πολίτης  ακυρώνει οποιοδήποτε νόμο,  ακόμα και το Σύνταγμα της χώρας με δημοψήφισμα και παράλληλα  νομοθετεί αν το κρίνει σκόπιμο (π.χ. μεταναστευτικό πρόβλημα, υπογεννητικότητα).
3.       Ο πολίτης  δικάζει στα ορκωτά δικαστήρια όλων των ειδών για εγκλήματα και αποφασίζει για τις ποινές (π.χ. δικάζει και καταδικάζει τους ενόχους για το χρέος).

4.            Ο πολίτης   υπερασπίζεται την ασφάλεια της γειτονιάς του.
5.            Ο πολίτης   υπερασπίζεται την ασφάλεια του έθνους.
6.            Προστατεύονται τα ατομικά και συλλογικά δικαιώματα των πολιτών. (π.χ. απαγορεύεται η προσαγωγή σε αστυνομικό τμήμα χωρίς απαγγελία κατηγορίας. Απαγορεύεται η επιβολή ηλεκτρονικής ταυτότητας κλπ).
7.             Το εθνικό νόμισμα ελέγχεται από την κεντρική τράπεζα της Ελλάδας.
Ένα ακόμη ερώτημα που έθεταν οι πολίτες, ήταν το «και μετά το Δημοψήφισμα τι κάνουμε;». Η απάντηση είναι ότι βαδίζουμε στο πετυχημένο ειρηνικό πρότυπο της Ισλανδίας και προχωρούμε σε γενικές εκλογές, με βάση το Σύνταγμα Άμεσης Δημοκρατίας, ψηφίζοντας τα όργανα που αυτό προβλέπει. (Αναλυτικά δείτε το Σύνταγμα στο www.pamet.gr).
Το Πολιτικό Συμβούλιο του Πατριωτικού Μετώπου, με βάση αυτά τα πρώτα αυτά συμπεράσματα, προχωρά στη διανομή καλπών και ψηφοδελτίων σε ολάκερη την Ελλάδα, έτσι ώστε οι πολίτες να γνωρίσουν τι σημαίνει Άμεση Δημοκρατία και πέρασμα όλων των μορφών εξουσιών σε αυτούς.
Παράλληλα, καλεί όλους τους Πολίτες και τα Κινήματα Πολιτών, από ολόκληρη την Ελλάδα, να επικοινωνήσουν με το Κίνημα, έτσι ώστε να τους σταλούν κάλπες και ψηφοδέλτια.
Εμπρός Έλληνες. Η μόνη ειρηνική διέξοδος, είναι ο δρόμος που μας άνοιξε η Ισλανδία. Ο δρόμος που μας έδειξε στην Ελβετία, ο Ιωάννης Καποδίστριας.

Πατριωτικό Μέτωπο


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)