Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012

Πολλές συμπτώσεις και περίεργες συλλήψεις τώρα τελευταία …

Το Σάββατο 27 Οκτωβρίου κυκλοφόρησε το περιοδικό hot doc όπου δημοσιεύθηκαν πάνω από 2000 ονόματα Ελλήνων που είχαν πριν το 2008 λογαριασμό σε μια τράπεζα στην Ελβετία. Σύμφωνα με τον εκδότη του περιοδικού (Κώστα Βαξεβάνη) τα συγκεκριμένα ονόματα εμπεριεχόταν στην περίφημη λίστα ”Λαγκάρντ” για την οποία έχει γίνει πολύ συζήτηση τώρα τελευταία και η οποία υποτίθεται ότι “φακέλωνε”  μεγαλο-καταθέτες και φοροφυγάδες. Η συγκεκριμένη λίστα αφού κλάπηκε και πέρασε από μυστικές υπηρεσίες και κυβερνήσεις, έφτασε στην ελληνική κυβέρνηση διά χειρός Λαγκάρντ ( η τότε υπουργός οικονομικών της Γαλλίας) και τελικά, με άγνωστο έως τώρα τρόπο στο δημοσιογράφο που την δημοσίευσε. 
Μέσα στο κλίμα που έχει καλλιεργηθεί το τελευταίο διάστημα και λόγω της συνεχόμενης προπαγάνδας ότι για την κατάσταση  της Ελλάδας ευθύνονται οι φοροφυγάδες (λες ότι αυτοί παραχώρησαν την εθνική κυριαρχία, αυτοί διαχειρίσθηκαν το δημόσιο χρήμα, αυτοί πήραν τις μίζες και τα δάνεια κλπ), όλα τα πρόσωπα που αναφερόταν στην λίστα έχουν στιγματιστεί. Εντελώς συμπτωματικά, δυο από αυτά τα πρόσωπα είναι ο Γιώργος Τράγκας ο οποίος έχει καταθέσει μια από τις 3 καταγγελίες στον Εισαγγελέα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου (ICC) και ο Δημήτρης Πλατής, ο οποίος έκανε αγωγή κατά Ελληνικού Δημοσίου, HDW και TKMS για τα υποβρύχια. Έτσι διαδόθηκε τουλάχιστον γιατί ποιοι είναι και ποιοι δεν είναι στην λίστα και ποιοι είναι και ποιοι δεν είναι φοροφυγάδες, κανείς δεν μπορεί να ξέρει. Τι σημασία έχει όμως ;; Λάσπη να πέσει, συζήτηση να γίνει απλά για να περάσει η ώρα μας και όλα καλά.  
Μετά την δημοσίευση της λίστας και πάλι εντελώς συμπτωματικά, το όνομα του κ Τράγκα  έκανε το γύρο του κόσμου συνοδευόμενο από λίγα ακόμα ονόματα της λίστας ( ψάξτε ”Journalist George Trangas” ) και το όνομα  του κ Πλατή  έκανε το γύρο του ελληνικού διαδικτύου από μόνο του, χωρίς ¨ συνοδεία “.  Αποτέλεσμα;; Η αξιοπιστία τους πληγώθηκε και από ” ήρωες” μετατράπηκαν σε ύποπτους “εγκληματίες”. 
Την Κυριακή 28 Οκτωβρίου, συνελήφθη ο Κ. Βαξεβάνης μετά από αυτεπάγγελτη εισαγγελική παραγγελία σε βαθμό πλημμελήματος σε βάρος του, για παραβίαση προσωπικών δεδομένων η οποία, σύμφωνα με την κατηγορία, συνίσταται στην επεξεργασία και προβολή προσωπικών δεδομένων. Για χίλιους δυο λόγους διαφωνώ κάθετα με την δημοσιοποίηση oνομάτων που φέρονται να ανήκουν στη λίστα Λαγκάρντ ( αμφιβόλου προελεύσεως μάλιστα) και η ραγδαία, αυτεπάγγελτη κιόλας  ενεργοποίηση των εισαγγελικών αρχών για ένα πλημμέλημα, καθώς  και οι περαιτέρω εξελίξεις στην υπόθεση, με βάζουν σε πολλές σκέψεις περί της σκοπιμότητας όλων αυτών των κινήσεων. Ενδεικτικά αναφέρω μόνο ότι η υπόθεση έλαβε τεράστιες διαστάσεις τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό και ότι αμέτρητοι είναι εκείνοι που έσπευσαν να συμπαραστέκονται στον δημοσιογράφο. Για ένα πλημμέλημα επαναλαμβάνω και για το οποίο απλά ασκήθηκε ποινική δίωξη. Δείτε ενδεικτικά εδώ την ανακοίνωση του ΔΣΑ εδώ την ανακοίνωση συμπαράστασης της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων (ΕΟΔ), εδω το editorial της Νew Yorκ Times και εδώ οι δηλώσεις της  βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωής Κωνσταντοπούλου η οποία κατέθεσε ως μάρτυρας υπεράσπισης του κ Βαξεβάνη. Υπάρχουν όμως πολύ περισσότερες παρεμβάσεις όλων των ειδών. Αν δεν τις ξέρετε ήδη, μπορείτε να τις βρείτε στο διαδίκτυο. Που ήταν όλοι αυτοί όταν ο κ Παπανδρέου διέσυρε στο εξωτερικό την χώρα που κυβερνούσε, όταν παραχωρήθηκε η εθνική κυριαρχία, όταν ανακοινώθηκε ότι το έλλειμμα του 2009 πλαστογραφήθηκε εσκεμμένα για να οδηγηθεί η Ελλάδα στο ΔΝΤ και όταν τόσα άλλα κακουργήματα έγιναν, δεν ξέρω. Είναι σίγουρο όμως ότι εάν θα είχαν δείξει έγκαιρα την ευαισθησία τους, σήμερα ο προστατευμένος τους δεν θα βρισκόταν καν ενώπιον της δικαιοσύνης, καθώς ο λόγος που τον οδήγησε εκεί δεν θα υπήρχε. 
Στις 28 Οκτωβρίου όμως, δεν έχει συλληφθεί μόνο ο κ Βαξεβάνης αλλά και οι κ. Όλγα και Τάνυα Γεριτσίδου οι οποίες τυχαίνει να είναι οι συντάκτριες της πρώτης καταγγελίας στο Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης. Η σύλληψη έγινε μάλλον επειδή προσπάθησαν να τραβήξουν την προσοχή στο αστυνομοκρατούμενο κράτος. Αν δεν κάνω λάθος η κατηγορίες εναντίον τους είναι αντίσταση κατά της αρχής  και εξύβριση. 
Το σίριαλ των περίεργων συλλήψεων συνεχίστηκε μαύρα μεσάνυχτα τις 30 προς 31 Οκτωβρίου. Αντικείμενο του αστυνομικού πόθου ήταν αυτή την φορά ο βετεράνος ρεπόρτερ Σπύρος Καρατζαφέρης αδελφός του πρόεδρου του ΛΑ.Ο.Σ . Η σύλληψη έγινε μετά την ολοκλήρωση της εκπομπής του στο  APT TV όπου  συζητήθηκε η υπόθεση πλαστογράφησης του ελλείμματος του 2009 (φούσκωμα από 3,9%του ΑΕΠ σε 15,6% και ανακοινώθηκε ότι  η εκπομπή έχει  τα έγγραφα από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους που βρήκαν οι “Anonymous”.
Δείτε εδώ τις δηλώσεις του κ Καρατζαφερη. Για την σύλληψη αυτή κρατήθηκε σιγή ιχθύος  Δεν υπήρχαν δηλώσεις, παρεμβάσεις δημοσιεύματα στον ξένο τύπο κλπ. Αφορμή της  νυχτιάτικης σύλληψης, η οποία μάλιστα έγινε με κινηματογραφικό τρόπο, στάθηκε από όσα ο ίδιος ο κ Καρατζαφερης λέει, μια παλιά δικαστική απόφαση για συκοφαντική δυσφήμιση του αρχιμανδρίτη Γιοσάκη ο οποίος υπενθυμίζω ότι έχει καταδικαστεί για συμμετοχή στο έτσι αποκαλούμενο «παραδικαστικό κύκλωμα» Για την εις βάρος του δικαστική απόφαση ο κ Καρατζαφερης λέει ότι δεν μπορούσε να εκτελεστεί επειδή έχει ασκήσει ένδικο μέσο εναντίον της ενώπιον του ΑΠ . 
Μετά την σύλληψη του, ο κ Καρατζαφερης υπενθύμισε ότι έχει προειδοποιήσει για τη διαμόρφωση συνθηκών εκτροπής του πολιτεύματος και είπε ότι έχουμε «Χούντα επί θύραις». Ερωτώ εγώ όμως : Ποιο πολίτευμα κινδυνεύει γιατί το δικό μας δημοκρατικό πολίτευμα που το σύνταγμα προβλέπει, έχει ανατραπεί εδώ και πολύ καιρό! Τι θέλει να πει ο κ Καρατζαφερης να στηρίξω το καθεστώς που τόσες  φορές κατήγγειλα στην δικαιοσύνη για έσχατη προδοσία, δηλαδή για σφετερισμό της λαϊκής κυριαρχίας και παράνομη άσκηση της εξουσίας ;;; Δεν νομίζω αλλά ούτε ξέρω τι εννοεί όπως δεν ξέρω τι πραγματικά σημαίνουν όλα τα προαναφερόμενα περιστατικά. 
Αυτό που ξέρω όμως με βεβαιότητα, είναι ότι γενικά οι τελευταίες εξελίξεις σε όλα τα επίπεδα δεν μου αρέσουν καθόλου, ότι μου μυρίζουν άσκημα και ότι αν δεν παρεμβεί αμέσως η δικαιοσύνη για την ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑΤΟΣ ( όπως όχι μόνο εγώ αλλά και πολλοί άλλοι πολίτες, της το ζητάμε τα τελευταία δυο χρόνια), οι εξελίξεις θα είναι πολύ άσχημες και άκρως επικίνδυνες για την ίδια την ύπαρξη της Ελλάδας. Ελπίζω επίσης, ότι θα κρατήσουμε όλοι την ψυχραιμία και την αντικειμενικότητα μας, ότι δεν θα εμφανιστούν καινούργιοι εθνοσωτήρες και ότι δεν θα ακουστούν σύντομα υστερικές φωνές περί της απαραίτητης παρεμβάσεως από το εξωτερικό.  Πέραν της νόμιμης και αιτιολογημένης  δικαστικής παρέμβασης, καμία άλλη παρέμβαση δεν είναι επιτρεπτή. 
Χριστίνα Σαλεμή 
Δείτε σχετικά 
ΥΓ μετά την δημοσίευση του και αυτό το άρθρο τα σταλεί σε εισαγγελείς, δικηγορικούς συλλόγους κλπ. Ως συνήθως …

Εστάλη από:http://justiceforgreece.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)