Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

Στους δρόμους και πάλι η Αργεντινή

Κατά του πληθωρισμού και της διαφθοράς - Δείτε το φωτογραφικό υλικό



Σχόλιο ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ:
Η απελευθέρωση της Αργεντινής δεν έχει τελειώσει ακόμα, το σύστημα καταφέρνει να χρησιμοποιεί διεφθαρμένους πολιτικούς για να πρεσβεύουν τα συμφέροντα του.  Ας μην ξεχνάμε ότι η Νέα Τάξη έχει απλώσει τα πλοκάμια της παντού, πρωταρχικός σκοπός της ο οικονομικός έλεγχος των λαών . 


Στους δρόμους του Μπουένος Άιρες και άλλων μεγάλων πόλεων βγήκαν χθες εκατοντάδες χιλιάδες Αργεντινοί για να διαμαρτυρηθούν για την κυβέρνηση της Κριστίνα Φερνάντες Κίρχνερ, για τον καλπάζοντα πληθωρισμό, την αυξανόμενη εγκληματικότητα και τη διαφθορά.
Την ίδια ώρα Αργεντίνοι οργάνωσαν διαδηλώσεις στη Νέα Υόρκη, την Ουάσινγκτον, το Παρίσι, τη Ρώμη, τη Μαδρίτη, το Τορόντο, το Μαΐάμι και το Λονδίνο.


Η πρόεδρος Κριστίνα Κίρχνερ επανεξελέγη το 2011 με το 54% των ψήφων, όμως έκτοτε η δημοτικότητά έχει πάρει την «κάτω βόλτα» και βρίσκεται στο 30%.


Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, ο πληθωρισμός βρίσκεται στο 12%, αλλά στην πραγματικότητα τοποθετείται στο 25% , σύμφωνα με τους οικονομικούς αναλυτές. Η ανάπτυξη, στο 8% μέχρι σήμερα, αναμένεται να πέσει τουλάχιστον στο 4% φέτος, εξαιτίας της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης.


Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο προειδοποιεί ότι εάν δεν υπάρξει πραγματική οικονομική ανάπτυξη και δεν δοθούν αξιόπιστα στοιχεία για τον πληθωρισμό μέχρι τον Δεκέμβριο, η Αργεντινή θα αντιμετωπίσει κυρώσεις.


Οι διαδηλωτές, οι οποίοι οργανώθηκαν μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, και στην πλειοψηφία τους ανήκουν στα μεσαία στρώματα, διαμαρτύρονταν και για τους περιορισμούς στην αγορά συναλλάγματος οι οποίοι ετέθησαν σε ισχύ τον περασμένο χρόνο και τούς εμποδίζουν να μετατρέψουν τα συνεχώς υποτιμώμενα πέσος τους σε δολάρια, τροφοδοτώντας τη μαύρη αγορά.


Παράλληλα, οι άνθρωποι διαμαρτύρονται για την απουσία οικονομικής ανάπτυξης και την αύξηση της ανεργίας. «Δεν υπάρχει πραγματική δουλειά: οι άνθρωποι που ζουν στις συνοικίες έξω από τους Μπουένος Άιρες δεν καταφέρνουν να βγουν από τη φτώχεια», δήλωσε 65χρονη διαδηλώτρια.


«Βρίσκομαι εδώ διότι υπερβολικά πολλοί νέοι πεθαίνουν θύματα της εγκληματικότητας και διότι η κυβέρνηση είναι διεφθαρμένη», δήλωσε μία ηλικιωμένη διαδηλώτρια "Δεν θέλω να ζω μέσα στον φόβο", έγραφε ένα πανό.


Οι διαδηλωτές εξέφρασαν επίσης την αντίθεσή τους σε μία σχεδιαζόμενη συνταγματική μεταρρύθμιση που θα επιτρέψει στην Κριστίνα Κίρχνερ να είναι υποψήφια και για τρίτη προεδρική θητεία και προς την οποία είναι αντίθετη η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών.


«Φτάνει η διαφθορά», «Να σώσουμε τη Δημοκρατία», «Ανεξάρτητη δικαιοσύνη«, έγραφαν ορισμένα από τα πανό της διαδήλωσης που ξετυλίχθηκε μέσα από την κεντρική λεωφόρο Ντε Μάγιο του Μπουένος Άιρες.

















http://www.newsbeast.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)