Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

Αύξηση της φτώχειας σε γερμανικές πόλεις διαπιστώνει έρευνα

Τα αποτελέσματα μελέτης της Ένωσης Ινστιτούτων Οικονομικής και Κοινωνικής Έρευνας

Στο Βερολίνο, στην Λειψία, στο Ανόβερο, στην Βρέμη, στο Ντόρτμουντ και στο Ντούιζμπουργκ ένας στους τέσσερις ως ένας στους πέντε κατοίκους ζει κάτω από το όριο της φτώχειας, ενώ η κατάσταση είναι αισθητά καλύτερη στο Αμβούργο και στις περισσότερες μεγάλες πόλεις της νότιας Γερμανίας σύμφωνα με μελέτη της Ένωσης Ινστιτούτων Οικονομικής και Κοινωνικής Έρευνας που δόθηκαν στη δημοσιότητα.

Κατά το διάστημα 2005-2011 το ποσοστό της φτώχειας έχει αυξηθεί από 17,5% σε 19,6%, ενώ, όπως επισημαίνεται στην μελέτη, στις 15 μεγαλύτερες πόλεις της χώρας το ποσοστό είναι σημαντικά υψηλότερο από ό,τι στην υπόλοιπη χώρα.


Στο σύνολο της Γερμανίας, το ποσοστό της φτώχειας έχει αυξηθεί κατά τον τελευταίο χρόνο από 14,5% σε 15,1%, παρά το γεγονός ότι έχει μειωθεί σημαντικά ο αριθμός των ανέργων. Αυτό θα μπορούσε να ερμηνευθεί, τονίζουν οι ερευνητές, ως αποτέλεσμα των μεγάλων εισοδηματικών ανισοτήτων, αλλά και του διαρκώς διευρυνόμενου τομέα χαμηλής μισθοδοσίας.


Στην Γερμανία τυπικά φτωχός θεωρείται όποιος έχει ατομικό εισόδημα κάτω των 848 ευρώ τον μήνα.


 http://www.newsbeast.gr

Σχόλιο ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ:


Παρόλο που η Γερμανία προσπαθεί να κρατήσει τα συντρίμμια της διαλυμένης Ευρωπαϊκής Ένωσης από τον εκβιασμό του τραπεζικού συστήματος, ώστε να μην επηρεάσει την δικιά της οικονομία αργά αλλά σταθερά αυτό που ζει η υπόλοιπη Ευρώπη θα το γευτεί για τα καλά.
Τους έφταιγαν οι Έλληνες, οι Ιταλοί, οι Πορτογάλοι, οι Ισπανοί, οι Γάλλοι και όλα αυτά επειδή έχουν ανάγκη από ανθρώπους ζόμπι, να παραμιλούν, να εργάζονται τζάμπα και σαν τα σκυλιά. Από ανθρώπους εξαρτώμενους οικονομικά, ψυχικά και ιδεολογικά από την Παγκόσμια Κυβέρνηση.  
Καλώς μας έφεραν στην ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ, είναι θέμα χρόνου για να πετύχουν τον σκοπό τους αλλά δεν θα προφτάσουν δεν θα τα καταφέρουν, θα έρθει το ποθούμενο …

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)