Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

«Οι πλούσιοι Έλληνες συνεχίζουν να φοροδιαφεύγουν»

Spiegel: Οι φορολογούμενοι δεν χρήζουν ίσης και ισότιμης μεταχείρισης

Στα φαινόμενα της φοροδιαφυγής στην Ελλάδα, με αφορμή την αποκάλυψη των ονομάτων της «λίστας Λαγκάρντ» επικεντρώνεται το γερμανικό περιοδικό Spiegel, με τον τίτλο «Οι πλούσιοι Έλληνες συνεχίζουν να φοροδιαφεύγουν».

«Ο μέσος όρος των Ελλήνων πολιτών παραπαίει από τα αυστηρά μέτρα λιτότητας, προκειμένου να ισοσκελιστεί ο προϋπολογισμός της χώρας. Οι πλούσιοι Έλληνες, από την άλλη πλευρά, συνεχίζουν να συνεχίζουν να φοροδιαφεύγουν», τονίζει χαρακτηριστικά το γερμανικό περιοδικό, επισημαίνοντας ότι η αρχή της φορολογικής συνείδησης και της δικαιοσύνης πρέπει να ενσωματωθεί σε μεγαλύτερο βαθμό στην Ελλάδα.

Και υπογραμμίζει: «Είναι προφανές πως οι Έλληνες φορολογούμενοι δεν χρήζουν ίσης και ισότιμης μεταχείρισης». Tαυτόχρονα, σημειώνει ότι η ελληνική κυβέρνηση προετοιμάζει έναν ακόμη γύρο αυστηρών μέτρων λιτότητας, δοκιμάζοντας τις αντοχές της ίδιας αλλά και της κοινωνίας.

Σύμφωνα, μάλιστα, με τις εκτιμήσεις του Spiegel, μέτρα σαν αυτά, σε συνδυασμό με τις συνεχιζόμενες αυξήσεις φόρων έχουν μειώσει κατά 50% το εισόδημα των Ελλήνων πολιτών, από το όταν ξέσπασε η κρίση.

Επισημαίνει, δε, ότι ακόμη και σήμερα αρκετοί είναι εκείνοι που δεν δέχονται καμία πίεση, προκειμένου να καταβάλλουν τους φόρους τους.


Σχόλιο ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ:
αυτό το άρθρο έρχεται αντιμέτωπο με την εμμονή της κυβέρνησης ότι ο λαός φοροδιαφεύγει, δεν είναι δυνατό να παίρνονται μέτρα ελέγχου του λαού που πεινάει και ζει στην μιζέρια και στην ανεργία ενώ ταυτόχρονα οι έχοντες να μην πληρώνουν φόρους και μαζί με αυτούς διάσημα πολιτικά πρόσωπα. Ανοίγουν τους τραπεζικούς μας λογαριασμούς, συλλέγουν την οποιαδήποτε πληροφορία για δήθεν φορολογικούς σκοπούς, όμως ακόμα και οι Γερμανοί γνωρίζουν ότι όλα αυτά γίνονται για να διαδοθεί η προπαγάνδα της φοροδιαφυγής και να μας εντάξουν στην ηλεκτρονική διακυβέρνηση, καταργώντας τα μετρητά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)