Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

Πειραιώς: Ποσοστό άνω του 20% «θέλει» το PPF[Τσέχικο fund]

ΣΧΟΛΙΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ
Είμαστε άχρηστοι ρε ως λαός. Καταφέραμε να δώσουμε την Αγροτική Τράπεζα, την Eυλογημενη Πατρογονική Γη μας στους Τσέχους, που μέχρι χθές πεινάγανε.
Κι' αυτό το λέτε επενδύσεις κύριοι της Κυβέρνησης;...

Είσαι ένοχος προδοσίας κε Σαμαρά.
Κρεμάστηκες στα "όργανα" και τις ορέξεις του ΠΑΣΟΚΟτραπεζίτη Σάλλα.
Δεν ρέει κύριοι της πολιτικής Ελληνικό αίμα στις φλέβες σας, από άλλη ράτσα κρατάτε!
Την Αγροτική Τράπεζα πουλάνε ρε και όχι το φαλιμέντο την Πειραιώς.
Που ειναι οι υγιείς δυνάμεις του Έθνους να βουτήξουν τους προδότες.

Δεν αντέχεται ρε αυτό . Θέλουν την αγροτική γη μας, οι πειναλέοι των πρώην σοσιαλιστικών χωρών. Η Αγροτική Τράπεζα στους Τσέχους.
Είμαστε μαλάκες ρε συνέλληνες!

Είναι ρε παιδιά σαν το παλιό ανέκδοτο, "Αλβανός τουρίστας", που παει στο διάολο το συνηθίσαμε.
Αλλά Τσέχοι επενδυτές ρε στη γη μας; Αυτό ειναι ανέκδοτο που δεν χωνεύεται με τίποτε.
Να μου χαθείτε κινεζικά σημιτόσκατα. Ούστ !


του Χρήστου Κίτσιου
Δημοσιεύθηκε: 23:34 - 2/11/12

Πρόθεση αύξησης της συμμετοχής του στην Τράπεζα Πειραιώς σε ποσοστό έως 20% του μετοχικού κεφαλαίου ή και υψηλότερα (κατά ορισμένες πληροφορίες, το ποσοστό μπορεί να φτάσει το 30%) φέρεται να έχει εκδηλώσει, με βάση έγκυρες πηγές του Euro2day.gr από την Ελλάδα και το εξωτερικό, το τσεχικό fund PPF.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η κίνηση δεν είναι άγνωστη στην Τράπεζα Πειραιώς. Ωστόσο, υψηλόβαθμοι κύκλοι του ομίλου, με τους οποίους επικοινώνησε αργά το βράδυ το Euro2day.gr, αρνήθηκαν να κάνουν οποιοδήποτε σχόλιο.

Το τσέχικο fund, πάντως, φέρεται να προωθει (ή και να έχει ήδη προωθήσει) σχετικό αίτημα στην Τράπεζα της Ελλάδος. Στην κίνηση αυτή ρόλο πιθανόν να έχει και ο ρώσικος όμιλος ICT, που αποτελεί παραδοσιακό σύμμαχο του τσέχικου fund.

Σημειώνεται ότι το PPF (του οποίου κύριος μέτοχος πλειοψηφίας είναι ο κ. Petr Kellner) είχε έως τα τέλη Ιουλίου συμμετοχή 5,72% στην τράπεζα, αλλά μετά από πωλήσεις μετοχών το ποσοστό αυτό έπεσε κάτω από το όριο του 5%.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η πρόθεση του PPF δεν σχετίζεται άμεσα με τις αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου που πρόκειται να γίνουν στο πλαίσιο της ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών. Ωστόσο, η υλοποίησή της εκτιμάται ότι δεν παύει να συναρτάται και στη γενικότερη συγκυρία, η οποία δείχνει εκ νέου ευμετάβλητη.

Στη συνεδρίαση της Παρασκευής, η μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς σημείωσε άνοδο 28% με τις συναλλαγές να αγγίζουν τα 10 εκατ. ευρώ, μετά όμως από σημαντικές απώλειες στις προηγούμενες συνεδριάσεις.


(Εστάλη από τον κύριο Γεώργιο Δ.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)