Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

"Με ρωτούν για φιλέλληνες και απαντώ: ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ;"

Αίσθηση προκαλούν τα λεγόμενα της  γνωστής βυζαντινολόγου και πρύτανη του Πανεπιστημίου της Σορβόννης Ελένης Γλύκατζη Αρβελέρ σε συνέντευξή της.
«Το μέλλον της Ελλάδας εξαρτάται μόνο από τους Έλληνες. Μόνο από τους Έλληνες και επιμένω. Όταν έρχομαι στην Ελλάδα, με πιάνουν οι δημοσιογράφοι και με ρωτούν “κυρία Αρβελέρ, δεν υπάρχουν πια φιλέλληνες;”. Εγώ τους ρωτώ “Έλληνες υπάρχουν;” επισημαίνει η Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ σε συνέντευξή της.
Η κα Αρβλέρ  τάχθηκε υπέρ της παραμονής της χώρας στο ευρώ, και τόνισε πως αν έμενε στην Ελλάδα δεν θα ήταν ούτε βοηθός καθηγητή!
Ταυτόχρονα δεν παρέλειψε να διατυπώσει αιχμές για τους χειρισμούς τω πολιτικών στη σχέση κράτους εκκλησίας τονίζοντας ότι  «Ή προηγείσαι της κοινωνίας ή όχι. Όταν είσαι πολιτικός πρέπει να είσαι ένα βήμα μπροστά από την κοινωνία, όχι ένα βήμα πίσω. Αν ακούς αποκλειστικά την κοινωνία τότε τι δουλειά κάνεις;»
(Εστάλη από τον κύριο Γεώργιο Δ.)

1 σχόλιο:

  1. Αν κρινουμε απο σενα κυρατσα μου οχι βεβαια ..αντε τραβα απο κει που μας ηρθες που θα μας κανης και μαθηματα αν υπαρχουν ελληνες . Αυτα πανω στην Γαλλια , εκει παρεα με τους εβραιομασονους

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)