Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

Τουρκικός βομβαρδισμός για αντίποινα στη Συρία

Κλιμακώνεται η ένταση μεταξύ των δύο χωρών

Νέα δεδομένα δημιουργεί στην υπόθεση της Συρίας το χτύπημα εκ μέρους της Τουρκίας, συριακών κυβερνητικών δυνάμεων σε συριακό έδαφος, απαντώντας στο πλήγμα που δέχθηκε τουρκική πόλη στα σύνορα, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν πέντε πολίτες, σύμφωνα με το γραφείο του Τούρκου πρωθυπουργού.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, πολλοί Σύροι στρατιώτες σκοτώθηκαν από τον τουρκικό βομβαρδισμό, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Η πόλη Akcakale «χτυπήθηκε από πυροβολικό που ανήκει στις συριακές καθεστωτικές δυνάμεις», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το γραφείο του Ταγίπ Ερντογάν, καταλογίζοντας ευθέως ευθύνες για το πλήγμα.

«Οι ένοπλες δυνάμεις μας απάντησαν άμεσα εντός των κανόνων εμπλοκής και στόχοι μέσα στη Συρία χτυπήθηκαν», προστίθεται στην ανακοίνωση καθώς η Τουρκία προειδοποιεί πως «δεν θα αφήσει ποτέ αναπάντητες τέτοιες προκλήσεις που στοχεύουν στην εθνική ασφάλεια».

Το περιστατικό σηματοδοτεί την κλιμάκωση της έντασης ανάμεσα στις δύο χώρες, σημειώνει το CNN. Το συριακό κρατικό πρακτορείο SANA μεταδίδει πως οι συριακές αρχές εξέφρασαν ειλικρινή συλλυπητήρια εκ μέρους της συριακής κυβέρνησης στις οικογένειες των Τούρκων νεκρών και τον τουρκικό λαό και ερευνούν την πηγή των πυρών.

Ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Μπαν Γκι-Μουν κάλεσε την Τουρκία να κρατήσει ανοιχτούς όλους τους διαύλους επικοινωνίας με τη Συρία προκειμένου να μην αυξηθεί η ένταση μεταξύ των δύο χωρών μετά την οβίδα στην πόλη Ακτσάκαλε.

Τον ΓΓ του Οργανισμού είχε ενημερώσει νωρίτερα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου, ο οποίο εξασφάλισε την πλήρη υποστήριξη της Ουάσινγκτον των Ηνωμένων Εθνών και του ΝΑΤΟ, όπως ανακοίνωσε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών. Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, είχε τηλεφωνική συνομιλία με την Αμερικανίδα ομόλογό του Χίλαρι Κλίντον με την επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας να εκφράζει την πλήρη στήριξη της Ουάσιγκτον προς την Άγκυρα, όπως αναφέρει ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.



Σχόλιο ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ:
πιθανότατα να είναι η αρχή του τρίτου παγκοσμίου πολέμου, ας ετοιμασθούμε υλικά αγοράζοντας τρόφιμα μακράς διαρκείας, αλλά και πνευματικά κάνοντας την προσευχή μας. Ας ευχηθούμε να μην υπάρχουν άλλοι νεκροί, να σταματήσει να χύνεται αθώων ανθρώπων αίμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)