Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

«Οι Έλληνες δεν έχουν χρήματα να θάψουν τους νεκρούς τους»

Δημοσίευμα της Guardian για την κατάσταση στη χώρα μας

Στο αδιέξοδο το οποίο έχουν επέλθει οι ελληνικές οικογένειες λόγω της δυσμενούς οικονομικής συγκυρίας που χαρακτηρίζει την Ελληνική επικράτεια, με τους μισθούς να μειώνονται συνεχώς και τα ολοένα αυξανόμενα μέτρα λιτότητας που λαμβάνει η κυβέρνηση, αναφέρεται η βρετανική εφημερίδα Guardian.

Μάλιστα, κάνει εκτενή αναφορά στην αδυναμία αρκετών Ελλήνων να κηδέψουν τα αγαπημένα τους πρόσωπα εξαιτίας των χαμηλών εισοδηματικών τους εισφορών.

«Έπειτα από τρία χρόνια ακατάπαυστης φορολόγησης και μειώσεων των μισθών, δεν έχει μείνει σχεδόν τίποτα όρθιο. Η κατάσταση είναι τόσο οδυνηρή που πολλές οικογένειες αδυνατούν να καλύψουν τα έξοδα της ταφής των νεκρών τους. Νεκρά σώματα κείτονται σε θαλάμους δημόσιων νοσοκομείων μέχρι να αναλάβει τα έξοδα ταφής τους ο δήμος», ομολογεί στον ξένο ανταποκριτή Ελληνίδα διαδηλώτρια.

«Υπό την έντονη πίεση από τους διεθνείς πιστωτές της ΕΕ και του ΔΝΤ, η εύθραυστη κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά έχει αναγκαστεί να εκπονήσει ένα δρακόντειοι πακέτο περικοπών στις δαπάνες ύψους 13,5 δισ. ευρώ ώστε να πάρει την δόση του δανείου ύψους 31.5 δισ.» αναφέρει η Βρετανική εφημερίδα.

Και προσθέτει «Για άλλη μια φορά οι συνταξιούχοι και οι χαμηλόμισθοι θα χρειαστεί να κάνουν τις μεγαλύτερες θυσίες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)