Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

Εμπόριο οργάνων

Το εμπόριο ανθρωπίνων οργάνων έχει διαδοθεί τόσο που απέκτησε αναφορά και στην εγκυκλοπαίδεια  Wikipedia:
“Το εμπόριο οργάνων είναι η αγοραπωλησία ανθρώπινων οργάνων με τελικό σκοπό τη μεταμόσχευσή τους σε αρρώστους. Η πρακτική είναι παράνομη στις περισσότερες χώρες, ωστόσο η πώληση του ενός νεφρού στο Ιράν, με σκοπό το κέρδος, επιτρέπεται, ενώ στην Κίνα συνηθίζεται να λαμβάνονται όργανα από νεκρούς ή εκτελεσμένους φυλακισμένους. Οι νεφροί είναι το πιο κοινό αντικείμενο του εμπορίου οργάνων, καθώς ο ανθρώπινος οργανισμός διαθέτει δυο από αυτούς και έτσι κάποιος που βρίσκεται σε ένδεια μπορεί να πωλήσει τον έναν. Τα χρήματα που λαμβάνουν οι δότες νεφρού αυτής της κατηγορίας κυμαίνονται από 800-10.000 δολάρια, ενώ ο λήπτης του οργάνου καταβάλει αρκετά περισσότερα χρήματα.”
Σύμφωνα με την εφημερίδα, αν και είναι δύσκολο να συλλεχθούν αξιόπιστα στατιστικά στοιχεία, υπολογίζεται ότι 15.000 με 20.000 νεφρά πωλούνται παράνομα σε όλο τον κόσμο κάθε χρόνο. Τα Ηνωμένα Έθνη εκτιμούν ότι το 5 έως 10 τοις εκατό των μεταμοσχεύσεων νεφρών που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο είναι αποτέλεσμα του εμπορίου οργάνων.
Η Nancy Scheper-Hughes, καθηγήτρια ιατρικής ανθρωπολογίας στο  Berkeley, δηλώνει ότι “η προσπάθεια των Ευρωπαίων να πουλήσουν τα όργανά τους θυμίζει την περίοδο μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης, όταν η ανεργία δημιούργησε μια νέα γενιά πρόθυμων πωλητών, καθώς και εγκληματικών δικτύων έτοιμων να εκμεταλλευτούν τη δυστυχία τους”.
Τούρκοι και Αλβανοί εμπλεκόμενοι σε εμπορία οργάνων με θύματα Σέρβους.Με αίτημα του υπουργείου Δικαιοσύνης του Κοσόβου, η τουρκική αστυνομία συνέλαβε στην Κωνσταντινούπολη τον γιατρό Γιουσούφ Σονμένζ ως ύποπτο για συμμετοχή σε εμπόριο ανθρώπινων οργάνων στο Κόσοβο, μεταδίδουν σήμερα τα ΜΜΕ στην Πρίστινα, επικαλούμενα το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu. Ο 53χρονος γιατρός φέρεται ως μέλος διεθνούς κυκλώματος εμπορίας ανθρώπινων οργάνων, στο οποίο φέρονται επίσης να συμμετείχαν ένας ανώτατος αξιωματούχος του υπουργείου Υγείας του Κοσόβου και ένας Ισραηλινός υπήκοος.
Ερώτηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή του Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χουντή 
«Η δωρεά οργάνων από «συναισθηματικά συνδεόμενους», η «εικαζόμενη συναίνεση» και η αφαίρεση οργάνων σε ιδιωτικές κλινικές, ανοίγει τις πόρτες στο trafficking ανθρωπίνων οργάνων»
ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΕΙΣ ή ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟΙ με «Εικαζομένη Βούληση»???
Γράφει ο Ελευθέριος Βερυβάκης – τ. Υπουργός – Βουλευτής:
…«καίγονται και εξαφανίζονται» όλες οι ηθικού χαρακτήρα ενστάσεις, χάριν αποκλειστικά και μόνο ενός ωφελιμισμού, που σε τελευταία ανάλυση θα κατασταλάξει αργά ή γρήγορα στο ειδεχθέστερο εμπόριο οργάνων του πιο άθλιου κομματιού της ανθρώπινης κοινωνίας, που κατακρεουργεί χωρίς τύψεις ανθρώπινα σώματα.
Πρόβατα επί σφαγή ή, αλλιώς, εν δυνάμει δότες οργάνων…
Η δοκιμασία της άπνοιας, για να καταστεί ένας τραυματίας με κρανοεγκεφαλικές κακώσεις “δότης”, χρειάζεται να γίνει χωρίς καθυστέρηση, γιατί αλλιώς η παραμονή του στη μηχανική υποστήριξη που θα έδινε καιρό πιθανά για βελτίωση, μειώνει την “ποιότητα” των οργάνων. Έτσι άμεσα  ο ασθενής  αποκόπτεται βίαια και για δέκα λεπτά από τη μηχανική αναπνευστική υποστήριξη, πριν δηλωθεί εγκεφαλικά  «νεκρός».
Οδηγούμαστε σε εμπόριο οργάνων με μαθηματική ακρίβεια λέει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εθελοντών Αιμοδοτών
Στην Ελλάδα ως γνωστόν είμαστε από τους τελευταίους στην Ευρώπη στη δωρεά οργάνων από θανόντες δότες δηλ. εγκεφαλικά νεκρούς στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Αν και υπάρχει η περιρρέουσα αντίληψη ότι αυτό οφείλεται στην έλλειψη ευαισθητοποίησης του κόσμου, τα στατιστικά δείχνουν ότι το πραγματικό πρόβλημα βρίσκεται στο ότι δεν αναγνωρίζονται και δεν αξιοποιούνται οι δυνητικοί δότες στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας
«Νομιμοποιήστε την αγορά οργάνων»  Το ΒΗΜΑ 16/1/11- Πρόταση ΣΟΚ από Βρεττανούς χειρουργούς:
«Πιστεύω ότι οι κυβερνήσεις των κρατών της Δύσης πρέπει να το σκεφθούν σοβαρά. Αυτή τη στιγμή στη Δυτική Ευρώπη 40.000 νεφροπαθείς περιμένουν μόσχευμα. Το 15%-30% από αυτούς θα πεθάνει προτού φτάσει στην κορυφή της λίστας. Ο μέσος όρος αναμονής είναι 10 χρόνια.Πρέπει επιτέλους να σταματήσει ο απαράδεκτος “τουρισμός για αναζήτηση μοσχευμάτων” από δότες που πέφτουν θύματα της χειρότερης εκμετάλλευσης» δήλωσε πρόσφατα στον βρετανικό Τύπο ο καθηγητής Νάντεϊ Χακίμ,χειρουργός στο περίφημο νοσοκομείο Χέρφιλντ στο Λονδίνο.
Είναι ένας από τους ειδικούς που κατέθεσαν την πρόταση για τη δημιουργία μιας νόμιμης, αλλά κρατικής και αυστηρά ελεγχόμενης αγοράς ανθρωπίνων οργάνων.
Η παγίδα της δωρεάς οργάνων και η αλήθεια της Εκκλησίας. (Πρεσβ. Ευθ. Μουζακίτη) – Ἔτσι λοιπόν οἱ θανατοποινίτες στήν Κίνα δέν πυροβολοῦνται γιά νά πεθάνουν, ἀλλά γιά νά τραυματιστοῦν ἀφοῦ ὁ θάνατος θά ἐπέλθει μέ τήν ἀφαίρεση τῶν ὀργάνων τους γιά μεταμοσχεύσεις.  Σύμφωνα μέ τούς Βρετανούς χειρουργούς πού ἔκαναν τήν καταγγελία, οἱ ἡμερομηνίες ἐκτέλεσης τῶν θανατοποινιτῶν ἐπιλέγονται σέ σχέση μέ τίς ἀνάγκες τῶν ἀσθενῶν πού περιμένουν μοσχεύματα, μεταξύ τῶν ὁποίων εἶναι πολλοί Δυτικοί.  Οἱ ὀργανώσεις ὑπεράσπισης τῶν ἀνθρωπίνων δικαιωμάτων κατηγοροῦν ἀπό καιρό τήν Κίνα γιά ἀφαίρεση καί παράνομη πώληση ὀργάνων θανατοποινιτῶν, ὁ ἀριθμός τῶν ὁποίων ἀνερχόταν σέ 3.400 ἄτομα τό 2004, σύμφωνα μέ τή Διεθνῆ Ἀμνηστία.  Πολλά νοσοκομεῖα κατηγοροῦνται ἐπίσης ὅτι ἀφαιροῦν παράνομα, ὄργανα ἀπό τά θύματα τῶν τροχαίων.(20-4-2006 BBC).
Aρχισαν τα οργανα   κ.  Λοβερδο  πας  καλά ;;;;  Ή καις βαλβολίνες ;;;
…Tο να είναι όμως υποχρεωτικό, το   να  ”είσαι εξάρτημα της μηχανής κι ο γιός σου το ανταλλακτικό”  όμως είναι κάτι το σιχαμερό και αδιανόητο,  για  ένα μη διεστραμμένο μυαλό. Τι συμπέρασμα να βγάλουμε δηλαδή τώρα εμείς;;
Oτι θα δημιουργηθεί μία τεράστια τράπεζα οργάνων και βλαστο-κυττάρων που θα θεωρείται περιουσία του δημοσίου;;;
Oτι επειδή σύμφωνα με το μνημόνιο το ΔΝΤ μπορεί να κατάσχει την δημόσια περιουσία, ή η δημόσια περιουσία μπορεί να εκποιηθεί για να πληρωθεί το δημόσιο χρέος,  θα … γίνουμε  ….  «ανταλλακτικά»  ;;;
Ο νόμος για τις μεταμοσχεύσεις είχε ψηφιστεί και στην Αργεντινή μόλις πήγε το ΔΝΤ! Τυχαίο;   Ζωντανά δοχεία ανθρώπινων ανταλλακτικών – Έτσι μας βλέπουν οι Νεοταξικοί έμποροι ελπίδας
Eίναι αισχροί και απάνθρωποι…. Να τον χαίρονται το «εφαρμοσμένο κομμουνισμό» τους. Ξεφτίλα.   Εκτελούν στην Κίνα για να κάνουν μεταμοσχεύσεις. Άλλη μια ζωώδης συμπεριφορά ξεφτιλισμένων δικαστών που στέλνουν στον άλλο κόσμο ανθρώπους για ποινικά παραπτώματα και χυδαίος ευτελισμός της ιατρικής επιστήμης από επίορκους ιατρούς που χρησιμοποιούν όργανα δολοφονημένων από κομμουνιστικά δικαστήρια για να κάνουν τις μεταμοσχεύσεις τους

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)