Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

Μια πολύτεκνη μητέρα αναρωτιέται...

Τις τελευταίες μέρες διαβάζω στο διαδίκτυο την έντονη δυσαρέσκεια και την αντίδραση πολλών συμπολιτών μας, ενάντια στον κ. Σαμαρά και τους συνεργάτες του, για τη νέα φορολογική επιδρομή που αναμένεται να μας επιβληθεί. Οι άνθρωποι σήμερα δηλώνουν προδομένοι και, καθώς είναι θυμωμένοι τον «στολίζουν» με διάφορα επίθετα και χαρακτηρισμούς, όπως σύγχρονο Ηρώδη, παιδοκτόνο, προδότη και άλλα παρόμοια.
Βλέποντας την πορεία που ακολουθεί η οικονομική-πολιτική ζωή της Πατρίδας μας, δεν θα μπορούσε, νομίζω, κανένας να αρνηθεί ότι αξίζουν και με το παραπάνω τους πιο πάνω χαρακτηρισμούς τα μέλη της τρικομματικής κυβέρνησης. Μιας κυβέρνησης που αποτελείται από ανθέλληνες πολιτικούς, αλλά είναι αλήθεια δυστυχώς ότι πολλοί από τους ανθρώπους που σήμερα θυμώνουν, τους έδωσαν την εξουσία με την ψήφο τους.
Σε αυτήν την εξαθλιωτική πορεία της Πατρίδας μας, μεγάλη ευθύνη έχουν και οι εκκλησιαστικοί παράγοντες αφού, ως γνωστόν, στην τελευταία εκλογική αναμέτρηση, Ιεράρχες, κληρικοί και θρησκευτικές οργανώσεις εξασφάλισαν την εκλογή του κ. Σαμαρά με τις ψήφους των Χριστιανών, καθώς τους προέτρεπαν να στηρίξουν το κόμμα της Ν.Δ, για να μην αφήσουν περιθώρια να έρθει πρώτο κόμμα το άθεο ΣΥΡΙΖΑ.
Θεωρήθηκε καλύτερο κόμμα, αυτό του κ. Σαμαρά, γιατί δεν πολεμά φανερά και ξεκάθαρα τον Ελληνορθόδοξο τρόπο ζωής, σε αντίθεση με το ΣΥΡΙΖΑ και τους υπόλοιπους αριστερούς σχηματισμούς που  εκφράζονται ανοιχτά κατά της Εκκλησίας και των πατριωτικών υπερασπίσεων και διεκδικήσεων.
Δυστυχώς, ενώ υπήρχε η εναλλακτική λύση, να στηρίξουν Χριστιανούς πολιτικούς, τους πολιτικούς της «ΚΟΙΝΩΝΙΑ», δεν την επέλεξαν. Προτίμησαν να γίνουν φερέφωνα των μελών των διαφόρων λεσχών και της Μασωνίας. Των πολιτικών δηλαδή που δηλώνουν Χριστιανοί Ορθόδοξοι ή σωστότερα δεν δηλώνουν άθεοι, αλλά εργάζονται αντίχριστους νόμους και ξένα συμφέροντα. Αυτό θεωρήθηκε καλύτερο από την ξεκάθαρη τοποθέτηση των αριστερών θέσεων που είναι κατά της Ορθόδοξης Πίστης και Ζωής. Δηλαδή θεώρησαν καλύτερη την διπλοπροσωπία από την Αλήθεια!
Οι αριστεροί από την μεριά τους δηλώνουν ευθαρσώς ότι είναι υπέρ της παγκοσμιοποίησης και της εξάλειψης της Ορθοδοξίας. Οι κυβερνώντες όμως που υποτίθεται ότι δεν διώκουν την Ορθοδοξία, στην πράξη προσπαθούν να την εξαλείψουν εξυπηρετώντας τα αντίχριστα νεοταξικά συμφέροντα (όπως αποδεικνύεται καθημερινά από τα μέτρα που υιοθετούνται), χωρίς όμως να το παραδέχονται δημόσια.
Νομίζω πως αυτή η τακτική πολιτικής πριμοδότησης και υποστήριξης ήταν και - στο βαθμό που ακολουθείται ακόμα - είναι, εξίσου προδοτική και εγκληματική. Όλοι οι πιστοί Χριστιανοί , κλήρος και λαός, θα πρέπει να αναλογιστούμε την συνευθύνη μας και να απαιτήσουμε από τους πολιτικούς μας να είναι ξεκάθαροι στις προθέσεις τους, συνεπείς σε λόγια και έργα και να διευκολύνουν τους πιστούς να ζουν ευλαβικά και χριστιανικά.
Να επιθυμούμε την Αλήθεια και την ευθύτητα ώστε να γνωρίζουμε ποιοι πραγματικά είναι φίλοι και ποιοι όχι ! Μόνο έτσι μπορούμε να πολεμήσουμε ότι δεν μας ωφελεί και ο Θεός ας κρίνει αν είμαστε ικανοί και άξιοι να νικήσουμε !
E.X. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)