Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ - ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Χιλιάδες διαδηλωτές στο Σύνταγμα

Κλειστό το κέντρο λόγω των συγκεντρώσεων

Σε εξέλιξη βρίσκεται η πορεία των ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ που ξεκίνησε από το Πεδίον του Άρεως και κατευθύνεται προς το Σύνταγμα.

Χιλιάδες διαδηλωτές έχουν βγεις τους δρόμους για να δηλώσουν την αντίθεση τους στο νέο πακέτο λιτότητας που προωθεί η κυβέρνηση κατ' εντολή της τρόικας.

Αυτή τη στιγμή με δυσκολία διεξάγεται η κυκλοφορία στους δρόμους γύρω από το κέντρο.

Πριν από λίγο ολοκληρώθηκε η πορεία του ΠΑΜΕ που ξεκίνησε από την Ομόνοια και κατέληξε στη Βουλή.

Απεργιακές συγκεντρώσεις των συνδικάτων πραγματοποιούνται και σε άλλες πόλεις από τα Νομαρχιακά Τμήματα της ΑΔΕΔΥ και τα Εργατικά Κέντρα.

http://www.newsbeast.gr/

Κλειστοί οι δρόμοι γύρω από την Ομόνοια

Συγκεντρώνονται μέλη του ΠΑΜΕ για το συλλαλητήριο

Κλειστοί είναι αυτή την ώρα οι δρόμοι γύρω από την Ομόνοια, εξαιτίας της συγκέντρωσης μελών του ΠΑΜΕ.

Ήδη η Ομόνοια έχει κλείσει καθώς έχει γεμίσει διαδηλωτές ενώ κλειστή είναι και όλη η Σταδίου.


Συγκεντρώσεις και πορείες στη Θεσσαλονίκη

Σε απεργιακό κλοιό και η συμπρωτεύουσα

Σε ρυθμούς απεργίας κινείται σήμερα και η Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, με προγραμματισμένες συγκεντρώσεις και πορείες.

Στις 10.30 δίνουν ραντεβού έξω από το κτίριο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης (ΕΚΘ) και η Ένωση Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων (ΕΔΟΘ). Την ίδια ώρα, το ΠΑΜΕ οργανώνει ξεχωριστή απεργιακή συγκέντρωση στο άγαλμα του Βενιζέλου.

Στις 9:30 ιδιοκτήτες ταξί, επαγγελματίες, βιοτέχνες και έμποροι θα συγκεντρωθούν στην πλατεία ΧΑΝΘ.

Ακινητοποιημένα θα είναι τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 9 το πρωί και από τις 8 το βράδυ μέχρι τη λήξη της βάρδιας.

Χειρόφρενο τραβάνε και τα ταξί της Θεσσαλονίκης, καθώς το σωματείο «Ερμής» αποφάσισε 24ωρη απεργία από τις 5 το πρωί της Πέμπτης μέχρι τις 5 το πρωί της Παρασκευής, αντί της στάσης εργασίας που αποφάσισε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Ιδιοκτητών Αγοραίων-Ταξί (ΠΟΕΙΑΤΑ), από τις 8 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα της Πέμπτης.

Κλειστά θα είναι και τα καταστήματα μετά από απόφαση της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, καθώς και τα περίπτερα, αφού η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Ενοικιαστών Περιπτέρων και Καπνοπωλών Ελλάδος ανακοίνωσε τη συμμετοχή της στις απεργιακές κινητοποιήσεις.http://www.newsbeast.gr/

Καθολικό «λουκέτο» στην Πάτρα

Δύο συγκεντρώσεις στην πόλη

Η Αχαϊκή πρωτεύουσα για μια ακόμα φορά κατεβάζει απεργιακά ρολά στο πλαίσιο της απεργίας που έχουν εξαγγείλει για σήμερα ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Δημόσιος και ιδιωτικός τομέας νεκρώνει ενώ συμμετέχουν γιατροί (νοσοκομείων και ΙΚΑ), δικηγόροι, μηχανικοί, έμποροι, επαγγελματοβιοτέχνες και ιδιοκτήτες ταξί Πάτρα, που τραβούν χειρόφρενο από σήμερα στις 5 το πρωί και για 24 ώρες.

Στην Πάτρα για μια ακόμα φορά θα γίνουν δύο ξεχωριστές συγκεντρώσεις. Το Εργατικό Κέντρο δίνει «ραντεβού στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης στις 10.30 το πρωί, ενώ το ΠΑΜΕ την ίδια ώρα , στην πλατεία Γεωργίου. Συγκέντρωση θα γίνει και στο Αίγιο στην πλατεία Αγίας Λαύρας, στις 9 το πρωί, από το Εργατικό Κέντρο της πόλης

Χωρίς ταξί για 24 ώρες

«Πανωλεθρία!Με αυτή τη λέξη περιγράφει την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο κλάδος στην Πάτρα ο Πρόεδρος του Σωματείου Ιδιοκτητών Ταξί Παναγιώτης Σκένζος. «Τις μισές μέρες δεν βγάζουμε μεροκάματο. Η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων χρωστά» αναφέρει στο thebest.gr o κ. Σκέντζος.

Κλειστά τα εμπορικά

Με απόφαση του Εμπορικού Συλλόγου της Πάτρας τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά ενώ καλεί τους καταναλωτές να μην δώσουν ούτε ένα ‘ευρώ. Στην κινητοποίηση συμμετέχει και η ΟΕΒΕΣΝΑ. Μικρομεσαίοι επιχειρηματίες, βιοτέχνες και επαγγελματίες καλούνται να λάβουν μέρος στην απεργία.

Οι έμποροι μαζί με τους επαγγελματοβιοτέχνες στις 11 έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση στο πάνω μέρος της πλατείας Γεωργίου για να επιδοθεί το ψήφισμά τους στην αποκεντρωμένη Περιφέρεια.

Κλειστά θα είναι και τα περίπτερα

Ο Σύλλογος Ενοικιαστών Περιπτέρων Πατρών «Οι 3 Ιεράρχες» καλεί τα μέλη του να λάβουν μέρος μαζικά στη συγκέντρωση που θα γίνει στο πάνω μέρος της πλατείας Γεωργίου.

Απέχουν και οι μηχανικοί


Οι μηχανικοί εκτός από τη συμμετοχή τους στη σημερινή απεργία αποφάσισαν την αναστολή όλων των Υπηρεσιών Εξυπηρέτησης του ΤΕΕ και των Υπηρεσιών της Τράπεζας , αποχή όλων των εκπροσώπων και των μελών του ΤΕΕ από όλες τις επιτροπές. Συμβούλια, εκπροσωπήσεις της χώρας.

Τριήμερη αποχή από τους δικηγόρους


Απέχουν από χθες και μέχρι αύριο οι δικηγόροι της Πάτρας και όλης της χώρας.

Πηγή: thebest.gr

Ξεσηκώθηκε το Ηράκλειο

Μεγάλη συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ

Πρωτοφανής σε όγκο και παλμό είναι η συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιείται στο Ηράκλειο ενάντια στα μέτρα λιτότητας που προωθούνται από την κυβέρνηση.

Στο ραντεβού της απεργίας το παρόν δίνουν χιλιάδες πολίτες στη μεγαλύτερη ίσως κινητοποίηση των τελευταίων δέκα χρόνων, σύμφωνα με το prismanews.gr.

Στη συγκέντρωση δίνουν το παρόν, από εργαζόμενους όλων των κλάδων και των τάξεων και συνταξιούχους μέχρι αγρότες και μαθητές.

Στην πλατεία Κορνάρου έχουν σταθμεύσει τα αυτοκίνητά του ο κλάδος των ψυκτικών που συμμετέχει στις κινητοποιήσεις, ενώ η οδός Αβέρωφ έχει μπλοκάρει από τα βυτιοφόρα υγρών καυσίμων.

Στη λεωφόρο Δικαιοσύνης καταφτάνουν λεωφορεία του αστικού ΚΤΕΛ που ξεκίνησαν από λιμάνι. Να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που το ΚΤΕΛ Ανατολικής Κρήτης συμμετέχει σε απεργιακή κινητοποίηση από το 1980.

«Η απεργία αυτή είναι μόνο η αρχή» ανέφερε στο prismanews.gr ο πρόεδρος Καλλέργος Βουλγαράκης σημειώνοντας ότι το ΚΤΕΛ θα δίνει το παρόν σε όλες τις κινητοποιήσεις ενάντια στο μέτρα που οδηγούν στην εξαθλίωση της κοινωνίας.

Εντυπωσιακή είναι και η πορεία του ΠΑΜΕ, το οποίο κινήθηκε στους κεντρικούς δρόμους της πόλης και συγκεκριμένα διέσχισε την λεωφόρο Δικαιοσύνης - Καλοκαιρινού - Αγίου Μηνά ενώ κατευθύνθηκε προς τα Λιοντάρια μέσω της 1821.


«Κλειστόν» και στα Χανιά

Μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στις κινητοποιήσεις

Μαζικά συμμετέχουν οι Χανιώτες στην σημερινή απεργιακή κινητοποίηση ενάντια στο νέα οικονομικά μέτρα που πρόκειται να λάβει η κυβέρνηση. Οι σημερινές απεργιακές εκδηλώσεις χαρακτηρίζονται από παλμό ενώ η παρουσία των πολιτών είναι εντυπωσιακή.

Στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων σήμερα κλειστά παραμένουν σήμερα όλη την ημέρα τα εμπορικά καταστήματα, τα βενζινάδικα και τα φαρμακεία ενώ στην απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ λαμβάνουν μέρος και οι ιδιοκτήτες των φορτηγών αυτοκινήτων που σε ένδειξη διαμαρτυρίας πάρκαραν τα οχήματα τους στην πλατεία Ελευθερίας στα Δικαστήρια και πεζή μετέβησαν στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς όπου και λαμβάνουν μέρος στο συλλαλητήριο του ΕΚΧ και του Ν.Τ της ΑΔΕΔΥ που ξεκίνησε στις 11 το πρωί.

Τη συγκέντρωση στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς ακολούθησε πορεία στους δρόμους των Χανίων

Στις σημερινές εκδηλώσεις διαμαρτυρίας για το νέα μέτρα που προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση συμμετέχουν και οι κτηνοτρόφοι των Χανίων, που νωρίτερα πραγματοποίησαν προσυγκέντρωση στον κόμβο των Μουρνιών.

Εν τω μεταξύ κλειστοί παραμένουν οι δρόμοι περιμετρικά του κέντρου των Χανίων καθώς η συμμετοχή των απεργών στις κινητοποιήσεις είναι μαζική.

Νωρίτερα την δική του ξεχωριστή κινητοποίηση πραγματοποίησε το ΠΑΜΕ στην πλατεία των Νέων Καταστημάτων. Στην κινητοποίηση συμμετείχε και η ΠΑΣΥ καθώς και άλλα πρωτοβάθμια σωματεία και σύλλογοι. Ακολούθησε πορεία στο κέντρο της πόλης η οποία και κατέληξε στην πλατεία Ελευθερίας των Δικαστηρίων.

Πηγή: flashnews.gr
Σε απεργιακό πυρετό και οι Σέρρες

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις-Χωρίς παρατράγουδα η πορεία

Βροντερό μήνυμα κατά των νέων εργασιακών μέτρων έστειλαν σήμερα οι κάτοικοι των Σερρών στην κυβέρνηση της χώρας, καθώς περισσότεροι από 3.000 απεργοί ανταποκρίθηκαν στην προγραμματισμένη πορεία των σωματείων τους, πλημμυρίζοντας το κέντρο την πόλης.

Στην ειρηνική, δίωρη, πορεία που πραγματοποιήθηκε και ολοκληρώθηκε στη μία το μεσημέρι συμμετείχαν ο Εμπορικός Σύλλογος Σερρών, η ομοσπονδία εμποροβιοτεχνών, δημοτικοί υπάλληλοι, εκπρόσωποι ΟΛΜΕ και ΕΛΜΕ,γιατροί, δικηγόροι, φαρμακοποιοί, κοινωνικοί φορείς, συνταξιούχοι, εργαζόμενοι, συμβασιούχοι πυροσβέστες, οδηγοί και ιδιοκτήτες ταξί, περιπτερούχοι, εκπρόσωποι και μέλη της ένωσης εστιατορίων ν. Σερρών και μέλη των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Κλειστά παραμένουν από το πρωί όλα τα εμπορικά καταστήματα, ταβέρνες και καφε-μπαρ, παραλύοντας την κίνηση στην πόλη των Σερρών, ενώ σε ενδεικτικό κλείσιμο των καταστημάτων τους προχώρησαν μεγάλες εταιρείας σούπερ μάρκετ.

Στην πορεία δεν σημειώθηκαν προβλήματα, ενώ έντονη ήταν η παρουσία μεγάλης αστυνομικής δύναμης. Η πορεία κατέληξε στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών όπου δόθηκε στον αντιπεριφερειάρχη, Γιάννη Μωυσιάδη, ψήφισμα διαμαρτυρίας κατά των νέων μέτρων.
http://www.newsbeast.gr/

«Πλημμύρισε» διαδηλωτές ο Βόλος

Δε σημειώθηκαν επεισόδια στις πορείες

Απεργιακό μπλακ άουτ το πρωί της Πέμπτης και στο Βόλο, με τους Βολιώτες να εκφράζουν την εναντίωση τους στα επικείμενα μέτρα μέσα από τρεις διαφορετικές συγκεντρώσεις, που μετεξελίχθηκαν σε δυναμικές και μαζικές πορείες.

Οι πορείες κινήθηκαν ειρηνικά στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, με πανό και αντιμνημονιακά αλλά και αντιφασιστικά μηνύματα και συνθήματα, σύμφωνα με το e-volos.gr.

Οι κινητοποιήσεις των Βολιωτών ξεκίνησαν νωρίς το πρωί με τους εμπόρους του Βόλου να αναχωρούν στις 6:00, από το Δημαρχείο του Βόλου, προκειμένου να βρεθούν στην Αθήνα και να συμμετάσχουν στο Πανεμπορικό Συλλαλητήριο της Αθήνας, με τα εμπορικά και καταστήματα εστίασης και διασκέδασης, ωστόσο να παραμένουν ανοιχτά.

Η πρώτη συγκέντρωση στην πλατεία Ελευθερίας, στις 9.30, με την συμμετοχή μελών του Εργατικού Κέντρου Βόλου, του Νομαρχιακού τμήματος της ΑΔΕΔΥ και σχεδόν όλων των εργατικών σωματείων της Μαγνησίας αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Μαγνησίας, ήταν και η μαζικότερη, με τους χιλιάδες συμμετέχοντες να πραγματοποιούν δυναμική πορεία ακολουθώντας την διαδρομή των οδών Ιωλκού, Ιάσονος, Φιλλελήνων και μέσω της οδού Δημητριάδος να καταλήγουν έξω από τα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας.

Στην κεφαλή της πορείας, στην οποία συμμετείχαν εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, άνεργοι και φοιτητές, βρέθηκαν δύο μπουλντόζες και δύο ταξί, οι οδηγοί των οποίων, συμμετέχοντας στην απεργία που διοργανώθηκε από την Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου, με απόφαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ταξί και Αγοραίων.

Μαζική με παλμό και δυναμική και η πορεία των συγκεντρωμένων στις 10:00 στην πλατεία Πανεπιστημίου μελών του ΠΑΜΕ, η οποία κινήθηκε στους δρόμους της πόλης με πανό και συνθήματα, με τους διαδηλωτές να ανανεώνουν το ραντεβού τους στους δρόμους.









(5η Προσθήκη 18/10 16:05 από ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)