Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

Βασιλεύει η διαφθορά στην Ελλάδα

Spiegel: Διεφθαρμένοι πολιτικοί και οι πλούσιοι συνεχίζουν το πάρτι

Με το ελληνικό παράδοξο μείωσης μισθών και συντάξεων την ώρα που η διαφορά ζει και βασιλεύει στην Ελλάδα, ασχολείται με σχετικό δημοσίευμα το γερμανικό περιοδικό Spiegel.

Ζει και βασιλεύει η διαφθορά στην Ελλάδα σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό Spiegel, το οποίο αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «οι διεφθαρμένοι πολιτικοί και οι πλούσιοι συνεχίζουν το πάρτι».

Το περιοδικό ασχολείται για άλλη μια φορά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα μα και θέτει μια σειρά από ερωτήματα σχετικά με τη φοροδιαφυγή, με φόντο την περιβόητη λίστα Λαγκάρντ και τα στοιχεία που έχουν δει το φως τη δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα. Η ιστορία αυτής της λίστας δείχνει κυρίως την έλλειψη βούλησης των πολιτικών να αλλάξουν κάτι, σημειώνει το Spiegel.

Το περιοδικό διερωτάται χαρακτηριστικά, πως είναι δυνατόν κάποιος που δηλώνει ετήσιο εισόδημα 25.000 ευρώ, να στέλνει εμβάσματα στο εξωτερικό ύψους 52 εκατ. ευρώ.

Οι ελεγκτικές αρχές θα έπρεπε να θέσουν αυτά τα ερωτήματα σε όσους περιλαμβάνονται στις λίστες και των οποίων έχουν δοθεί στη δημοσιότητα μόνο τα αρχικά τους.

Το Spiegel διαπιστώνει ότι δεν επιχειρείται σχεδόν τίποτα εναντίον αυτών που περιλαμβάνονται στις λίστες. Χαρακτηρίζει παράδοξη την ελληνική πραγματικότητα, καθώς την ώρα που εφαρμόζονται περικοπές σε μισθούς και συντάξεις,
οι πλούσιοι Έλληνες στέλνουν ανεμπόδιστα δισεκατομμύρια στο εξωτερικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)