Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑΝΝΗ ΜΑΝΙΑΤΗ - ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

Αξιότιμε κύριε Ιωάννη Μανιάτη,
Λάβαμε πριν λίγες ημέρες την δήλωση σας με την ιδιότητα του γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ στην οποία μας ευχαριστείτε εκ των προτέρων για την δημοσίευση. Στην αρχή θεωρήσαμε ότι το μήνυμα που στείλατε με κρυφή κοινοποίηση σε πλήθος ιστολογίων και μπλογκς σε εμάς ήρθε κατά λάθος ή ότι έχετε πολύ μεγάλο θράσος να μας θεωρείτε συνεργάτες σας στην ίδια πλευρά.

Κύριε Ιωάννη Μανιάτη, μήπως δεν βλέπετε την πραγματικότητα ή προσπαθείτε να δημιουργήσετε εντυπώσεις για το όνομα σας αλλά και για τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Σε ότι καταγγέλλετε πρέπει να δείτε ως διδάξαντα τον εαυτό σας. Τι να κάνουμε οι δημοσιογράφοι κλποι που καταγγέλλετε είναι σάρκα από την σάρκα των κομμάτων.  Αυτό που δεν έχετε χωνέψει ακόμα είναι, ότι ΠΑΣΟΚ για τον Ελληνικό λαό δεν υφίσταται, είσαστε όλοι σας πολιτικά πεθαμένοι. 
Θα μας απαντήσετε ότι είμαστε σκληροί μαζί σας αλλά δεν είναι έτσι, θα μπορούσαμε να σας αναλύσουμε την αποστροφή μας για το κόμμα σας το οποίο ως εκ θαύματος τολμά ακόμα να υπάρχει. Θεωρούμε άλλωστε πως ο αρχηγός σας προσπαθεί αρκετά καλά να το εξαφανίσει, όπως είχε προσπαθήσει και ο κ Μητσοτάκης να εξαφανίσει την Δεξιά τότε. Ένα κόμμα  τώρα λίγο πάνω από το 10% ψήφων από τους 60% που ψήφησαν, δηλαδή πραγματικό ποσοστό 6%, αυτό δεν σας λέει τίποτα; Αν δεν σας λέει αυτό, τότε τι έχετε να πείτε ότι την εξουσία την κλέψατε με ψεύτικες υποσχέσεις στον προεκλογικό αγώνα του 2009 και που ουδέποτε τηρήσατε. Μάθετε επίσης ότι έχετε ευθύνη των πράξεων σας που δεν παραγράφεται, έχετε την ευθύνη των χιλιάδων νεκρών αυτοχείρων που χάθηκαν στα τρία τελευταία χρόνια  και πιθανόν κι άλλων χιλιάδων στα επόμενα χρόνια. Ευχόμαστε αυτές οι χαμένες ψυχές αλλά και οι συγγενείς τους – τα ανήλικα παιδιά που άφησαν πίσω, να σας συγχωρέσουν, αλλιώς η θέση σας θα είναι προδιαγραμμένη από την οργή και τις κατάρες που σας έδωσαν, καθώς και ολόκληρη η κουστωδία του ΠΑΣΟΚ αλλά και των άλλων κομμάτων.

 Διαβάσαμε το επισυναπτόμενο αρχείο μορφής pdf και έχουμε να παρατηρήσουμε μερικά σημεία.

Δεν λειτουργούν οι θεσμοί που είναι τεταγμένοι να προστατεύουν την δημοκρατία και το κράτος δικαίου. Αυτή είναι η φράση παράπονό σας.
Που ήσασταν όλα τα χρόνια που γίνονται σωροί σπασμένα καραβόσκοινα οι θεσμοί που είναι τεταγμένοι να προστατεύουν την δημοκρατία και το κράτος δικαίου.

Στο μόνο που μπορούμε να συμφωνήσουμε είναι ότι λειτουργούν μεσαιωνικές ή μαφιόζικες μέθοδοι «ενημέρωσης» και ότι η γενικότερη ισοπέδωση της πολιτικής αξιοπρέπειας θα μας οδηγήσει στο ποθούμενο από κάποιους, να επικυρωθεί τοπικά και σε διεθνείς φορείς η ανικανότητα των Ελλήνων κυβερνόντων και πολιτικών προσώπων ώστε να γίνει γλύκισμα το δηλητήριο δήθεν μιας παγκόσμιας κυβέρνησης, όπως ζητούσε απεγνωσμένα και άμεσα ο προηγούμενος διεθνής πλέον δάσκαλος και αρχηγός σας: http://youtu.be/TFSapBTHxrU (ο σύνδεσμος αυτός αφορά την μία από τις πέντε δηλώσεις του κ. Γ. Παπανδρέου για την παγκόσμια κυβέρνηση). Αν λοιπόν είναι αυτό το υποστηριζόμενο σχέδιο, σταματήστε να μιλάτε για την προσωπική σας αξιοπρέπεια γιατί δεν πρόκειται κανείς μας να σας την σεβαστεί. Θα αναρωτιέστε γιατί ; Την αξιοπρέπεια του έθνους μας, του πάνω από δώδεκα εκατομμύρια Ελλήνων πολιτών ποιος από εσάς την σεβάστηκε; Ακόμα και αν είσαστε η εξαίρεση μέσα στους τριακοσίους του Κοινοβουλίου, τι κάνατε εσείς όταν οι συνάδελφοι σας, στελέχη του ΠΑΣΟΚ κατηγορούσαν διεθνώς τον Ελληνικό λαό, ότι είμαστε τεμπέληδες, κλέφτες, φοροφυγάδες, μαλάκες που διαμαρτυρόμαστε, διεφθαρμένοι και η Ελλάδα μας ένας  Τιτανικός που βουλιάζει, εσείς άραγε τι δέχεστε και δεχθήκατε να είστε από όλα αυτά; Όταν γνωρίζατε αλλά δεν μιλάγατε, όταν ξέρετε ότι αυτά που αδίκως προσάψανε στον Ελληνικό λαό ήταν καθαρά για λόγους προπαγάνδας. 
Θα μας πείτε ότι δεν έχετε καμιά ευθύνη μια που τα οικονομικά μέτρα τα επιβάλει η Τρόικα, ο λαός ψήφησε, εσάς όχι την Τρόικα. Εμείς από την πλευρά μας, εσάς γνωρίζουμε και καμία Τρόικα, κανένα ΔΝΤ, καμία Μέρκελ, εσείς είσαστε υπεύθυνοι και θα λογοδοτήσετε για την με το ζόρι είσοδο του ΔΝΤ και την υπογραφή των απίστευτων Μνημονίων. Οι δηλώσεις πως υπογράψατε χωρίς να ξέρετε τι υπογράφετε, δεν απαλλάσσουν, ακριβώς γιατί δεν ακολούθησαν με αυτοκτονίες αυτών που τα υπέγραψαν. Εσείς γιατί δεν διαμαρτυρηθήκατε αν διαφωνούσατε για αυτό που όμορφα ονομάσατε: δανειακές συμβάσεις αλλά παντού το λένε «ξεπούλημα την Ελλάδας»; 
Οι Έλληνες  του εξωτερικού που ήρθαν φέτος για διακοπές μας λέγαν πως παντού τους κοιτούν εκεί σαν ψοφήμια κουρελήδες και κλεφταράδες. ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ η ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ. Μα είναι φυσικό να μην διαφωνείτε γιατί μέσα στα πλαίσια της Δημοκρατίας και το κράτος δικαίου όπως χαρακτηριστικά αναφέρεστε, στο κίνημά σας δεν τολμάτε γιατί όσοι διαφώνησαν αυτόματα είχαν έτοιμη την διαγραφή τους. Αυτή η σχέση που μοιάζει όρκο, υποταγής και πίστης σε όλα παραπέμπει αλλού και ………. ΑΥΤΗ Η ΣΧΕΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ. Είναι ωραίο να μην έχετε το θάρρος της γνώμη σας και να σκύβετε το κεφάλι με τον φόβο πάντα της διαγραφής από την πολυπόθητη θέση του Βουλευτή ή και Υπουργού, έτσι κι ο Ελληνικός λαός σας διέγραψε, γιατί αντί να τον υπερασπίζεστε, αντί να είσαστε ο εκπρόσωπος και υπηρέτης όλων των Ελλήνων, αντί να υπερασπίζεστε τα συμφέροντα του κράτους μας, μας οδηγήσατε στην απόλυτη ισοπέδωση και ταπείνωση, σε αυτό που λέγεται ΄΄δεν λειτουργούν θεσμοί που είναι τεταγμένοι να προστατεύουν την δημοκρατία και το κράτος δικαίου΄΄.  

Κύριε Ιωάννη Μανιάτη αναφέρεστε σε λαϊκιστικό ισοπεδωτισμό, μια έκφραση που έγινε καραμέλα από τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, το κόμμα που πρεσβεύει τον Σοσιαλισμό, το κόμμα του λαού. Ξεχνάτε άραγε ποιος σας ανέβασε στην κυβέρνηση, ξεχνάτε για ποιον εργάζεστε και ποιος προασπίζει τα συμφέροντα αυτών που σας έκαναν άρχουσα τάξη, εσείς από έλλειψη ευγνωμοσύνης αναφέρεστε απαξιωτικά  και με εχθρότητα σε ισοπεδοτισμό λαϊκισμό των ΜΜΕ.
Μάθετε ότι αυτός που το λέει για τον άλλον γυρνάει μπούμερανκ στον εαυτό του, δηλώνοντας αυτόματα το ατελές επίπεδο που διαθέτει, η έκφραση «λαϊκισμός» από το στόμα κομμάτων και Σοσιαλιστών μόνο γέλια μπορεί να μας φέρει.

Αυτό το διαλυτικό κλίμα των ημερών που αναφέρεστε είναι το κλίμα που εσείς δημιουργήσατε και το κοιτάτε τώρα από το σήμερα, είναι ο καρπός σε αυτό που σπείρατε τόσα χρόνια, ο καιρός γύρισε για να τον απολαύσατε κι εσείς όπως τον φορτώνεται στον ανήμπορο να αντιδράσει ο Ελληνικός λαός.  Ας μη ξεχνάτε ότι τα ΜΜΕ είναι το δικό σας όπλο τόσα χρόνια και μαζί με αυτό δημιουργήσατε την προπαγάνδα του φόβου, της καταστροφής και της απελπισίας. Τώρα που στρέφεται εναντίον σας προσπαθείτε να το σταματήσετε, ο καιρός τα έφερε να γυρίσει το δικό σας όπλο και εναντίον σας. Είστε εκτός καιρού, θα πρέπει να περιμένετε να αλλάξει αν αλλάξει ο άνεμος.

Σαν άνθρωπος εύχομαι αυτό το μήνυμα που εκφράζει μεγάλος μέρος συνανθρώπων μας να φτάσει στα αυτιά σας, γιατί πολλές φορές ο εγωισμός δεν αφήνει τα αυτιά να ακούσουν καμία άλλη φωνή εκτός από την εαυτή σας.

Για όλους αυτούς τους λόγους, το ιστολόγιο μας αποφάσισε όχι μόνο να μην δημοσιεύσει το μήνυμα σας αλλά να σας απαντήσει όσο πιο διακριτικά και ευγενικά μπορούσαμε.



Με τιμή και εκτίμηση,

ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ



---------- Προωθημένο μήνυμα ----------
Από: Giannis Maniatis <giannis.maniat@gmail.com>
Ημερομηνία: 28 Σεπτεμβρίου 2012 2:42 μ.μ.
Θέμα: ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑΝΝΗ ΜΑΝΙΑΤΗ - ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ
Προς:


Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την δημοσίευση

Γ.Μ.

(Φωτογραφία: https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiDIQvtG3MOhyHmdwvl02XlV9VCnDfULJB2jd5pAX5yJ8ALsaIQmgaIW_1dkOApTaxjDx5s8ssFQLryVGMIP1ouSgU7JCZttX3xGe6WpAJ5nTqXo49JHwbC9lNK0vIxz3VugR0VhRErTt39/s1600/maniaths-thumb-large.jpg)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)