Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

Δίνουν λεφτά στα κόμματα με βάση τις εκλογές του 2009

Συνεχίζει να παίρνει λεφτά το ΛΑΟΣ που είναι εκτός Βουλής - Αλχημείες με τις επιχορηγήσεις

Αν ο κοινοβουλευτικός χάρτης άλλαξε ριζικά μετά την τελευταία εκλογική αναμέτρηση τα κόμματα συνεχίζουν να παίρνουν κρατικές επιχορηγήσεις με βάση τις εκλογές του 2009. 

Μεγάλος κερδισμένος της υπόθεσης βγαίνει ο ΛΑΟΣ που αν και εκτός Βουλής συνεχίζει να παίρνει λεφτά αλλά και το 
ΠΑΣΟΚ που από πρώτο κόμμα βρέθηκε τρίτο. 

Μέχρι και το 2010 το υπουργείο Εσωτερικών κατέβαλλε στα κόμματα άπαξ το σύνολο της κρατικής επιχορήγησης, ωστόσο με υπουργική απόφαση του Γιάννη Ραγκούση, η επιχορήγηση «τεμαχίστηκε» σε τέσσερα τεταρτημόρια, ένα για κάθε τρίμηνο του έτους.

Με βάση τα οριζόμενα από το νόμο η ετήσια χρηματοδότηση για το 2012 όφειλε να είναι περί τα 48 εκατ. ευρώ αλλά λόγω κρίσης «έπεσε» στα 30 εκατ. ευρώ. Από αυτά, τα κόμματα έχουν λάβει τις πρώτες δύο δόσεις του 2012 ύψους 15,4 εκατ. ευρώ με βάση τα εκλογικά αποτελέσματα του 2009. 

Όπως δημοσιεύει το Ποντίκι, οι δύο εναπομείνασες δόσεις είναι ζήτημα ανοιχτό στη βάση του με ποια εκλογικά αποτελέσματα θα κατανεμηθούν στα κόμματα. 

Αν τελικά η κυβέρνηση επιλέξει τα χρήματα να δοθούν με βάση τα αποτελέσματα του 2009, ευνοημένο θα είναι το ΠΑΣΟΚ, και χαμένοι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, η Χρυσή Αυγή και η ΔΗΜΑΡ. 

Σε περίπτωση που ισχύσει κάτι τέτοιο, το κόμμα του Γιώργου Καρατζαφέρη, αν και εκτός Βουλής θα λάβει 1.245.496 ευρώ.


Σχόλιο ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ:
πλήρωνε Έλληνα με το αίμα σου την πιο αντιπαραγωγική τάξη της Ελληνικής κοινωνίας τους πολιτικούς με τα κόμματα τους. Πλήρωνε χαράτσια, φόρους, ΦΠΑ, αυξήσεις κλπ για να έχεις αντιπρόσωπο στην Βουλή και αυτός να σε καταστρέφει, να περνάνε νύχτα νομοσχέδια και να σου λένε ότι φοροδιαφεύγεις για να σου ετοιμάζουν καινούργια μέτρα. Ας μην ξεχνάμε την δήλωση του Βενιζέλου ότι έχει κάνει υπεράνθρωπες προσπάθειες για να μας κρατήσει μέσα στην ΕΟΚ, ο "εθνοσωτήρας" της διαφθοράς του ψεύδους και της μίζας, στο μόνο που κουράζεται είναι να εφεύρει τρόπους φορολόγησης για να μας πιει το αίμα, η πολιτεία έγινε ο μεγαλύτερος δυνάστης. 
Πλήρωνε Έλληνα κορόιδο για να σε λένε και μαλα@@ όταν δεν κατεβάζεις το κεφάλι και  ζητάς τα δικαιώματα σου, όταν ζητάς την εφαρμογή του Συντάγματος.
Πλήρωνε Έλληνα για να σε οδηγούν στην απελπισία, στην οικονομική ύφεση, στην ανεργία και αν αυτοκτονήσεις αυτοί χαίρονται γιατί δεν θα τους επιβαρύνεις με σύνταξη, δεν θα τους ζητάς χρήματα από το ταμείο ανεργίας.
Πλήρωνε Έλληνα για να περνούν αυτοί καλύτερα ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)