Τρίτη 17 Ιουλίου 2012

Το Reuters συνεχίζει να ξεβρακώνει τον Σάλλα: «Κρυφά δάνεια χρησιμοποιήθηκαν για την ενίσχυση ελληνικής τράπεζας»

Εκτενή αναφορά στις δραστηριότητες του προέδρου της Τράπεζας Πειραιώς, Μιχάλη Σάλλα, και της οικογένειάς του κάνει με δημοσίευμα του το πρακτορείο Reuters, το οποίο αποκαλύπτει ότι και Ο Βγενόπουλος συμμετείχε στην μπουγάδα.

Στο επίμαχο δημοσίευμα γίνεται αναφορά σε δανεισμό της Μαρφιν προς υπεράκτιες εταιρείες των δύο παιδιών του Σάλλα με περίπου 200 εκατομμύρια ευρώ με στόχο την αγορά μετοχών της Τράπεζας στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου από τις offshore που εδρεύουν στην Κύπρο.

Ο ίδιος ο Σάλλας αρνήθηκε, παρά την ανακοίνωση που έβγαλε χθες και το παίζει θύμα, να απαντήσει σε δύσκολες ερωτήσεις του reuters το οποίο έχει δεί δύο εσωτερικές εκθέσεις της Marfin που αναλύουν τον τρόπο του δανείου και επιρρίπτουν ευθύνες σε διευθυντικά στελέχη που δάνεισαν 200 εκ παίρνοντας σαν ενέχυρο μετοχές που σήμερα αξίζουν 30 εκ, με αποτέλεσμα τα συγκεκριμένα δάνεια να θεωρούνται από τα πλέον επισφαλή της Μαρφιν.

Όλο το δημοσίευμα εδώ:
http://www.reuters.com/article/2012/07/16/us-greece-banks-idUSBRE86F0CL20120716 


ΠΗΓΗ:http://dexiextrem.blogspot.gr/2012/07/reuters_16.html

Εστάλη από το κύριο Γιώργο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)