Κυριακή 8 Ιουλίου 2012

Συναλλαγές με πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες: το σχέδιο Πηγή: http://www.fimes.gr/2012/04/sunallages-pistotikes-xreostikes-kartes-sxedio/#ixzz1zTCIh7NB

pistotikes-kartes2
Ποιο είναι το σχέδιο για την καθιέρωση συναλλαγών με πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες; Διαβάστε το νέο σχέδιο του «πλαστικού» χρήματος.
Σε πρώτη φάση, το σχέδιο για τις πιστωτικές και τις χρεωστικές κάρτες προβλέπει τη μείωση του επιτρεπόμενου ορίου στις συναλλαγές με μετρητά στα 300 ευρώ, από 1.500 σήμερα.
Στόχος είναι η αυτόματη καταγραφή των εσόδων των επιχειρήσεων, η άμεση απόδοση του ΦΠΑ και παράλληλα η αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής.
Σε ό,τι αφορά τα κίνητρα για τη χρήση στις συναλλαγές των πιστωτικών και των χερωστικών καρτών, εξετάζονται δύο προτάσεις. Η μία προβλέπει την έκπτωση δαπανών κατά 3% και η δεύτερη την άμεση επιστροφή του 1% της εκάστοτε συναλλαγής.


Πηγή: http://www.fimes.gr/


Σχόλιο ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ:
η χρήση πιστωτικών καρτών δημιουργεί την μείωση των συναλλαγών σε μετρητά μέχρι την εξάλειψη τους. 
Ακούμε συνέχεια για φοροδιαφυγή, μας έχουν περάσει την ιδέα ότι ο Ελληνικός λαός κλέβει το δημόσιο και φοροδιαφεύγει, μήπως ο Γερμανός δεν διαπράττει το ίδιο; Ασχολούνται με τα μικροποσά του Έλληνα που δεν έχει να φάει, ενώ τα εκατομμύρια ευρώ τα έχουν στείλει στο εξωτερικό οι ίδιοι οι πολιτικοί μας. Άραγε οι μεγάλες εταιρείες πληρώνουν φόρους όπως ο Ελληνικός λαός; Γιατί δεν υπάρχει ίσος καταμερισμός φορολογίας για όλους και ιδιαίτερα στους έχοντες;
Αναρωτήθηκε κανείς ότι οι αγορές με πιστωτικές κάρτες καταγράφονται και τις γνωρίζει ο κρατικός μηχανισμός, δεν είναι τυχαίο που οι εταιρείες με τις πιστωτικές ανέφεραν ότι μπορούν να προσδιορίσουν πότε ένα ζευγάρι θα χωρίσει, μήπως τελικά η ιδιωτική μας ζωή ξεγυμνώνεται με την χρήση αυτών των δήθεν φιλικών καρτών. 
Είναι γελοίο να σκέφτονται να επιστρέψουν φόρο ή να έχουν έκπτωση δαπανών με την χρήση πιστωτικών καρτών, αυτό πέρα ότι είναι παράνομο, δημιουργεί ανισότητα στους πολίτες που δεν έχουν την δυνατότητα να χρησιμοποιούν τέτοιες κάρτες.
Θα έπρεπε να γνωρίζει το κράτος ότι εάν τα χρήματα που έδινε ο Ελληνικός λαός σε φόρους θα πηγαίναν στην χώρα μας επενδύοντας στην παιδεία, στην υγεία και στην ανάπτυξη τότε κανείς δεν θα σκεφτόταν να φοροδιαφύγει, αντίθετα ο σκοπός του κράτους μας έχασε κάθε νόημα και αξία στην κοινωνία μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)