Κυριακή 29 Ιουλίου 2012

Συναλλαγές χωρίς επαφή μέσω Eurobank και Mastercard


Συναλλαγές χωρίς επαφή μέσω Eurobank και Mastercard
Τη σειρά νέων καρτών MasterCard PayPass οι οποίες ενσωματώνουν την πρωτοποριακή τεχνολογία των ανέπαφων συναλλαγών και έχουν αρχίσει να διατίθενται από την Eurobank, παρουσίασαν η MasterCard και η Eurobank στο πλαίσιο της νέας τους συνεργασίας με θέμα το λανσάρισμα των ανέπαφων συναλλαγών.
Οι νέες κάρτες γίνονται αποδεκτές σε επιλεγμένες επιχειρήσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
Όπως τόνισαν τα στελέχη της MasterCard και της Eurobank, η τεχνολογία MasterCard PayPass θα προσφέρει πολλαπλά οφέλη τόσο στους καταναλωτές, όσο και στις επιχειρήσεις και τα τραπεζικά ιδρύματα, οδηγώντας έτσι τις συναλλαγές με κάρτες σε μια νέα εποχή.

Συγκεκριμένα, οι κάτοχοι των εν λόγω καρτών θα έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιούν τις αγορές τους πολύ εύκολα και σε ελάχιστο χρόνο, καθώς για την ολοκλήρωση μιας απλής ανέπαφης πληρωμής αρκεί ο κάτοχος να πλησιάσει την κάρτα του στα ειδικά τερματικά αποδοχής καρτών.
Για πληρωμές έως 25€ δεν απαιτείται καν η χρήση PIN ή υπογραφής.
Οι κάτοχοι απαλλάσσονται από το άγχος των μετρητών και των «κερμάτων», έχοντας πλέον την δυνατότητα να χρησιμοποιούν την κάρτα τους σε μέρη που ποτέ μέχρι σήμερα δεν είχαν φανταστεί (καφέ,περίπτερα, διόδια, Μέσα Μαζικής Μεταφοράς κ.α.).
Επιπλέον, τα ενσωματωμένα καινοτόμα χαρακτηριστικά της νέας τεχνολογίας MasterCard PayPass ενισχύουν την ασφάλεια των συναλλαγών, ελαχιστοποιώντας τις πιθανότητες υποκλοπής προσωπικών δεδομένων.
Παράλληλα, οι καταναλωτές θα απολαμβάνουν ένα υψηλό αίσθημα ασφάλειας και ελέγχου των χρημάτων τους, αφού η ολοκλήρωση των συναλλαγών τους θα γίνεται αποκλειστικά με τη χρήση της κάρτας από τον ίδιο τον κάτοχό της, χωρίς διαμεσολάβηση τρίτου.

Όσον αφορά στις επιχειρήσεις που υποστηρίζουν την τεχνολογία ανέπαφων συναλλαγών, έρευνα της MasterCard Europe έδειξε πως πετυχαίνουν αύξηση του τζίρου τους, καθώς ο χρόνος που απαιτείται για κάθε συναλλαγή σχεδόν εκμηδενίζεται.
Στην ίδια κατεύθυνση, αυξάνοντας το αίσθημα ικανοποίησης των καταναλωτών, οι έμποροι θα έχουν την ευκαιρία όχι μόνο να ενδυναμώσουν την εμπιστοσύνη και την αφοσίωση των πελατών τους, αλλά και να προσελκύσουν νέο κοινό, ενισχύοντας έτσι, την κερδοφορία τους.

Τέλος, σύμφωνα με την Eurobank, οι νέες τεχνολογικά εξελιγμένες κάρτες ανέπαφων συναλλαγών, αποτελούν ένα σημαντικότατο βήμα προς ένα περιβάλλον άμεσων, γρήγορων και ασφαλών πληρωμών, μέσα στο οποίο τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα θα μπορούν να ενισχύσουν τα επίπεδα ρευστότητάς τους, αυξάνοντας παράλληλα την πιστότητα των πελατών τους.

Επιμέλεια: Σίμος Κοσμετάτος - simosego@gmail.com

ΠΗΓΗ:http://www.e-go.gr/

Σχόλιο ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ:
στο άρθρο αυτό δεν αναφέρεται πως λειτουργούν αυτές οι κάρτες χωρίς επαφή. Η τεχνολογία τους βρίσκεται στα RFID chip τα οποία εκπέμπουν σήμα ραδιοσυχνότητα για την επικοινωνία τους με τον δέκτη, αυτό σημαίνει ότι το σήμα αυτό μπορεί να τα λαμβάνει οποιοσδήποτε έχει έναν δέκτη με αποτέλεσμα να βρίσκονται οι κάτοχοι της κάρτας έρμαια των Χάκερ.
Μπορεί η τεχνολογία να προχωρά αλλά μαζί της δεν προχωρά και η ασφάλεια ή δεν μας εγγυάται κανείς για αυτήν. Το ιστολόγιο μας δεν προτείνει την χρήση καρτών RFID για τους τεράστιους κινδύνους που εγκυμονούν.


Σχετικά θέματα:
Ανέπαφες πληρωμές σύντομα και στην Ελλάδα



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)