Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

Echelon (Μέρος 8ον): Echelon System

 Το Echelon, είναι ένα σύστημα παρακολούθησης των επικοινωνιών, έγινε γνωστό το 1997, οι δυνατότητες που είχε ήταν απεριόριστες, κατασκευάστηκε έτσι ώστε να ελένχει κάθε επικοινωνία, από ενα απλό τηλεφώνημα μέχρι και τα email που στέλνουμε μέσο του διαδυκτίου.

Η CIA και η NSA ήταν δύο απο τις υπηρεσίες που κατεύθυναν αυτό το σύστημα, όλα γινόταν κάτω από απόλυτη μυστικότητα, για αυτές τις έρευνες δεν γνώριζε ούτε το Κονγκρέσο. Οι πρώτες υποκλοπές αρχίσαν το 1947, από πριν ακόμα οι χώρες που είχαν συμμετοχή στο Echelon ήταν η Αγγλία, ο Καναδάς, η Νέα Ζηλανδία, η Αυστραλία και αργότερα αυτές οι χώρες έφτασαν τις 30 και μεταξύ αυτών και οι Ρωσία όπου είχε ξοδέψει μεγάλα χρηματικά ποσά για την λειτουργία του συστήματος και απασχολούσε περισσότερους από 45.000 ανθρώπους. Το Echelon ελένχει πάνω απο 150 δορυφόρους οι οποίοι περιστρέφονται γύρω από την γη σε συνγκεκριμένη τροχία και καλύπτουν κάθε γωνία του πλάνητη, η αρχική κωδική ονομασία του συστήματος αυτού ήταν "Shamrock" και έπειτα πείρε το σημερινό του όνομα. Η απάντηση για την παραβίαση της ιδιωτικής ζωής η γνωστή, "το σύστημα θα βοηθήσει στον πόλεμο κατα της τρομοκρατίας", δυο απο τους μεγαλύτερους σταθμούς Echelon βρίσκονται ο ένας στην Αγγλία και ο άλλος στην Κύπρο, επιπλέον "κοριοί" τοποθετούνται σε μεγάλο βάθος στην θάλασσα (υπάρχουν φωτογραφίες που καταγράφουν υποβρίχια που μεταφέρουν αυτά στον βυθό), δυναμώνουν το σήμα μέχρι αυτό να φτάσει στο σύστημα και να γίνει η ανάλυση του. Πριν γίνει πανγκοσμίως γνωστό και πριν ακόμα οι χώρες αυτές φτάσουν τις 30, το σύστημα αναφερόταν στο κλειστό τουλάχιστον κύκλο της κατασκοπίας, ως UKUSA, το σύστημα, ο γνωστός Mεγάλος Αδερφός στις μέρες μας ακόμα συνεχίζει να κατασκοπεύει στο όνομα της τρομοκρατίας, τα μάτια του υπάρχουν παντού.

Έχουν γραφτεί αρκετά βιβλία για τον Μεγάλο Αδερφό όπως το βιβλίο "1984" του George Orwell, προφητικά αυτά αφού οι φόβοι και τα όσα γράφτηκαν έχουν γίνει πλέον πραγματικότητα, γιαυτό προσέχετε τι λέτε, ποτέ δεν ξέρετε ποιος ακούει.


ΠΗΓΗ:http://www.focusmag.gr/articles/view-article.rx?oid=131177

Τα υπόλοιπα άρθρα για το Echelon:
http://eleftheroiellines.blogspot.gr/search/label/Echelon

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)