Κυριακή 22 Ιουλίου 2012

Echelon (Μέρος 11ον): Ποιός Μέρντοκ … “ECHELON’

Αν μιλάμε για παρακολουθήσεις και υποκλοπές, ο Rupert Murdoch είναι ερασιτέχνης μπροστά στην αμερικανική και στη βρετανική κυβέρνηση.
Και αυτό επειδή, όσες υποκλοπές και να έκανε η εφημερίδα The News of The World (TNTW),αποτελούν ένα ασήμαντο κλάσμα σε σχέση με το σχέδιο παγκόσμιας παρακολούθησης που εφαρμόζουν από κοινού οι ΗΠΑ και η Μ. Βρετανία.
Ο Βρετανός πρωθυπουργός David Cameron μπορεί να αρνείται ότι γνώριζε τις τηλεφωνικές υποκλοπές της βασιλικής οικογένειας από πλευράς TNTW, ή τις παρακολουθήσεις των συνομιλιών των θυμάτων της 9/11. Δεν μπορεί όμως να αρνηθεί ότι γνωρίζει πως η χώρα του συμμετέχει στο πρόγραμμα ECHELON, το οποίο σύμφωνα με τον Αμερικανό δημοσιογράφο Bill Blum, πρόκειται για ένα παγκόσμιο δίκτυο μαζικών, αυτοματοποιημένων υποκλοπών και παρακολούθησης, που επιτηρεί ολόκληρο τον κόσμο.
«Σαν μια γιγαντιαία ηλεκτρική σκούπα στον ουρανό, η National Security Agency (NSA) ρουφάει τα πάντα: σταθερά τηλέφωνα σπιτιών, τηλέφωνα γραφείων, κινητά, ηλεκτρονική αλληλογραφία, φαξ, τέλεξ… δορυφορικές μεταδόσεις, επικοινωνίες μέσω δικτύων οπτικών ινών, μικροκύματα, φωνητικά και άλλα μηνύματα, τα οποία συλλαμβάνουν οι δορυφόροι που συνεχώς βρίσκονται σε τροχιά, και στη συνέχεια τα αποστέλλουν για περαιτέρω επεξεργασία σε πανίσχυρους υπολογιστές στη γη». Τα παραπάνω αναφέροντα στο βιβλίο Rogue State του Bill Blum.
Σύμφωνα με τον  Blum, η δραστηριότητα αυτή συνιστά τη μεγαλύτερη παραβίαση της ιδιωτικότητας όλων των εποχών. Τα παράνομα αυτά συστήματα κατασκοπείας «ρουφάνε» κάθε μέρα δισεκατομμύρια από μηνύματα, συμπεριλαμβανομένων και των επικοινωνιών πρωθυπουργών, του Γεν. Γραμματέα του ΟΗΕ, του Πάπα, των πρεσβειών, της Διεθνούς Αμνηστίας, και διάφορων πολυεθνικών επιχειρήσεων. Λέγεται πως, «ακόμη και αν ο ίδιος ο Θεός  έχει τηλέφωνο, αυτό παρακολουθείται».
Όπως αναφέρει ο Bill Blum, λίγο πριν την εισβολή στο Ιράκ το 2003, οι ΗΠΑ άκουγαν τις συνομιλίες του τότε ΓΓ του ΟΗΕ Kofi Annan, με τους επιθεωρητές του στο Ιράκ. Άκουγαν επίσης και τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας στη διάρκεια των συνεννοήσεών τους αναφορικά με το Ιράκ.
Το πρόγραμμα ECHELON ξεκίνησε τη δεκαετία του 1970 με σκοπό τη παρακολούθηση των δορυφορικών επικοινωνιών της ΕΣΣΔ. Το λειτουργούν οι ΗΠΑ (NSA), σε συνεργασία με τον Καναδά, την Βρετανία, την Αυστραλία, και τη Νέα Ζηλανδία.
Αυτές τις μέρες, η Βρετανία συγκλονίζεται από τις αποκαλύψεις για τις γενικευμένες υποκλοπές, με κατηγορίες και αλληλοκατηγορίες μεταξύ πολιτικών, για την παντελή απουσία λογοδοσίας στα υψηλά κλιμάκια. Όπως μάλιστα καταγγέλλει ο αρχηγός των Εργατικών Ed Miliband: «…υπάρχει δίψα για ένα πιο υπεύθυνο, και αξιοπρεπές κράτος, για  ένα κράτος με αρχές…».
Μάλιστα, η κοινή γνώμη της Αγγλίας είναι έξω φρενών με τις αποκαλύψεις ότι παρακολουθούνταν ακόμη και τα διάφορα μηνύματα των μελών της βασιλικής οικογένειας.
Συγγνώμη, αλλά συγκρίνεται αυτό το «πλημμέλημα» με αυτά που κάνει εδώ και χρόνια, το όργανο της αμερικανικής κυβέρνησης ECHELON; Που κατασκοπεύει τον Πάπα και τον Γ.Γ, του ΟΗΕ; Ή που , όπως λέγεται, υποκλέπτει και στη συνέχεια πουλάει ή μεταδίδει απόρρητες επιχειρηματικές πληροφορίες σε δικούς του(ς) ανθρώπους;
Ο Murdoch τουλάχιστον, έκλεισε αμέσως τη μεγαλύτερη εφημερίδα του, και απέλυσε τους διευθυντές και τους δημοσιογράφους που συμμετείχαν στο σκάνδαλο. Εμφανίστηκε μάλιστα δημοσίως, ζητώντας συγγνώμη από τη κοινή γνώμη.
Σε αντίθεση με αυτόν, οι Αμερικανοί αξιωματούχοι δεν κάνουν τίποτα σχετικά με τα εγκλήματα που διαπράττει το ECHELON, και ούτε ανακοινώνουν πως θα κάνουν κάτι στο μέλλον. Συνεχίζουν να το λειτουργούν, ανερυθρίαστα.
Η εφημερίδα  TNTW απλά προσπάθησε να κάνει σε μικρή κλίμακα αυτό που κάνουν  καθημερινά οι κυβερνήσεις των ΗΠΑ και της Βρετανίας.
Το ECHELON είναι μια εγκληματική επιχείρηση που παραβιάζει συστηματικά το διεθνές δίκαιο.
Το σφράγισμά του ίσως να μετέτρεπε την Αμερική σε ένα «πιο υπεύθυνο, και αξιοπρεπές κράτος…  ένα κράτος με αρχές…».

ΠΗΓΗ:http://www.antinews.gr/2011/07/24/114481/

Τα υπόλοιπα άρθρα για το Echelon:
http://eleftheroiellines.blogspot.gr/search/label/Echelon

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)