Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

Υποχρεωτική χρήση του συστήματος αυτόματης τηλε-ειδοποίησης (eCall) σε όλα τα αυτοκίνητα, ζητά το Ευρωκοινοβούλιο!


Το 2008 καταγράφηκαν στους ευρωπαϊκούς δρόμους πάνω από 1,2 εκατομμύρια δυστυχήματα  

Με νέο ψήφισμά του, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ζητά να εφοδιαστούν υποχρεωτικά τα αυτοκίνητα με την τεχνολογία eCall, η οποία ειδοποιεί αυτόματα τις υπηρεσίες διάσωσης σε περίπτωση τροχαίου. Το σύστημα εκτιμάται ότι θα έσωζε 2.500 ζωές κάθε χρόνο, ωστόσο η εθελοντική εφαρμογή του από τις χώρες-μέλη της ΕΕ δεν έχει προχωρήσει.
Το σύστημα eCall, για το οποίο έχουν ήδη συμφωνηθεί κοινές ευρωπαϊκές προδιαγραφές, καλεί αυτόματα τον ενιαίο ευρωπαϊκό αριθμό έκτακτης ανάγκης «122». Ενημερώνει για τη θέση του οχήματος και μεταδίδει δεδομένα από τους αερόσακους και ειδικούς αισθητήρες πρόσκρουσης, ώστε να δίνει μια πρώτη εικόνα για τη φύση του ατυχήματος.
Παρόλο που το θέμα απασχολεί την ΕΕ εδώ και χρόνια, μόνο το 0,4% των αυτοκινήτων στην ευρωπαϊκή αγορά έχει εφοδιαστεί με το σύστημα.

«Εφόσον η εθελοντική εφαρμογή του έχει αποτύχει, καλούμε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να προτείνει, το συντομότερο δυνατόν, νομοθετικά μέτρα που θα εξασφαλίζουν την υποχρεωτική εγκατάσταση ενός δημόσιου συστήματος eCall βασιζόμενο στο 112 μέχρι το 2015 σε όλα τα νέου τύπου αυτοκίνητα και σε όλα τα κράτη-μέλη» δήλωσαν οι εισηγητές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Το 2008 καταγράφηκαν στους ευρωπαϊκούς δρόμους πάνω από 1,2 εκατομμύρια δυστυχήματα, με 39.000 θανάτους και πάνω από 1,7 εκατ. τραυματισμούς.

Τα τροχαία ατυχήματα υπολογίζεται ότι επιβαρύνουν την οικονομία της ΕΕ με πάνω από 160 δισ. ευρώ ετησίως, ενώ το κόστος του eCall εκτιμάται ότι δεν θα υπερέβαιναν τα 100 ευρώ ανά αυτοκίνητο.

Η εφαρμογή του eCall απαιτεί την πλήρη συνεργασία της αυτοκινητοβιομηχανίας και του κλάδου των τηλεπικοινωνιών, καθώς και των δημόσιων διοικήσεων όλων των χωρών της ΕΕ, οι οποίες οφείλουν να διασφαλίσουν ότι οι οικείες υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης έχουν εξοπλιστεί κατάλληλα ώστε να διεκπεραιώνουν τέτοιου είδους κλήσεις.



ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2012/07/ecall.html#ixzz20XHZYj53


Σχόλιο ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ:
τέτοια συστήματα θα έχουν σαν σκοπό την καταγραφή πληροφοριών για την θέση του οχήματος, είναι κάτι παρόμοιο με συστήματα καταγραφής θέσης που εφαρμόζονται στα πλοία. Όλες οι έρευνες καταλήγουν σε συμπεράσματα για το "καλό" μας...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)