Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

Εγκληματική η ανεπάρκεια του κρατικού μηχανισμού


Δριμεία επίθεση των Ανεξάρτητων Ελλήνων με φόντο τις πυρκαγιές

«Η κατεστημένη ανεπάρκεια του κρατικού μηχανισμού να αντιμετωπίσει τις πυρκαγιές του θέρους είναι πλέον προκλητική και εγκληματική. Ο ίδιος ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας, κ. Δένδιας όχι μόνο δεν αρνείται την πλήρη ανετοιμότητα του συστήματος πυρόσβεσης, αλλά με ατυχείς δηλώσεις του, ζητά από το ίδρυμα Νιάρχου χορηγία για δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη και 90.000 ευρώ που απαιτούνται για να ανανεωθούν τα πτυχία των πιλότων, ώστε να μπορούν να πετάξουν τα πυροσβεστικά αεροσκάφη» δήλωσε ο υπεύθυνος του Τομέα Κοινοβουλευτικής Ευθύνης Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη των «Ανεξάρτητων Ελλήνων», Βασίλης Καπερνάρος.

Ο κ. Καπερνάρος κάνει λόγο για τραγικές ελλείψεις κρατικού ελέγχου και στρατηγικού προγραμματισμού πυρόσβεσης, και επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι αυτή την κατάσταση εκμεταλλεύονται οι πάσης φύσης κερδοσκόποι και ξένοι επιτήδειοι στο «έλεος των οποίων έχει αφεθεί η προστασία της υγείας και των περιουσιών των πολιτών» και οι οποίοι «δρουν ανενόχλητοι στο καταστροφικό τους έργο».

«Ποιος ξεχνά την κυνική ομολογία του πρώην πρωθυπουργού της Τουρκίας, Μεσούτ Γιλμάζ, ότι από τα μυστικά κονδύλια της Τουρκίας χρηματοδοτούνταν εμπρηστικές ενέργειες εναντίον της Ελλάδας; Λες και δεν είναι γνωστό ότι πίσω από συγκεκριμένες πυρκαγιές σε δασικές και κατοικημένες περιοχές, βρίσκονταν Τούρκοι πράκτορες και παρακρατικοί που χρηματοδοτούνταν από την "μητέρα Τουρκία"» καταλήγει στη δήλωσή του ο κ. Καπερνάρος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)