Κυριακή 8 Ιουλίου 2012

«Κουράγιο, η χώρα μας είναι αθάνατη»


Μήνυμα αισιοδοξίας από τον Πατριάρχη Θεόδωρο

Την αισιοδοξία του ότι η Ελλάδα θα ξεπεράσει γρήγορα τα προβλήματα, ζητώντας από όλους να κάνουν κουράγιο και επισημαίνοντας ότι η χώρα μας είναι αθάνατη, με πλούσια ιστορία, που έχει αντιμετωπίσει ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα και τα ξεπέρασε με επιτυχία, εξέφρασε ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεόδωρος κατά την ανακήρυξή του σε επίτιμο δημότη Μινώα Πεδιάδας.

Η ανακήρυξη σε επίτιμο δημότη του Πατριάρχη Αλεξανδρείας έγινε σήμερα από τη Δημοτική Αρχή στο πλαίσιο ειδικής τελετής-συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, που πραγματοποιήθηκε στο Αρκαλοχώρι Ηρακλείου.

Η ανακήρυξη έγινε έπειτα από ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μινώα Πεδιάδας, που έλαβε υπόψη τόσο τους στενούς δεσμούς που συνδέουν τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας με την περιοχή, καθώς έζησε τα παιδικά του χρόνια στο Αρκαλοχώρι, όσο και το σημαντικό ποιμαντικό έργο που επιτελεί το Πατριαρχείο στην Αφρική. Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας πραγματοποίησε διήμερη επίσκεψη στο Δήμο, έπειτα από πρόσκληση της Ιεράς Μητροπόλης Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου, στο πλαίσιο του εορτασμού του Αγίου Ανδρέα Αρχιεπισκόπου Κρήτης του Ιεροσολυμίτη, πολιούχου της Μητροπόλης.

Παράλληλα, μίλησε για ιδιαίτερα δύσκολη, όχι μόνο για τη χώρα μας, αλλά για ολόκληρο τον πλανήτη εποχή, με την κρίση να μην είναι μόνο οικονομική ή πολιτική, αλλά και βαθιά κοινωνική και πολιτισμική, καθώς και κρίση αξιών. Αφού αναφέρθηκε στο ρόλο της Ορθοδοξίας, τις πρωτοβουλίες του Πατριάρχη για αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων που μαστίζουν την Αφρική, επεσήμανε πως με «ταπεινότητα και σεβασμό σας ανακηρύσσουμε Επίτιμο Δημότη του Δήμου Μινώα Πεδιάδας με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Ευχόμαστε η Χάρις του Θεού να είναι πάντοτε μαζί σας, κατευθύνοντας τα βήματά σας εις παν έργον αγαθόν».

Ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεόδωρος με ιδιαίτερη συγκίνηση ευχαρίστησε τόσο το δήμαρχο, Ζαχαρία Καλογεράκη, όσο και το Δημοτικό Συμβούλιο για την ανακήρυξή του ως Επίτιμου Δημότη Μινώα Πεδιάδας, τονίζοντας: «Πάνω από όλα είμαι Κρητικός, είμαι Έλληνας. Κι έτσι θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους και να ξέρετε πως η καρδιά μου χτυπάει με πολλή αγάπη και ευγνωμοσύνη για τον τόπο που με γέννησε».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)