Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012

Χωρίς φαγητό τα παιδιά σε Αφρική και Ασία


Το 29,9% κάτω των 5 ετών παρουσιάζει αναπτυξιακή καθυστέρηση

Ανεπίτευκτοι είναι ακόμα οι στόχοι του ΟΗΕ για τα υποσιτισμένα παιδιά, των οποίων ο αριθμός, μέχρι το 2015, θα έπρεπε να είχε μειωθεί στο μισό.

Ο αγώνας κατά του υποσιτισμού μπορεί να σημείωσε πρόοδο παγκοσμίως τα τελευταία χρόνια, αλλά τα προβλήματα που υπάρχουν στην υποσαχάρια και στη νότια Αφρική, επιδεινώνουν την κατάσταση.

Με βάση τα ανθρωπομετρικά δεδομένα -το ύψος και το βάρος των παιδιών ανάλογα με την ηλικία τους- η έρευνα, που δημοσιεύεται στο περιοδικό Lancet, εκτιμά πως οι στόχοι του ΟΗΕ δεν είναι δυνατόν να επιτευχθούν παρά μόνο σε 61 από τις 141 χώρες που συμπεριλαμβάνονται στη μελέτη.

Από την έρευνα προκύπτει πως το 2011 το 29,9% των παιδιών κάτω των πέντε ετών -314 εκατομμύρια- παρουσιάζουν σημαντικές καθυστερήσεις στην ανάπτυξή τους, έναντι 47,2% το 1985.

Σημαντική πρόοδος έχει σημειωθεί στην Λατινική Αμερική και στην Ασία, ειδικά στην Κίνα και το Βιετνάμ. Παρά την πρόοδο στη νότια Ασία, η περιοχή παραμένει πολύ ευάλωτη, με περίπου τα μισά από το σύνολο των ελλιποβαρών παιδιών στον κόσμο.

Προβλήματα στην ανάπτυξη αντιμετωπίζουν τα παιδιά στο Μπουρούντι, το Νίγηρα, αλλά και στο Αφγανιστάν, την Υεμένη και το Ανατολικό Τιμόρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)