Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

Έρευνα σοκ: Έρχεται κοινωνική έκρηξη στην Ελλάδα!!


Κοινωνική έκρηξη προβλέπει το προσεχές διάστημα στη χώρα μας η Διεθνής Συνομοσπονδία Συνδικάτων, (ITUC) κλιμάκιο της οποίας επισκέφθηκε την Ελλάδα.
Μετά από επαφές με εργαζόμενους η Γ.Γ. της Συνομοσπονδία ς Σάραν Μπάροου διαπίστωσε την ολοσχερή κατεδάφιση του θεσμικού πλαισίου των εργασιακών σχέσεων στην Ελλάδα και ραγδαία οικονομική αποδυνάμωση εργαζομένων και συνταξιούχων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με την ITUC, που χαρακτηρίζει την κατάσταση στη χώρα μας μεταπολεμική, το 91% των εργαζομένων έχει υποστεί μείωση αποδοχών!!

Η κατάσταση στην Ελλάδα είναι τραγική, όπως επισημαίνει η Συνομοσπονδία η οποία αποφάσισε να προχωρήσει αύριο σε παρέμβαση προς το ΔΝΤ και την ΕΕ θέτοντας μεταξύ άλλων δυο βασικά αιτήματα:

1. Να αναζητηθούν για την Ελλάδα εναλλακτικές οικονομικές πολιτικές που θα ενισχύουν την ανάπτυξη και κατ΄επέκταση την απασχόληση και την πραγματική οικονομία

2. Να ακούσει η Τρόικα τους κοινωνικούς εταίρους και να σεβαστεί την όποια συμφωνία τους για τους κατώτατους μισθούς και τις κοινωνικές παροχές των εργαζομένων, οι οποίες εκμηδενίστηκαν μετά την αδικαιολόγητη κατάργηση των Οργανισμών Εργατικής Εστίας και Κατοικίας οι οποίοι χρηματοδοτούνταν αποκλειστικά από τις εισφορές εργαζομένων και εργοδοτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)