Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012

Συρία: Ολοταχώς προς πόλεμο;


Χίλαρυ Κλίντον: Οι μέρες του Ασσάντ είναι μετρημένες


Σε συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στο Τόκιο, η Χίλαρυ Κλίντον έφτασε κοντά στο σημείο να κηρύξει πόλεμο..

Ο χρόνος λιγοστεύει για να σωθεί η Συρία, δήλωσε στους δημοσιογράφους, μεταξύ άλλων είπε:

«Η παραδοχή του Kofi Annan για την αποτυχία επίτευξης ειρήνης αποτελεί ένα σημάδι αφύπνισης για όλους μας.»

«Οι κόκκοι της άμμου τελειώνουν από την κλεψύδρα.»

«Θα πρέπει να γίνει τελείως ξεκάθαρο σε αυτούς που υποστηρίζουν το καθεστώς Ασάντ ότι οι μέρες τους είναι μετρημένες.»

«Όσο συντομότερα έρθει το τέλος της βίας και μεταβούμε σε μία πολιτικά μεταβατική περίοδο, τόσο λιγότεροι άνθρωποι θα πεθάνουν αλλά και θα υπάρξει η δυνατότητα να σωθεί το Συριακό κράτος από μία καταστροφική επίθεση η οποία θα είναι επικίνδυνη όχι μόνο για τη χώρα, αλλά για ολόκληρη τη περιοχή.»

Ο Ban Ki-moon υποστηρίζει όλες αυτές τις ενέργειες και δηλώσεις...

Όπως και ο Kofi Annan, αποτελεί ένα αξιόπιστο ιμπεριαλιστικό εργαλείο..

Σε ενημέρωση προς τον τύπο δήλωσε σχετικά:

«Η πίεση προς τις ομάδες υποστήριξης ώστε να προβλεφθεί οποιαδήποτε περαιτέρω κλιμάκωση της έντασης είναι μία πολύ κρίσιμη κίνηση για το Συμβούλιο Ασφαλείας.»

«Ο Πρόεδρος Assad θα πρέπει να κατανοήσει ότι η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί ως έχει. Απαιτείται μία θεμελιώδης αλλαγή.»

«Ο λαός της Συρίας έχει υποφέρει για πολύ καιρό και για πολύ μεγάλο διάστημα. Ελπίζω ειλικρινά ότι τα κράτη-μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του Ο.Η.Ε θα εξετάσουν με μεγαλύτερη σοβαρότητα αυτό το ζήτημα με την διαμοίραση της κοινής ευθύνης μέσω της λήψης συλλογικής δράσης το συντομότερο δυνατόν.»

Σύμφωνα με δημοσιεύματα που σας παρουσιάζει το pentapostagma.gr, το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στηρίζει αμέριστα τις πρακτικές της Washington. Το συμβούλιο κατηγόρησε τον Assad για πρόκληση βίας τονίζοντας ότι:

«Το Συμβούλιο καταδικάζει απερίφραστα τις εκτεταμένες, συστηματικές και εντονότατες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των συνεχιζόμενων φόνων και διωγμών των διαδηλωτών, των υποστηρικτών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των δημοσιογράφων.»
«Το Συμβούλιο τονίζει και επαναλαμβάνει τη σημαντικότητα απόδοσης δικαιοσύνης για τους υπεύθυνους για τη χρήση βίας και ενθαρρύνει τη διεθνή κοινότητα να διασφαλίσει όλες τις δυνατές ενέργειες εναντίον της ατιμωρησίας.»

Ο Assad από τη πλευρά του θέτει μία άλλη διάσταση στο ζήτημα:

«Η Washington αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι των διενέξεων. Η Αμερική παρέχει την ομπρέλα στήριξης καθώς και την πολιτική υποστήριξη στις συμμορίες που επιθυμούν να αποσταθεροποιήσουν τη Συρία».

«Από τη στιγμή που προσφέρεις οποιαδήποτε μορφή υποστήριξης στους τρομοκράτες, τότε είσαι συνένοχός τους.»

«Είτε τους στέλνεις οπλισμό ή χρήματα ή δημόσια υποστήριξη.»

Η κατάσταση του ζητήματος της Συρίας «μυρίζει» πολεμική σύρραξη με τους «Δυτικούς» να προτίθενται να επιχειρήσουν μία νέα στρατιωτική επέμβαση που ίσως αποτελέσει και την προετοιμασία μίας επικείμενης επέμβασης και στο Ιράν…
 

ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2012/07/blog-post_6241.html#ixzz20mQ5FWJ1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)