Κυριακή 8 Ιουλίου 2012

Πώς θα ζήσουν όλοι αυτοί κύριε Βενιζέλε;


του Αν. Φαραντάτου, Σχη ε.α.<55 ετών 

Αφού κόπασε ο κουρνιαχτός από την τελευταία πολιτική διαμάχη, για την πρωτιά στις εκλογές και το σχηματισμό κυβέρνησης, νά ’μαστε τώρα στο σημείο όπου είχαμε μείνει.

Γιά να θυμηθούμε εκείνον τον συμπαθή και αγαπητό μας πολιτικό, που θήτευσε και στο υπουργείο μας!
Σας θυμόμαστε κύριε Βενιζέλε! Θυμάστε μήπως τι λέγατε από το έδρανο της Βουλής; Λέγατε λοιπόν απευθυνόμενος, προς όλους εμάς τους άχρηστους στρατιωτικούς ε.α., που τολμήσαμε και εφαρμόσαμε την ισχύουσα νομοθεσία περί στρατιωτικών και πολιτικών συντάξεων και  λάβαμε την απόφαση να αποστρατευθούμε:
«φαντάζομαι ότι ζωντανοί άνθρωποι είναι, νέοι, πεπειραμένοι, σπουδαγμένοι με τα λεφτά του ελληνικού λαού, μπορούν να κερδίσουν το εισόδημα του εαυτού τους και της οικογένειάς τους, ανέτως, στον ιδιωτικό τομέα, τον οποίον και επέλεξαν»

Το μόνο αληθές από το παραπάνω λογίδριο είναι ότι πράγματι είμαστε σπουδαγμένοι με τα λεφτά του ελληνικού λαού, όπως άλλωστε είναι και οι φοιτητές σε όλα τα ΑΕΙ της χώρας.
Εκεί τα λεφτά για τη λειτουργία των ΑΕΙ ο ελληνικός λαός δεν τα δίνει;
Δυστυχώς ο πολύς λαός κύριε Βενιζέλε δεν τα έχει μπόλικα ώστε να στέλνει τα παιδιά του στο Χάρβαρντ και στο ΜΙΤ ούτε έχει φίλους σε στοές να χρηματοδοτούν τις σπουδές των παιδιών τους.
Ή μήπως εμείς, ο ελληνικός λαός, δεν πληρώναμε τόσα χρόνια τις παχυλές σας αποδοχές κύριε Βενιζέλε;

Είναι όμως απολύτως ψευδές κύριε Βενιζέλε, ότι μπορούμε οι κάτω των 55 ετών να κερδίσουμε το εισόδημά μας εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα διότι απλούστατα, με νόμο δικό σας κύριε Βενιζέλε, μας αφαιρείτε πλήρως τη σύνταξη αν τολμήσουμε και εργασθούμε μετά την 1η Ιανουαρίου 2013! Και αυτό το είχατε φροντίσει κύριε Βενιζέλε από το καλοκαίρι του 2010, έναν χρόνο πριν μας κόψετε τις συντάξεις! Γιατί άραγε κύριε Βενιζέλε;
Επομένως οι δηλώσεις σας μου προκαλούν το γέλιο, είναι εν ολίγοις, όπως λέει και ο ελληνικός λαός, που τόσο επικαλείσθε, ΓΕΛΟΙΕΣ!

Είναι αυτός ο λαός που σας έφερε στο 12% και πολύ σας είναι. Την επόμενη φορά θα είστε και εσείς συνταξιούχος, μόνο που η δική σας σύνταξη θα είναι πολλαπλάσια της δικής μας.
Αλήθεια κύριε Βενιζέλε, πόσες εισφορές έχετε δώσει; Σε ποιο ταμείο;

Αλλά η παρούσα δεν αφορά εσάς και την αποτυχία σας κύριε Βενιζέλε. Έχει άλλο σκοπό.

Με βασανίζει εδώ και ημέρες ένα αμείλικτο ερώτημα και θα ήθελα να με βοηθήσετε να βρω τη σωστή απάντηση. Έτσι και αλλιώς είστε γνωστός ότι έχετε πάντα μια απάντηση για το κάθε τι. Μόνο σε εκείνον τον συμπαθή συμπολίτη μας δεν μπορέσατε να απαντήσετε στη διαδικτυακή συνέντευξη του enikos.gr και αρκεστήκατε στο να φωνάζετε «απολύτως-απολύτως!!» και να κτυπάτε το χέρι σας στο τραπέζι!! (Ειλικρινά τι κατάντημα!)

Διαπίστωσα λοιπόν με μεγάλη μου λύπη-δεν μπορώ να κοιμηθώ και να φάω από την επομένη των εκλογών-ότι τρανταχτά ονόματα του χώρου σας (έτσι τα αποκαλούν διάφοροι έγκυρτοι δημοσιογράφοι) δεν εξελέγησαν όπως οι Δημήτρης Λιντζέρης, Μιχάλης Καρχιμάκης, Μανώλης Όθωνας, Γιάννης Ραγκούσης (τέως υφυπουργός μας), Πέτρος Ευθυμίου (αυτός που θα μείνει στην πολιτική ιστορία της χώρας επειδή προεκλογικά του πέταξαν μια τυροσαλάτα ή τυροκαφτερή, συγγνώμη που δεν θυμάμαι ακριβώς), Γιώργος Κουτρουμάνης, Μιλένα Αποστολάκη, Δημήτρης Ρέππας (αυτός που είχε βάλει στοίχημα για το μουστάκι του-καιρός να το αφήσει πάλι), Χρήστος Πρωτόπαπας (γνήσιος συνδικαλιστής), Τηλέμαχος Χυτήρης (ο σύζυγος της Φαραντούρη, αν δεν κάνω λάθος), Μαρία-Ελίζα Ξενογιαννακοπούλου (ή Μαριλίζα), Άννα Διαμαντοπούλου (αυτή που ξέχασε τα σχολικά βιβλία και τα παιδιά διάβαζαν από φωτοτυπίες, ρεκόρ γκίνες στην αποδιοργάνωση ενός κράτους) Παύλος Γερουλάνος (ο φίλος του Γιωργάκη), Παντελής Οικονόμου, Χρήστος Παπουτσής, Κωνσταντίνος Σπηλιόπουλος (εκείνος που έλεγε ότι έχει καταγράψει την καταγωγή της οικογενείας μου), Παναγιώτης Μπεγλίτης (ο άλλος που έλεγε ότι θα κάνει νταντά τους αποστράτους)

Το βασανιστικό λοιπόν ερώτημα είναι: Πώς θα ζήσουν όλοι αυτοί κύριε Βενιζέλε;
Θα εργασθούν στον ιδιωτικό τομέα; Μήπως από τη σύνταξή τους; Πόση είναι; Πώς την κατοχύρωσαν;
Μήπως να τους κόψει η Βουλή το 40% γιατί και αυτοί ζωντανοί άνθρωποι είναι, νέοι, πεπειραμένοι, ταϊσμένοι με τα λεφτά του ελληνικού λαού! (και πολύ χορτασμένοι)

Έλα κύριε Βενιζέλε, βοήθησέ με να βρω μια απάντηση στο βασανιστικό ερώτημα, μπας και πάω για ύπνο και δεν πεθάνω από νευρική ανορεξία.
Το πιο πιθανόν είναι ότι η απάντησή σας θα μου προκαλέσει τρανταχτά γέλια.

ΟΜΩΣ οι νυν επικεφαλής του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης έχουν πολλά να μας πουν, επί του θέματος.

Απλά υπενθυμίζω τις προεκλογικές δεσμεύσεις:

«Η Νέα Δημοκρατία θα άρει τον άδικο ηλικιακό «ρατσισμό» των Ελλήνων
Αποστράτων Αξιωματικών, που εισήγαγε το ΠΑΣΟΚ και δεσμεύεται να αποκαταστήσει το κύρος των Ενόπλων Δυνάμεων»

Αναμένουμε λοιπόν, οι απόστρατοι κάτω των 55 ετών, την απάντησή τους. Και όχι με λόγια αλλά με έργα.

Διότι πώς είναι δυνατόν εγώ που είμαι 50 ετών, να παίρνω μικρότερη σύνταξη από έναν συμμαθητή μου 55 ετών, με τα ίδια χρόνια υπηρεσίας και τις ίδιες εισφορές;

Δεν είναι αυτό ΓΕΛΟΙΟ κύριε Βενιζέλε;
Εκτός αν έφταιξα που μπήκα με την πρώτη στη Σχολή Ευελπίδων στα 17,5 μου!!

(Εστάλη από τον κύριο Ανδρέα) 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)