Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ: «ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟΣ Ο ΛΟΓΟΣ ΤΩΝ ΑΓΙΟΡΕΙΤΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ» (VIDEO)

Του Γιώργου Θεοχάρη

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στο agioritikovima.gr-«Εμπειρία Ορθοδοξίας τα έργα του γ.Μωυσή»

 ΄΄Σήμερα χρειαζόμαστε πρότυπα, στην αγωνία και στον πόνο  που μας περιβάλλει.Αυτός ο τόμος θα μας μπολιάσει, αυτό το μπόλιασμα της Ορθοδοξίας και της ασκητικής είναι αυτά που η εκκλησία πρέπει να προβάλλει στην αγωνία του σημερινού κόσμου΄΄, υπογράμμισε  ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος κατά τη διάρκεια  της παρουσίασης του τρίτομου έργου του γέροντα Μωυσή του Αγιορείτου, ΄΄Μέγα γεροντικό εναρέτων Αγιορειτών του εικοστού αιώνος΄΄, που έγινε χθες το βράδυ  στην αίθουσα  του  του φιλολογικού συλλόγου ΄΄Παρνασός΄΄ που μαζί με τις εκδόσεις Μυγδονια συνδιοργάνωσαν την εκδήλωση.

«Oυσιαστικός και αναγκαίος, όπως πάντοτε, ο λόγος των Αγιορειτών πατέρων. Όλες οι εποχές έχουν προβλήματα και χρειάζονται τον ίδιο λόγο» εξήγησε στο agioritikovima.gr o μακαριώτατος.

Νωρίτερα στον σύντομο χαιρετισμό του, ο κ. Ιερώνυμος σημείωσε,«Εμπερία Ορθοδοξίας τα έργα του γέροντα Μωυσή τα οποία προτιμώ να διαβάζω από την πληθώρα συγγραμάτων που κατακλύζουν την Αρχιεπισκοπή. Αυτή την εμπιερία την χρειαζόμαστε σήμερα περισσότερο από κάθε άλλη εποχή. Είναι ένα έργο ζωής, πιστεύω ότι θα δώσει χάρη  στον κουρασμένο κόσμο μας, να δώσει   υπομονή και ελπίδα. Γνώριζα μερικούς Αγιορείτες. Θα σταθώ σε αυτόν που σημάδεψε τη ζωή μου, τον πατέρα Εφραίμ τον κατουνακιώτη, που ήμασταν πατριώτες και ήταν τα χωριά δίπλα. Κατέκτησε την προσωπικότητα μου και καθοδήγησε  τα βήματα μου. Ανάμεσα στους γέροντες ξεχωρίζω τον συγκεκριμένο» είπε ο μακαριώτατος.

«Χρειαζόμαστε σήμερα τον γέροντα Μωυσή  περισσότερο από κάθε άλλη εποχή, ευχόμαστε να συνεχίσει το πολύτιμο έργο του» κατέληξε.
Το έργο παρουσίασαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναυπάκτου κ. Ιερόθεος, ο Ηγούμενος της Ι. Μονής Χειλανδαρίου Αρχιμ. Μεθόδιος, ο Πρωτοπρ. Γεώργιος Μεταλληνός, ο Οικονόμος της Ι. Μονής Σίμωνος Πέτρας Αρχιμ. Εφραίμ και ο Πρωτοσύγγκελος της Ι. Μ. Φλωρίνης Αρχιμ. Ιουστίνος Μπαρδάκος.
Μεταξύ άλλων παραβρέθεκην οι μητροπολίτες Πειραιώς Σεραφείμ και Σύρου Δορώθεος.







Στο agioritikovima.gr για το  νέο έργο του γ. Μωϋσή μίλησε και ο μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ.



«Είναι μία όρασις του ανθρώπου προς τον θεόν. Είναι μία δυναμική παρέμβαση στη σωτηρία  της οικουμενικής ανθρωπότητας»
« Ο αγώνας της πίστεως πάντοτε θα βάλλεται από τα πνεύματα της πονηρίας αλλά  διαλάμπει εις τους αιώνας, διότι ο θεός είναι ανίκητος», εξήγησε  ο κ. Σεραφείμ ερωτηθείς για τις κατά καιρού επιθέσεις που δέχεται το ΄Αγιο Όρος.


Εστάλη από το φιλικό μας ιστολόγιο: http://www.agioritikovima.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)