Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012

Γαλλική Liberation: «Ας σώσουμε τον ελληνικό λαό από τους σωτήρες του!»



Ευρωπαίοι διανοούμενοι και καλλιτέχνες ενώνουν τις φωνές τους με κοινό άρθρο που δημοσιεύτηκε χθες στη γαλλική εφημερίδα «Liberation», ζητώντας τη σωτηρία της Ελλάδας από τους... δανειστές της
.
To άρθρο, το οποίο μεταξύ άλλων υπογράφουν ο διευθυντής και η αρχισυντάκτρια του περιοδικού «Αληthεια» Δημήτρης Βεργέτης και Βίκη Σκουμπή, καθώς και οι φιλόσοφοι Αλέν Μπαντιού, Ετιέν Μπαλιμπάρ και Ζακ Ρανσιέρ, υποστηρίζει πως η Ελλάδα γίνεται «το εργαστήριο μιας κοινωνικής αλλαγής που σε δεύτερο χρόνο θα γενικευθεί σε όλη την Ευρώπη»
«Δημιουργείται μια κοινωνία χωρίς δημόσιες υπηρεσίες, με ερειπωμένα σχολεία και νοσοκομεία, με την υγεία να είναι προνόμιο των πλουσίων και με τους ευάλωτους πληθυσμούς καταδικασμένους σε ακραίες μορφές φτώχειας και ανασφάλειας», υποστηρίζεται μεταξύ άλλων.
«Είναι δυνατόν να μην υψώσει κανείς τη φωνή του κατά της θεσμικής δολοφονίας του ελληνικού λαού;», διερωτώνται και καταλήγουν: «Να τι προτείνουμε: να προχωρήσουμε πολύ γρήγορα στον σχηματισμό μιας ευρωπαϊκής επιτροπής διανοουμένων και καλλιτεχνών σε αλληλεγγύη με τον ελληνικό λαό που αντιστέκεται. Αν όχι εμείς, τότε ποιος; Αν όχι τώρα, πότε;».


Σχόλιο ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ:
μετά από δύο χρόνια συνειδητοποίησαν οι Ευρωπαίοι διανοούμενοι ότι το ντόμινο της οικονομικής κρίσης αλλά και το πείραμα που διενεργείτε στην χώρα μας θα επηρεάσει και αυτούς σε μια γενίκευση στην Ευρώπη. Άργησαν λίγο να δούνε ότι οι σωτήρες της Ελλάδας δεν στοχεύουν την διάσωση της Ελλάδας αλλά την κατάρρευση της και μαζί της θα παρασύρει όλο το οικοδόμημα της Ευρωπαϊκής ένωσης. 
Η παγκόσμια δικτατορία χτυπά τους πάντες μα ιδιαίτερα τον απλό λαό, η μείωση των μισθών και των συντάξεων παράλληλα με την εξάλειψη κάθε ανάπτυξης και με την υπέρογκη φορολογία μας δημιούργησαν ανασφάλεια, πείνα, και μοναδικό μέλημα μας είναι η διαβίωση μας. 
Στην κατάσταση που ζούμε θα μπορούν να περάσουν οποιοδήποτε νομοθέτημα αλλά και νέα μέτρα που θα μας καθηλώσουν εντελώς, το τελευταίο είναι αναμενόμενο μια που σε τρεις μήνες θα ζητήσουμε και τον επόμενο δανεισμό (πακέτο στήριξης), όπου θα ζητήσουν και νέα μέτρα νέο μνημόνιο και νέους στόχους. Οι υπεύθυνοι για όλα αυτά στοιχηματίζουν για το πόσο θα μπορέσει να αντέξει ο λαός και πόσα θύματα θα έχει. Εμείς προτιμάμε τα θύματα να είναι αυτοί οι ίδιοι, αυτοί που ελέγχουν μονοπωλιακά το μέλλον μας, τα όνειρα μας και όλη μας την ζωή. 
Οι Ευρωπαίοι διανοούμενοι φτιάχνουν επιτροπή σε αλληλεγγύη με τον Ελληνικό λαό, εμείς τι;


ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΕ - ΕΝΩΘΕΙΤΕ ΣΕ ΟΜΑΔΕΣ - ΣΕ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)