Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Η κερδοσκοπία στη μετοχή του ΟΠΑΠ

kraxΟι τελευταίες πληροφορίες που έρχονται επιμένουν ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να δώσει το πράσινο φως να γίνει μια σειρά αποκρατικοποιήσεων σε αυτές τις πραγματικά εξευτελιστικές τιμές ή καλύτερα για να τα λέμε όλα να ξεπουλήσουμε την κρατική περιουσία για ένα “κομμάτι ψωμί”.
Θα σταθούμε λοιπόν και σήμερα στη μετοχή του ΟΠΑΠ, όπου αν δει κανείς την κερδοσκοπία την οποία γίνεται καθημερινά, πραγματικά βγαίνει από τα ρούχα του, διαπιστώνοντας ότι η χώρα είναι ξέφραγο αμπέλι. Κανείς λοιπόν, από ελεγκτικά όργανα δε βλέπουμε να ασχολείται με τις στημένες εντολές που μπαίνουν με μοναδικό στόχο η μετοχή να κρατηθεί σε χαμηλά επίπεδα. Μόνο να έβλεπε κανείς τη χθεσινή συνεδρίαση (-2,74%, 7,10 ευρώ) καταλαβαίνει τι γίνεται, με συνεχείς εντολές πωλήσεων και παράλληλα ίδιες εντολές αγορών σε χαμηλά επίπεδα. Με συνεχή σβησίματα εντολών (κάτι το οποίο απαγορεύεται αυστηρά από τη νομοθεσία) και άλλα πολλά που μόνο φυσικά σε μια χώρα σα τη δική μας γίνονται.
'Όσον αφορά γενικά την ιστορία του ξεπουλήματος των περιουσιακών στοιχείων, πέραν του ΟΠΑΠ θα σταθούμε στην κραυγαλέα περίπτωση του Λιμανιού της Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ) που κάποιοι ετοιμάζονται να ξεπουλήσουν, την ώρα που η κεφαλαιοποίηση της εταιρείας είναι μόνο 108εκ ευρώ. Το δημόσιο δηλαδή θα πουλήσει το ποσοστό του (περίπου 50%), για  60 με 70εκ ευρώ (αν δεχθούμε ότι θα υπάρξει και ένα premium για να μην εξαγριώσουμε τελείως την κοινή γνώμη), όσο δηλαδή είναι τα χρήματα που χρωστάει από τη μη καταβολή ΦΠΑ, το “ΣΟΙ”  Γαβαλά και άλλοι 2 – 3 από όλους αυτούς τους super έλληνες επιχειρηματίες που συλλαμβάνονται τις τελευταίες εβδομάδες. Ξέρεται από αυτούς τους επιχειρηματίες που η επιχειρηματικότητα τους εξαντλείται μόνο στο πως θα κόψουν τους μισθούς των 750 ευρώ και θα τους κάνουν 550 ευρώ και πως θα κλέψουν την εφορία. 


Σχόλιο ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ:
η τακτική που χρησιμοποιούν οι άρπαγες της δημόσιας περιουσίας είναι γνωστή, μας εξοντώνουν οικονομικά, μαραζώνουν κάθε ανάπτυξη, οι επιχειρήσεις γίνονται παθητικές και αγοράζονται σε εξευτελιστικές τιμές. Πέρα από τον ΟΠΑΠ θα ακολουθήσουν κι άλλες.
Αν πριν δέκα χρόνια  (πριν ενταχθούμε στην ΕΟΚ) μας έλεγαν ότι θα καταλήγαμε όπως είμαστε τώρα δεν θα υπήρχε καμία περίπτωση να γίνουμε μέλη της, για αυτό ζητάμε να αποχωρήσουμε από την ΕΟΚ που μόνο την καταστροφή μας επέφερε. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)