Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Ο Θ. Πάγκαλος δηλώνει: είμαι υπέρ του να χάνει κανείς την κυριαρχία του.

Ο Θεόδωρος Πάγκαλος, ο αντιπρόεδρος της ελληνικής κυβέρνησης δηλώνει υπέρ της απώλειας κυριαρχίας καθώς και ότι είναι Ευρωπαίος και υπέρ του φεντεραλισμού. 
Στην συνέντευξή του στο γαλλικό ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1. 



Συγκεκριμένα δήλωσε:
"Είναι μεγάλο πρόβλημα για πολλούς συμπολίτες μου, ίσως για την πλειονότητα, κατανοώ τους άποψή τους. Εγώ όμως είμαι υπέρ του να χάνει κάνεις την κυριαρχία του, πάντα ήμουν. Πάντα έλεγα ότι είμαι Ευρωπαίος και μάλιστα υπέρ του φεντεραλισμού. Ναι, μπορούμε να το δούμε με εθνικά κριτήρια. Αν ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν ήταν Έλληνας, θα ήταν διαφορετική η κατάσταση; Εγώ θα έλεγα όχι. Αν έκανε, βέβαια, καλά τη δουλειά του..."







Φεντεραλισμός (Ομοσπονδιακό σύστημα):



Σε γενικές γραμμές, πρόκειται για κάθε σύστημα διακυβέρνησης στο πλαίσιο του οποίου περισσότερα από ένα κράτη σχηματίζουν μια ενότητα, παραμένοντας ωστόσο ανεξάρτητα όσον αφορά τις εσωτερικές τους υποθέσεις. Οι υποστηρικτές αυτού του συστήματος αποκαλούνται συχνά «φεντεραλιστές». Διάφορες χώρες του κόσμου – π.χ. η Αυστραλία, ο Καναδάς, η Γερμανία, η Ελβετία και οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής – εφαρμόζουν ομοσπονδιακά συστήματα διακυβέρνησης, σύμφωνα με τα οποία ορισμένοι τομείς (όπως η εξωτερική πολιτική) αποφασίζονται σε ομοσπονδιακό επίπεδο, ενώ άλλοι τομείς αποφασίζονται από κάθε κράτος ξεχωριστά. Ωστόσο, τα συστήματα αυτά μπορούν να διαφέρουν πολύ μεταξύ τους, από χώρα σε χώρα. Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν βασίζεται σε κανένα από αυτά τα συστήματα: δεν αποτελεί ομοσπονδία, αλλά μια μοναδική μορφή ένωσης, στην οποία τα κράτη μέλη παραμένουν ανεξάρτητα και κυρίαρχα έθνη αλλά ταυτόχρονα συνενώνουν την κυριαρχία τους σε πολλούς τομείς κοινού συμφέροντος. 

Σχόλιο ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ:
Μήπως η προδοσία μερικών πολιτικών μας φαίνεται ξεκάθαρα από τις ίδιες τους τις δηλώσεις; Αν κάποιοι από αυτούς δεν έχουν ίχνος εθνικής συνείδησης και βρίσκονται στην βουλή όχι με την αξία τους αλλά με την πελατειακή σχέση που απέκτησαν με τους ψηφοφόρους τους, πως θα μπορούσαν να υπερασπιστούν την πατρίδας τους; Γίναμε έρμαια και εξαρτώμενοι από πολιτικά απολειφάδια που σαν σκοπό έχουν τον διαμελισμό και την πούληση της χώρας μας, αλλά και την εξαθλίωση του Ελληνικού λαού κάνοντας μας δούλους στα αφεντικά τους. Η παγκοσμιοποίηση κατάφερε να βάλει τα ανήθικα όργανα της στο Ελληνικό κοινοβούλιο, υπηρετώντας πιστά την γραμμή τους. Ο εχθρός είναι μέσα μας, στους πολιτικούς μας αλλά ακόμα περισσότερο σε όσους τους ψηφίσαν και τώρα όταν ακούνε αρνητική κριτική για το άτομο τους με  τεράστιο θράσος λένε:  Η ΔΥΝΑΜΗ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΨΗΦΟΣ ΣΟΥ, αν δεν σου κάνουμε μην μας ψηφίζεις ξανά. Ας το θυμόμαστε αυτό όταν θα επανέλθει η Δημοκρατία και μην ξεχνάμε ότι οι χούντες μόνο με επανάσταση έπεσαν.... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)