Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

Παγώνει το Ιράν τις εξαγωγές πετρελαίου προς Βρετανία και Γαλλία

 «Θα πουλάμε σε νέους πελάτες»
Ο πόλεμος κυρώσεων με φόντο το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν κλιμακώνεται  
Μπλοκάρει η Τεχεράνη τις εξαγωγές πετρελαίου προς βρετανικές και γαλλικές εταιρείες, όπως ανακοίνωσε επίσημα το υπουργείο Πετρελαίου της χώρας.
«Θα πουλήσουμε το πετρέλαιό μας σε νέους πελάτες» ανέφερε εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου στον διαδικτυακό τόπο του υπουργείου την Κυριακή, όπως μεταδίδει το Reuters.
Υπενθυμίζεται πως μόλις πριν από λίγες ημέρες είχε προκληθεί σύγχυση για το εάν το Ιράν θα έκλεινε τη «στρόφιγγα» προς έξι ευρωπαϊκές χώρες -ανάμεσά τους και την Ελλάδα - ως αντίποινα στο εμπάργκο της ΕΕ.
Το ιρανικό υπουργείο είχε διαψεύσει τις πληροφορίες αυτές, οι οποίες είχαν μεταδοθεί από την ιρανική τηλεόραση.
Η Τεχεράνη έχει προειδοποιήσει την ΕΕ πως θα διέκοπτε τις πετρελαϊκές εξαγωγές προς την ΕΕ, εάν οι «27» προχωρούσαν σε εμπάργκο στα ιρανικά πετρελαιοειδή.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση συμφώνησε στις 23 Ιανουαρίου σε εμπάργκο -το οποίο ισχύει μόνο για τη σύναψη νέων συμβολαίων, δίνοντας περιθώριο μέχρι τον Ιούλιο στις χώρες που εξαρτώνται από το Ιράν (όπως η Ελλάδα, η Ιταλία και η Ισπανία).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)