Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Καζάκης :"Αν δεν κινηθούμε γρήγορα θα χυθεί αίμα" -Κλασσικοπερίπτωση:" Αν τρέξουμε με λυμένα τα κορδόνια θα φάμε τα μούτρα μας"

«Αν δεν κινηθούμε γρήγορα θα χυθεί αίμα. Όχι μόνο από τους πραιτοριανούς της κυβέρνησης, αλλά από τον ίδιο τον κόσμο που πλέον δε θα έχει καμία ελπίδα. Διότι, αν εφαρμοστούν όλα αυτά τα μέτρα, σε δυο-τρεις μήνες οι μισοί Ελληνες δε θα έχουν να φάνε. Όταν άνθρωποι αυτοκτονούν καθημερινά γύρω μας, όταν βλέπουν τα παιδιά τους να πεθαίνουν επειδή δεν έχουν γάζες τα νοσοκομεία, πόσο δύσκολο είναι να γυρίσει η βίδα του κόσμου και να έχουμε αιματοκύλισμα;».
Εισαγωγικό σχόλιο απο την "Κλασσικοπερίπτωση"

Κατ΄αρχάς θα ήθελα να τονίσω ότι η κεντρική ιδέα της παρακάτω συνέντευξης του κ. Καζάκη που αναδημοσιεύουμε απο το newsbomb, περιέχει στοιχεία τα οποία συνθέτουν έναν λόγο που βρίσκεται στα χείλη σχεδόν κάθε Έλληνα που έχει συνειδητοποιήσει ποιοί είναι οι θύτες και ποιοί τα θύματα.'Ομως η κεντρική ιδέα ή η γενική εντύπωση που παράγεται απο την ανάγνωση ενός κειμένου ή μιας συνέντευξης, δεν αρκούν για να εκτιμήσεις την πολιτική αξία του περιεχομένου του.
Είναι λοιπόν αναμφίβολα ορθή η διαπίστωση ότι οι δυνάμεις της "Νέας Τάξης Πραγμάτων" (έτσι ονομάζω εγώ το παγκόσμιο σιωνιστικογεννές "μαύρο μέτωπο" της τραπεζοπιστωτικής - πολιτικής εξουσίας) κάνουν ότι είναι δυνατόν για να προκληθεί "αιματοκύλισμα".
Έχουμε γράψει δεκάδες φορές πως τα μνημόνια , οι δανειακές συμβάσεις, οι "διαρθρωτικές προσαρμογές" , οι "μεταρρυθμίσεις" και κάθε άλλο όπλο των "οικονομικών δολοφόνων" , δεν έχουν σκοπό να αντιμετωπίσουν την κρίση αλλά αντιθέτως να την βαθύνουν και να δημιουργήσουν αυτές τις συνθήκες που θα επιτρέψουν την επίσπευση της μείωσης του πληθυσμού ( κατά τα πρότυπα της μισάνθρωπης οικονομικής θεωρίας του Μάλθους) άσχετα αν αυτή προέλθει απο "φυσικά αίτια" (πείνα , φτώχεια, εξαθλίωση) ή απο ένα αιματοκύλισμα που θα επισυμβεί ως αναπόφευκτη εξέλιξη μιας τυφλής εξέγερσης απελπισμένων.
Κάτω απο αυτές τις συνθήκες, όπως έχουμε τονίσει επανειλημένως στο παρελθόν, ο ελληνικός λαός δεν έχει παρά μόνο δύο επιλογές μπροστά του.
Ή θα χώσει ακόμα πιό βαθειά το κεφάλι στην άμμο αφήνοντας τους δωσίλογους σφετεριστές της εξουσίας να παριστάνουν τους "διαπραγματευτές" ή τους ζητιάνους, ή θα ακολουθήσει το δρόμο ενός εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα.
Εδώ όμως , εκτός απο αποφασιστικότητα, ο Έλληνας πρέπει να δείξει μεγάλη σύνεση και προσοχή,διότι αν αυτός ο αγώνας δεν έχει τα ίδια ακριβώς ποιοτικά χαρακτηριστικά με εκείνα που χαρακτήριζαν τον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα του 1843 και που περιγράφονται με σαφή και ευθύ τρόπο στα λόγια του πρωτοστάτη της εξέγερσης στρατηγού Μακρυγιάννη, τότε το ποθούμενο απο τους ξένους και ντόπιους τυρράνους αιματοκύλισμα , είναι απολύτως βέβαιο πως δεν θα εμποδισθεί απο κανέναν Καζάκη, Παπαρήγα, Τσίπρα ή οποινδήποτε άλλον.
Έχει τεράστια σημασία λοιπόν να θυμηθούμε τι έλεγε εκείνες τις σκληρές μέρες του Σεπτέμβρη του 1843 ο Μακρυγιάννης :

“Κύριε, βλέπεις σε τί κατάστασιν έφτασα. Ο μόνος σωτήρας είναι η παντοδυναμία σου και η εσπλαχνία σου σ’ εμάς οπού κιντυνεύομεν και εις την ματοκυλισμένη μας πατρίδα”. 
Και στην συνέχεια διηγείται ο Μακρυγιάννης:
“Τότε η άπειρη εσπλαχνία του Θεού και η αγαθότης του μούδωσε φώτισιν και θάρρος. Πιάνω και φκειάνω μίαν σημαία και γράφω· “Εθνική συνέλεψη, Σύνταμα”. Λέγω· “Εις το όνομα του Θεού και της βασιλείας του σηκώνεται η σημαία της πατρίδος!”. Και την είχα έτοιμη. Τελειώνοντας αυτό, έφκειασα την διαθήκην μου... Τότε ησύχασε η ψυχή μου και το σώμα μου έλαβε άλλη ψύχωσιν...”.


Επανερχόμενος στον σχολιασμό του περιεχομένου της συνέντευξης του κ. Καζάκη θα πώ ότι είναι εύκολο π.χ να καλούμε τις ένοπλες δυνάμεις σε "επιχειρησιακή ετοιμότητα", όμως ποιός μπορεί να μας διασφαλίσει πως αυτή η "έκκληση" δεν παρερμηνευθεί απο νοσταλγούς του "ενδόξου παρελθόντος" οι οποίοι, ας μην γελιώμαστε, υπάρχουν και είναι έτοιμοι να ανταποκριθούν με τον "δικό" τους γνωστό απο παλιά τρόπο;

Ένα άλλο σημείο είναι η "light" καταγγελία της προχθεσινής δράσης του οργανωμένου παρακράτους που κατά τον κ.Καζάκη ήταν απλώς "μπαχαλάκηδες" οι οποίοι μαζί με τους πραιτωριανούς "εμπόδισαν τον λαό να φτάσει στο Σύνταγμα".

Δεν θα διαφωνήσω ότι στα "τάγματα εφόδου" του παρακράτους υπάρχουν και "μπαχαλάκηδες" ή όπως είπε προ ημερών (6/2/12) ο κ. Καζάκης στο ράδιο 9 (πρίν τον καρατομήσει ο Κοντομηνάς) και "αγνά παιδιά", ωστόσο όπως έχουμε αποδείξει στο παρελθόν με ντοκουμέντα και αναλύσεις, ακόμα και αυτά τα "αγνά" παιδιά έστω και ασυνείδητα υπηρετούν ένα παρακράτος το οποίο λειτουργεί ως καθαρά επικουρικό όργανο των δυνάμεων καταστολής.

Αυτοί οι "αγνοί" αντιεξουσιαστές με τις μολότωφ και τις βαριοπούλες δεν ξέρουν π.χ ότι το indymedia που τους συντονίζει και τους καθοδηγεί είναι μία δήθεν αντιφασιστική παγκόσμια "σέχτα" που χρηματοδοτείται απο τον κατα συρροήν οικονομικό δολοφόνο πολλών λαών κ. Σόρος;

Δέχτηκαν αυτοί οι "αγνοί" αντιεξουσιαστές να έχουν ως "διαδικτυακούς καθοδηγητές " τους κάποιους που η κ. Διαμαντοπούλου υπερασπίζεται ως διακινητές ιδεών πράγμα που ασπάσθηκαν κάμποσοι ακόμη "σύντροφοί" της εντός και εκτός ΠΑΣΟΚ;

Σε σχέση με την έκκληση "σύμπραξης" προς την αριστερά.

Δεν ξέρω αν έπαψαν να ισχύουν όσα ορθώς έχει κατά καιρούς καταγγείλει μέχρι σήμερα για τις ηγεσίες τους ο κ. Καζάκης, διότι σε άλλη περίπτωση έχω κάθε δικαίωμα να πιστεύω ότι αυτή η "έκκληση" εξυπηρετεί μόνο επικοινωνιακές ανάγκες και όχι τον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα στα πλαίσια του οποίου να δεχτώ ότι μπορεί να είναι χρήσιμες και οι προτάσεις που διάβασα σε αυτήν τη συνέντευξη.

"Κατ΄οικονομία" τελειώνω το παρόν εισαγωγικό σχόλιο,δηλώνοντας ότι θα είμαι στο πλάι κάθε συμπατριώτη μου που θα υπερασπιστεί με ήθος και τρόπο ελληνικό την πατρίδα, την πίστη μας , και την δημοκρατία, ανταποκρινόμενος και στις επιταγές του ακροτελεύτιου άρθρου 120 του Συντάγματος της Ελλάδος

Ο λαός λοιπόν πρίν πάρει την απόφαση να αντισταθεί στην σχεδιασμένη εξόντωσή του θα πρέπει να έχει ξεκαθαρίσει μέσα του για ποιό πράγμα αγωνίζεται και με τι όρους μα κυρίως με ποιούς θα πάει και ποιούς θ΄αφήσει.

kazakis333
Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Δ. Καζάκη στον Γιώργο Ε. Χριστοφορίδη
του newsbomb.gr:
κ. Καζάκη, χτες είχαμε διαδηλώσεις, φωνές, επεισόδια, φωτιές. Το νέο μνημόνιο, όμως, πέρασε ακάθεκτο από τη Βουλή. Στα στόματα όλων των Ελλήνων, η ερώτηση είναι μία: «Και τώρα τι γίνεται;».

Υπάρχει τεράστιο ζήτημα. Η χώρα δεν έχει κυβέρνηση. Στην ουσία. Οχι μόνο σε επίπεδο πρωθυπουργικού ανασχηματισμού, επειδή παραιτήθηκαν κάποιοι υπουργοί. Εχουμε παραδώσει τη χώρα ολοσχερώς στους ξένους δανειστές. Τώρα είναι η ώρα, οι δυνάμεις που αντιτάχθηκαν σε όλο αυτό να συγκροτήσουν ένα ενιαίο μέτωπο.

Πώς μπορεί να γίνει αυτό;

Με μια κοινή δήλωση. Να εκφράσουμε την αντίθεση της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού. Και περί της πλειοψηφίας πρόκειται, παρότι οι πραιτοριανοί της κυβέρνησης έκαναν ό,τι μπορούσαν για να μη φανεί η χτεσινή λαοθάλασσα. Ηταν η μεγαλύτερη συγκέντρωση από την απελευθέρωση, και είναι πραγματικά κρίμα που μπαχαλάκηδες και πραιτοριανοί κατάφεραν, με τις γνωστές τακτικές τους, να μη φτάσει ο κόσμος στην πλατεία Συντάγματος.

Τι θα λέει αυτή η κοινή δήλωση;

Θα καλέσουμε τις Ενοπλες Δυνάμεις να τεθούν σε επαγρύπνηση και επιχειρησιακή ετοιμότητα, παραμένοντας μέσα στα στρατόπεδα. Θα καλέσουμε την Αστυνομία να συλλάβει το δοτό πρωθυπουργό και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τύποις. Θα καλέσουμε τους δημοσίους υπαλλήλους, στο χώρο της εργασίας τους, να αναλάβουν τη δημόσια διοίκηση. Προσέξτε: δε μιλώ για συνταγματική εκτροπή. Το αντίθετο. Πρόκειται για μια κίνηση περιφρούρησης του Συντάγματος, βάσει του ακροτελεύτιου άρθρου του 120, διότι αυτά τα μέτρα δεν είναι δυνατόν να εφαρμοστούν!
Διότι είναι αδιανόητο ακόμη και να το σκεφτώ ότι η χώρα θα

συνεχίσει με ένα τέτοιο πρωθυπουργό, με μια τέτοια διακυβέρνηση. Ποιος αποδέχεται σήμερα τον Βενιζέλο ως υπουργό Οικονομικών, την ώρα που το κόμμα του κατέρρευσε; Ποιος αποδέχεται τον Αντώνη Σαμαρά που έλεγε χτες αυτές τις κουταμάρες περί ανάπτυξης της χώρας, τις οποίες ο ίδιος κατήγγειλε πριν από λίγους μήνες;

Ποιοι θα υπογράφουν ένα τέτοιο κείμενο;

Οι ηγεσίες της Αριστεράς θα πρέπει αναλάβουν την ιστορική ευθύνη σε συντονισμό με τις υπόλοιπες δυνάμεις που αντιτάχθηκαν σε όλο αυτό. Οι δυνάμεις της Αριστεράς, που αντιτάχθηκαν στα μνημόνια, πρέπει να παραιτηθούν από το Κοινοβούλιο, ώστε να μη νομιμοποιούν με την παρουσία τους μια εκτεθειμένη στον ελληνικό λαό κυβέρνηση.
Και, άρα, να οδηγηθούμε σε εκλογές.

Δε φτάνει αυτό. Πρέπει και να περιφρουρήσουμε αυτές τις εκλογές. Γιατί, αν τις αφήσουμε να διεξαχθούν υπό τον Λουκά Παπαδήμο και την κυβέρνησή του, τότε η βία και νοθεία του ’61 θα μοιάζουν με παιδική χαρά.

Με ποιον τρόπο θα περιφρουρηθούν οι εκλογές;

Όπως προβλέπεται από το Σύνταγμα. Να αναλάβουν οι δικαστές. Ο πρόεδρος του...
Αρείου Πάγου, ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας να αναλάβουν τη διεξαγωγή των εκλογών, χωρίς τη διαμεσολάβηση της Singular ή οποιουδήποτε άλλου ιδιώτη καταμετρητή ψήφων. Ωστε να διασφαλίσουμε ότι το αποτέλεσμα θα είναι αυτό που πραγματικά ψήφισε ο ελληνικός λαός.

Να συμπεράνω ότι έχετε αναλάβει προσωπικά την πρωτοβουλία να έρθετε σε επαφή με την κυρία Παπαρήγα και τον κ. Τσίπρα και να τους καταθέσετε την πρότασή σας;
  
Ναι. Βρίσκομαι ήδη σήμερα σε μια διαδικασία συνεννόησης με την κυρία Παπαρήγα και αύριο θα κάνω το ίδιο και με τον κ. Τσίπρα. Οι επαφές με τις υπόλοιπες, εξωκοινοβουλευτικές, δυνάμεις που βλέπουν θετικά μια τέτοια προοπτική έχουν ολοκληρωθεί νωρίτερα.
 Σχόλιο "Κλασσικοπερίπτωσης": Δεν ξέρω αν συναντήθηκε  ο Καζάκης με την Παπαρήγα ξέρω όμως πολύ καλά   τι έλεγε πρόσφατα εναντίον της και εναντίον της ηγεσίας του ΚΚΕ  πράγμα το οποίο καθιστά τις πιθανότητες μιας τέτοιας  συνάντησης  απο ελάχιστες έως ανύπαρκτες.
Σε περίπτωση που οι δύο ηγέτες δε δεχτούν την πρότασή σας και κινηθούν πιο «θεσμικά» -όπως έχουν κάνει μέχρι τώρα- τι προβλέπετε ότι θα συμβεί;

Να το ξεκαθαρίσω: Η πρότασή μου είναι μεν ακραία, αλλά είναι και θεσμική. Πρέπει όλοι να συνειδητοποιήσουν ότι δε ζούμε μια ομαλή κοινοβουλευτική περίοδο. Στόχος της πρότασης είναι η τήρηση του Συντάγματος, ώστε να αποφύγουμε τα χειρότερα. Αν δεν κινηθούμε γρήγορα, ακριβώς για να προστατεύσουμε το Σύνταγμα που παραβιάζεται από κόμματα και κυβέρνηση, θα χυθεί αίμα. Όχι μόνο από τους πραιτοριανούς, αλλά και από τον κόσμο που πια δε θα έχει καμία ελπίδα.
Η Αριστερά πρέπει να σκεφτεί ώριμα. Διότι, τι είναι η Αριστερά, αν όχι μια δύναμη ανατροπής; Ανατροπής, μιας κατάστασης που είναι χειρότερη από χούντα; Γιατί υπάρχουν, αν όχι γι’ αυτό;
Προσέξτε: δε λέμε να ενωθούμε. Δεν είναι αυτή η πρότασή μας. Μιλάμε για μια σύμπραξη, ώστε να οδηγηθούμε σε εκλογές. Ενόψει της κάλπης, κάθε κόμμα ξεχωριστά θα καταθέσει τις προτάσεις του και θα αποφασίσει ο ελληνικός λαός.
Ουσιαστικά, λέμε να εκβιάσουμε τους εκβιαστές και τους τρομοκράτες. Λέμε να προχωρήσουμε σε μα εκλογική διαδικασία που θα διασφαλίζει ότι θα καταγραφεί η πραγματική βούληση του ελληνικού λαού, γιατί αν την αφήσουμε στα χέρια αυτών των κυρίων…

Κι αν αυτό δε γίνει; Τι φέρνει η επόμενη μέρα, η εποχή του νέου μνημονίου, για τον Ελληνα πολίτη;

κ. Χριστοφορίδη, αν εφαρμοστεί το συγκεκριμένο μνημόνιο και τα άλλα μέτρα που έρχονται, μετά από δύο-τρεις μήνες η κατάσταση στην Ελλάδα θα είναι αβίωτη. Είναι ζήτημα αν ο μισός πληθυσμός θα μπορεί να τραφεί. Αν θα έχει, δηλαδή, την αγοραστική δύναμη να αγοράσει έστω και τα απαραίτητα. Μην ξεχνάτε ότι, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, 3 εκατομμύρια Ελληνες ζούσαν κάτω από το όριο της φτώχειας το 2010. Προσθέστε σε αυτούς, τους ακόμη περισσότερους του 2011 και του 2012. Ο χειμώνας που ζούμε είναι χειρότερος από αυτόν του ’41-’42. Γνωρίζω προσωπικά την περίπτωση μιας 27χρονης μητέρας που αυτοκτόνησε, αφού αναγκάστηκε να κλείσει το ψιλικατζίδικό της και ο άντρας της ήταν άνεργος. Μιλάμε για αίμα που ήδη τρέχει. Καθημερινά. Ποιος εμποδίζει τους ανθρώπους που βλέπουν τα παιδιά τους να πεθαίνουν επειδή δεν έχουν γάζες τα νοσοκομεία… Πόσο δύσκολα μπορεί να στρίψει η βίδα του κόσμου και το αίμα να χυθεί ποτάμια;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)