Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

ΑΓΩΝΑΣ ΥΠΑΡΞΗΣ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΩΝ



Η Κίνηση Κοινοτικής ύπαρξης άρχισε αγώνα
Η Κίνηση Κοινοτικής ύπαρξης οργάνωσε διαμαρτυρία με σκοπό να ειπωθεί ένα στοπ στις χρόνιες λάθος πολιτικές που εφαρμόζονται στη χώρα
Η Επιτροπή Συνδικάτων, ενώσεις παραγωγών και κάποια πολιτικά κόμματα συνέστησαν την Κίνηση, η οποία στο πάρκο 10ου Έτους έστησε σκηνή, έκαναν ανακοίνωση τύπου και ανακοίνωσαν τους στόχους τους σε 12 άρθρα.
Η αστυνομία λόγω της διαμαρτυρίας, είχε στήσει οδοφράγματα μπροστά από την βουλή και την Τουρκική Πρεσβεία στην Λευκωσία και πήρε αυξημένα μέτρα ασφαλείας.
Στην διαμαρτυρία υπήρχαν πανό που έγραφαν ¨Να στηρίξουμε την πατρίδα μας, τον μόχθο μας, την τιμή μας¨, ¨Εσύ ποιός είσαι ; Μην ακουμπάς την πατρίδα μου και τους εργάτες μου¨ , ¨Εσένα τι σε νοιάζει κύριε Χαλίλ ;¨ , ¨Λύση=Ενωμένη Κύπρος¨. (σημ. μεταφρ : το 2ο σύνθημα λόγω ορολογίας πάει στον Ερντογάν και το τρίτο στον ¨Τούρκο πρέσβη στην Λευκωσία Χαλίλ Ιμπραήμ Ακτσά)
ΣΤΟΧΟΙ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ
Διαβάζοντας την ανακοίνωση τύπου ο Ιρφάν Τσελίκ ανέφερε ως εξής σε 12 άρθρα τους στόχους του Κίνησης : ¨Η Κίνηση Κοινοτικής Ύπαρξης ιδρύθηκε με στόχο στην διαφύλαξη και εξέλιξη των δημοκρατικών, οικονομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων των Τουρκοκυπρίων, για να σταματήσει το χάρισμα του κεφαλαίου και των περιουσιών των Τουρκοκυπρίων, και στοχεύει στην αυτοδιοίκηση της κοινότητας που είναι ο δρόμος που οδηγεί σε αυτούς τους στόχους. Η Κίνηση Κοινοτικής Ύπαρξης στην κατεύθυνση των επιθυμιών και επιλογών των Τουρκοκυπρίων άρχισαν να συστήνουν ένα δημοκρατικό σύστημα διοίκησης . Η σχέση ανάμεσα σε Τούρκους και Τουρκοκύπριους πρέπει να βασίζεται στον σεβασμό και την πολιτική ισότητα. Πρέπει να δοθεί ένα τέλος στην σχέση του Εντολέα και δέκτη εντολών.
Οι Τουρκοκύπριοι διαθέτουν τις γνώσεις, τις δεξιότητες και ικανότητες για να διοικούνε οι ίδιοι τους φορείς τους. Υπό αυτή την έννοια η Κεντρική Τράπεζα, η Υπηρεσία Πολιτικής Άμυνας, οι Δυνάμεις Ασφαλείας πρέπει να παραδοθούν στους Τουρκοκύπριους, ενώ η αστυνομία και η πυροσβεστική να περάσει σε πολιτική διοίκηση. Πρέπει να αλλάξει η λειτουργία της Επιτροπής Βοήθειας που εργάζεται σαν υπουργικό συμβούλιο και επισκιάζει την πολιτική βούληση και να μετατραπεί σε ένα τεχνικό συμβούλιο.
………………………
Πρέπει να σταματήσει αμέσως το υπό την επωνυμία των ιδιωτικοποιήσεων χάρισμα των δημόσιων περιουσιών που ανήκουν στους Τουρκοκύπριους.
…………………………
Πρέπει να σταματήσει αμέσως η πρακτική του μοιράσματος ιθαγενειών η οποία ανατρέπει τον κοινωνικό, οικονομικό και πολιτιστικό ιστό της χώρας μας και καταργεί την πολιτική βούληση των Τουρκοκυπρίων. Πρέπει να διασφαλιστεί η επιστροφή του λαθραίου πληθυσμού, να αλλάξει ο νόμος για ην μετανάστευση και να τεθεί υπό έλεγχο οι είσοδοι της χώρας.
Τουρκοκυπριακή εφημερίδα Αφρίκα 31-1-2012
Σχόλιο : Μερικά επεξηγηματικά επειδή κάποιοι μπορεί να μην αντιλήφθηκαν τι παίζεται. Οι Τουρκοκύπριοι στην ουσία έχουν χάσει τη χώρα τους από τους Τούρκους. Στην πραγματικότητα την κυβερνά ως νομάρχης ο εκάστοτε Τούρκος πρέσβης. Έκλεισαν όλα τα καζίνο σε μια νύχτα στην Τουρκία και τα μετέφεραν στην Β. Κύπρο. Ο κάθε κακούργος από την Ευρώπη καταφεύγει εκεί καθώς δεν υπάρχει συμφωνία έκδοσης με μη αναγνωρισμένο κράτος. Και φυσικά όταν κυβερνάν Τούρκοι και όχι Τουρκοκύπριοι μοιράζουν αφειδώς και ιθαγένειες σε όλους όσους έρχονται από την Τουρκία. Ακόμη και ο Έρογλου που υποτίθεται πως κυβερνά την Β. Κύπρο είναι έποικος. Με την πρόφαση τώρα των ιδιωτικοποιήσεων ουσιαστικά χαρίζουν δημόσιες εκτάσεις σε επιχειρηματίες από την Τουρκία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)