Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

Εσωτερική υποτίμηση του € ως εάν ήτο δραχμές.

ΙΝΚΑ ΚΡΗΤΗΣ ΔΤ 321/06.02.12

Κλεμμένο: ………..δεν είναι «το νόμισμα» που προσδιορίζει -λέει- αν μια χώρα, μια Οικονομία, είναι ή όχι υγιής ή δυναμική, αλλά το ακριβώς αντίθετο:
Ο δυναμισμός δηλαδή και η υγεία μια εθνικής Οικονομίας είναι που μεταφέρουν τις ιδιότητές τους στο νόμισμα που χρησιμοποιούν.
Που παίζει τώρα αυτό το ορθό και αναμφισβήτητο συμπέρασμα.
Τώρα όλοι μας σας τρελαινόμαστε με το μέσα η έξω και τις εισοδηματικές μειώσεις και απολύσεις των Ελλήνων. Το αν θα μείνουμε στο € και πόση φτώχεια θα διανεμηθεί.
Έχουμε πολλές χώρες με το ίδιο νόμισμα €, χωρίς ίδια Δυναμική και Υγεία στην Εθνική τους Οικονομία.
Στο € νόμισμα π.χ. η Γερμανία η και η Γαλλία, μεταφέρει την υγεία της Εθνικής της οικονομίας και το κάνουν ισχυρό νόμισμα στις έσω και έξω Εθνικές τους Συναλλαγές.
Πως μπορεί να είναι το € νόμισμα σε πολλές χώρες που δεν έχουν όμως την ίδια Υγεία και Δυναμική των Εθνικών Οικονομιών τους και ταυτόχρονα να ετεροπροσδιορίζεται με την ίδια αγοραστική και ανταλλακτική αξία, στις εκτός του ίδιου Εθνικού χώρου συναλλαγές.
Κάτι λείπει. Κάτι κουδουνίζει.
Σκυταλοδρομία με ίδια σκυτάλη (€) και διαφορετική σωματομετρία σκυταλοδρόμων.
Κάπου ο σχεδιασμός χάνει και φαίνεται μετά την εφαρμογή του.
Με το δολάριο είναι εντελώς διαφορετικά, τα περισσεύματα πλούτου και τα ελλείμματα οργάνωσης και διαχείρισης διαχέονται αμφίδρομα, ενώ στην Ευρώπη δεν υπάρχει τέτοια συμφωνία.
Αυτό που παίζει στην Ενιαία Ευρώπη είναι, ο πλούτος στους πλούσιους με την Υγιή και Δυναμική Εθνική τους Οικονομία και, τα Ελλείμματα Πατριωτισμού, Οργάνωσης και Διαχείρισης, στους φτωχούς και έτσι, θα είναι πάντα οι χώρες αυτές με Άρρωστη και Αδύνατη Εθνική Οικονομία.
Σε ενιαία Ευρώπη ανεξάρτητων Εθνικών Κρατών, πρέπει να εισαχθεί: αναλογική προς ένα ενιαίο Δείκτη Υγείας και Δυναμικής Εθνικής Οικονομίας, αγοραστική και ανταλλακτική αξία, στις εκτός του ίδιου Εθνικού χώρου συναλλαγές.
Δηλαδή, όταν θα αγοράζουμε - πληρώνουμε τους ξένους να έχει μεγάλη ανταλλακτική αξία το € (της αδύναμης χώρας), και όταν θα πουλάμε – εισπράττουμε από τους πλούσιους, αυτοί με το € να αγοράζουν από εμάς περισσότερα πράγματα από όσα θα αγόραζαν από χώρες με Υγιή και Δυναμική Οικονομία.
Να δουλέψει δηλαδή με διατήρηση του €, η συζητούμενη ως εφικτή αν θα είχαμε η επιστρέφαμε στη δραχμή, η υποτίμησή της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)