Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Η ιστορία και η δράση των Anonymous

Οι Anonymous αν και είναι γνωστοί για τη δεξιοτεχνία τους να διεισδύουν στα πλέον γνωστά και μεγάλα sites του Internet, είναι αλήθεια ότι πρεσβεύουν κάτι περισσότερο από αυτό.
Η αμφιλεγγόμενη για πολλούς ομάδα έχει χαρακτηριστεί ποικιλοτρόπως από τον Τύπο. Άλλοι τους αποκαλούν «ακτιβιστές χάκερς», άλλοι «εκδικητές του web».
Η αλήθεια είναι όμως ότι έχουν «ξεσηκώσει» κυριολεκτικά το Internet. Το «online κίνημα» των Anοnymous όμως λέγεται πως ξεπερνάει το 1 εκατ. άτομα!
Πολύπλευροι, πολυτάλαντοι, διαφορετικοί, όμοιοι, ακτιβιστές, μοναχικοί… είναι πολύ δύσκολο να προσπαθήσεις να τους χαρακτηρίσεις. Είναι μία ομάδα που εμπλουτίζεται συνεχώς και «μετουσιώνεται».
Έχουν αναρτήσει εκατοντάδες βίνετο στο διαδίκτυο και ειδικά στο Youtube. Δεν δέχονται κάποιο χαρακτηρισμό και δεν χρησιμοποιούν ονόματα. Η ονομασία ωστόσο Anonymous φαίνεται να είναι εμπνευσμένη από την κουλτούρα του διαδικτύου, όπου κάποιος μπορεί να σχολιάσει ή να αναρτήσει μία ιδέα ή μια φωτογραφία ανώνυμα στο Internet.
Οι Anonymous ξεκίνησαν τη δράση τους το 2003 και πρόκειται για ένα πρότζεκτ διαδικτυακού ακτιβισμού που επιτρέπει τη συμμετοχή σε όσους χρήστες το επιθυμούν.
Πρωτοεμφανίστηκαν όταν εμφανίστηκαν στο γνωστό site 4chan, αντιπροσωπεύοντας την ιδέα μίας μαζικής online κοινότητας χρηστών που θα αποτελούσαν ταυτόχρονα ένα παγκόσμιο ψηφιακό εγκέφαλο.
Από το ξεκίνημα της ύπαρξής τους έδειξαν, ότι θα σχετίζονται με την διαδικτυακή ακτιβιστική δράση, την οργάνωση διαμαρτυριών, online και μη, προωθώντας τo ελεύθερο Internet, την ελευθερία της έκφρασης, την ελευθερία του λόγου και κυρίως την ελευθερία της διακίνησης πληροφοριών στο διαδίκτυο.
Δεν θα βρείτε την ομάδα Anonymous κάπου στο Internet συγκεκριμένα πάντως, ωστόσο υπάρχουν πολλές ιστοσελίδες που σχετίζονται με την δράση τους. Μερικές από αυτές είναι το anonops.blogspot.com, 4chan.org, anonnews.org, anonyops.com και άλλες ενώ δεν κρύψανε την συμπάθεια τους για το Wikileaks.
Τους τελευταίους μήνες η δράση τους γνώρισε μεγάλη δημοσιότητα, όταν «ορκίστηκαν» εκδίκηση για τη σύλληψη του ιδρυτή της ιστοσελίδας WikiLeaks Τζουλιάν Ασάνζ.
Σύμφωνα με την Wikipedia «οι Anonymous αντιπροσωπεύουν ευρέως την ιδέα οποιοσδήποτε και όλοι οι άνθρωποι μαζί να λειτουργούν ως μία ανώνυμη ομάδα. Χάρη στην ονομασία πολλαπλής χρήσης, τα άτομα που μοιράζονται το όνομα χρήστη «Anonymous» υιοθετoύν άμεσα μια κοινή διαδικτυακή ταυτότητα, η οποία χαρακτηρίζεται ως ηδονιστική και ανεμπόδιστη».
Οι Anonymous δεν έχουν κάποιον «ηγέτη». Αυτό όμως δεν τους εμποδίζει σε καμία περίπτωση να κερδίζουν μέλη καθημερινά σε ολόκληρο τον κόσμο.
Θα τους βρείτε στο Internet, σε κοινωνικά δίκτυα ή ακόμα και στον δρόμο, όταν ξεχύνονται στους δρόμους φορώντας τις μάσκες του Guy Fawkes για να υποστηρίξουν το δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης, της ελεύθερης διακίνησης των πληροφοριών. Τους είδαμε πλάι στο κίνημα Occupy Wall Street να διαμαρτύρονται για τα σκληρά μέτρα της αμερικανικής κυβέρνησης.
Κατά καιρούς, οι Anonymous επιδίδονται σε μαζικές επιθέσεις hacking για να υπερασπιστούν τον σκοπό τους και τα δικαιώματα τους.
Στις τελευταίες επιθέσεις, από τις 18 Ιανουαρίου έως σήμερα, χρησιμοποιήθηκε κατά κόρον το LOIC (Low Orbit Ion Cannon) με την βοήθεια του οποίου πραγματοποιούσαν DDoS (Denial Of Service) επιθέσεις σε κυβερνητικά sites με στόχο να τα «ρίξουν».
Πολλές εκατοντάδες sites «έπεσαν» και συνεχίζουν να «πέφτουν» από τα ψηφιακά πυρά τους ως αντίποινα για την υποστήριξη εταιρειών στα νομοσχέδια SOPA, PIPA και ACTA καθώς και για το «κλείσιμο» του megaupload.com.
Από τα «πυρά» τους δεν γλίτωσε ούτε η Ελλάδα. Το οικονομικό «πείραμα» άγριας λιτότητας που εφαρμόζεται στην Ελλάδα, αλλά και η βίαιη καταστολή των διαδηλώσεων, δεν άφησαν ασυγκίνητα τα μέλη της ομάδας «Anonymous» που ουσιαστικά προαναγγέλλουν διαδικτυακές επιθέσεις και στη χώρα μας.
«Δεν ξεχνάμε, δεν συγχωρούμε, να μας περιμένετε» αναφέρουν χαρακτηριστικά.
Νωρίτερα, παραβίασαν και την ιστοσελίδα του υπουργείου Δικαιοσύνης.
Όπως επισημαίνουν στο βίντεο που ανέβασαν στη σελίδα του υπουργείου, «η δημοκρατία γεννήθηκε στην χώρα σας και εσείς την σκοτώσατε», ενώ προειδοποιούν πως θα συνεχίσουν τις επιθέσεις εναντίον κυβερνητικών και μη sites.
«Αυτό που γίνεται στη χώρα σας είναι απαράδεκτο. Επιλεχτήκατε από τον ελληνικό λαό να πράξετε σύμφωνα με τις επιθυμίες του, αλλά αποτύχατε. Και σκοτώσατε το πιο ιερό στοιχείο που είχε η χώρα σας, που είναι η Δημοκρατία…» αναφέρουν χαρακτηριστικά και συμπληρώνουν: «Είμαστε οι Anonymous, είμαστε λεγεώνα, δεν συγχωρούμε, δεν θα ξεχάσουμε, έπρεπε να μας περιμένετε. Ο κόσμος δεν πρέπει να φοβάται τις κυβερνήσεις. Οι κυβερνήσεις πρέπει να φοβούνται τον λαό».
Παράλληλα, δίνουν δύο εβδομάδες διορία για να «φύγει» η Ελλάδα από τη συμφωνία για την Καταπολέμηση της Παραποίησης/Απομίμησης (ACTA). Δείτε το βίντεο, αυτή τη φορά με ελληνικούς υπότιτλους…
ΠΗΓΗ


Σχετικό θέμα: http://eleftheroiellines.blogspot.com/2011/12/anonymous-hackers-operation-greece.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)