Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

ΙΝΚΑ-ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ 2 ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ ΣΤΟ ΑΝΩΤΑΤΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΙΝΚΑ – ΔΤ 337 09.02.12
ΙΝΚΑ-ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ 2 ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ ΣΤΟ ΑΝΩΤΑΤΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
 
ΠΡΟΣ ΤΟ ΑΝΩΤΑΤΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ (ΑΔΣ) ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ
Κατόπιν των αθρόων τηλεφωνικών καταγγελιών στο Κέντρο Καταγγελιών του ΙΝΚΑ και όπως μας ζήτησαν τα μέλη μας :
Δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στην Ανεξάρτητη Δικαιοσύνη και στους Αξιότιμους Εισαγγελείς και Αντεισαγγελείς που δεν δέχονται οιαδήποτε οδηγία, σύσταση ή υπόδειξη για ουσιαστικό ή δικονομικό θέμα σε υποθέσεις οικονομικών εγκλημάτων που ερευνούσαν και ερευνούν στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων τους ως Οικονομικοί Εισαγγελείς.
Σύμφωνα με το άρθρο 19 παρ 3 του Κώδικα Οργανισμού Δικαστηρίων και Δικαστικών Λειτουργών (Ν 1756/1988 ως αντικατεστάθη με το άρθρο 6 παρ. 2 του Ν. 1868/1989, ΦΕΚ Α 230), οποιαδήποτε οδηγία, σύσταση ή υπόδειξη σε δικαστικό λειτουργό για ουσιαστικό ή δικονομικό θέμα σε συγκεκριμένη υπόθεση ή κατηγορία υποθέσεων είναι ανεπίτρεπτη και συνιστά πειθαρχικό αδίκημα.
Οι Εισαγγελείς με ανακοίνωσή τους και τις πρόσφατες καταγγελίες τους στον κο Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κατήγγειλαν παρεμβάσεις στο έργο τους σύμφωνα με την παραπάνω διάταξη και ουσιαστικά κατήγγειλαν, τους παρεμβαίνοντες στο έργο τους σε ποινική έρευνα επί δικογραφιών οικονομικού εγκλήματος και υπέδειξαν, τους δράστες του εγκλήματος της πρόκλησης και παρότρυνσης ανεξαρτήτως προελεύσεως κατά το άρθρο 186 του Ποινικού Κώδικα.
Έτσι με ΣΘΕΝΟΣ πάντα πρέπει να προστατεύουν το κύρος της δικαιοσύνης.
Μετά από αυτά, και σχετικά με τις δικογραφίες που επεξεργάστηκαν οι Εισαγγελείς (ΕΛΣΤΑΤ κλπ) διαφάνηκε πλέον από αθρόα δημοσιεύματα ποίοι κυβερνητικοί και για λογαριασμό ποιών ήταν οι παρανόμως παρεμβαίνοντες και προτρέποντες αυτούς να μην επιτελέσουν το Εισαγγελικό Καθήκον τους για ποινική έρευνα και να τελέσουν παράβαση καθήκοντος.
Μετά την ηθική και νομική δικαίωση των δύο Εισαγγελέων, ζητούμε από το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου,
1) Nα διατηρήσει του δύο Εισαγγελείς στη θέση τους, καθόσον ΕΠΕΔΕΙΞΑΝ ΣΘΕΝΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥΣ,
2) Nα καυτηριάζει κάθε παρέμβαση των Υπουργών Δικαιοσύνης που προσβάλουν το κύρος της και να την απορρίψει ως νόμω και ουσία αβάσιμη και
3) ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΤΩΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥΣ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΑΝΤΙΓΡΑΦΑ ΤΗΣ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΜΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 86 ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΗΜΜΕΛΗΜΑ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ, ΤΗΣ ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΤΟΥ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΤΩΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ.
Επί τέλους μέσα στην οικονομική κρίση που βιώνει η χώρα μας ας αφήσουμε ένα κομμάτι της δημόσιας διοίκησης που λέγεται Δικαιοσύνη να είναι ανεξάρτητη προς το συμφέρον του Ελληνικού Έθνους. Προς το συμφέρον όλων μας.

(Εστάλη από ΙΝΚΑ)
Σχόλιο ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ:
Το ΙΝΚΑ που απαρτίζεται με πάνω από εκατό χιλιάδες μέλη, είναι μη κρατικό και  ανεξάρτητο σωματείο το οποίο μάχεται αρκετές δεκαετίες για το συμφέρον του πολίτη. Ας τους υποστηρίξουμε, ας γίνουμε ενεργά μέλη τους. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)