Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΡΤΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΣΤΙΣ 27 ΜΑΡΤΙΟΥ 2011 - ΟΜΙΛΙΑ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΥ

ΟΜΙΛΙΑ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΥ (οικονομολόγος)

(Εκπρόσωπος ΠΡ.Α.ΟΣ – ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΝΤΙΡΡΗΣΙΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ)





Καλησπέρα σας,

Λέγομαι Αδαμόπουλος Ευστάθιος και θα σας παρουσιάσω τις κυριότερες αντιρρήσεις της Πρωτοβουλίας Αντιρρησιών Ορθόδοξης Συνείδησης, γνωστής πλέον και ως ΠΡΑΟΣ στην Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση και την Κάρτα του Πολίτη.



ΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΘΕΜΑ "ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ & ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ"

Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

ΝΟΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΙΣΤΟΤΟΠΩΝ (BLOGS)

Χρήσιμο κείμενο με διαπιστώσεις και συμβουλές (αχρείαστες να ‘ναι). Μην φοβάστε να αναπαράγετε την αλήθεια και μην παίρνετε ως δεδικασμένες κάποιες περιπτώσεις που θα διαβάσετε. Να έχετε κατά νου πάντα:
Όταν απειληθείτε νομικά για δημοσίευμα σας, να φροντίσετε αυτόματα να διαγράψετε ή να τροποποιήσετε την ανάρτηση σας. Αυτό βεβαίως εάν πιστεύετε ότι θα έχετε αναπόφευκτες συνέπειες. Εάν η επίμαχη ανάρτηση έχει κλείσει ήδη τρεις μήνες δημοσιευμένη, κινδυνεύετε μόνο από αγωγή και δεν μπορεί να ενεργοποιηθεί αυτόφωρη διαδικασία. Διαβάστε περιπτώσεις που ενδιαφέρουν:

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: ΟΙ ΝΟΜΙΜΟΙ ΛΗΣΤΕΣ.


Πριν το ξέσπασμα της ‘κρίσης’, ήταν δύσκολο για τον απλό πολίτη να καταλάβει τον εναγκαλισμό τραπεζικού κεφαλαίου και πολιτικής εξουσίας. Οι περισσότεροι πίστευαν πως οι τράπεζες ήταν επιχειρήσεις σαν όλες τις άλλες, που απλώς ασχολούνται με την εμπορία χρήματος.
Ένα από τα ‘θετικά’ της κρίσης, είναι ότι όλο και περισσότεροι πολίτες αντιλαμβάνονται τον ιδιαίτερο  ρόλο των τραπεζών στην δημιουργία της σημερινής  αρνητικής κατάστασης. Όλα τα κατευθυνόμενα,   από τις δημόσιες σχέσεις των τραπεζών,    λόγια των ‘δημοσιογράφων’,  δεν κρύβουν τούτο: Πως οι τράπεζες, δεν εμπορεύονται απλώς χρήμα. Το δημιουργούν από το τίποτα,  το διαθέτουν ως λογιστικές εγγραφές,  το πουλούν με τους δικούς τους όρους. Από το ‘τίποτα’ εισέρχονται στην ‘πραγματική οικονομία’ και παίρνουν μέρος –όλο και περισσότερο- του πλούτου  των άλλων. Είναι ο πιο  «ευφυής» μέχρι σήμερα, τρόπος κλοπής. Η πραγματική οικονομία, στενάζει κάτω από το βάρος της μπότας των τραπεζών.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΩΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΡΤΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ (27 ΜΑΡΤΙΟΥ 2011)

Σας παραθέτουμε το ψήφισμα της συγκεντρώσεως κατά της κάρτας του πολίτη που πραγματοποιήθηκε στις 27 Μαρτίου 2011 στο Πεδίο του Άρεως και ολοκληρώθηκε με πορεία στη Βουλή των Ελλήνων.
(Μπορείτε να το αποθηκεύσετε στον υπολογιστή σας ή και να το εκτυπώσετε)



Δείτε το βίντεο με την ανάγνωση του ψηφίσματος:


ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ - ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΡΤΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΣΤΙΣ 27 ΜΑΡΤΙΟΥ 2011

Σας παραθέτουμε τα βίντεο απο τη συγκέντρωση - διαμαρτυρία ενάντια στη "Κάρτα Πολίτη" και γενικότερα στην Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση, που πραγματοποιήθηκε στις 27 Μαρτίου 2011, στο Πεδίο του Άρεως με πορεία προς τη Βουλή των Ελλήνων, όπου παραδόθηκε ψήφισμα κατά της "Κάρτας Πολίτη".

ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΣΤΟ ΠΕΔΙΟ ΤΟΥ ΑΡΕΩΣ

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΔΕΛΗΝΤΑΔΑΚΗ (ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΙΝΚΑ Γενικής Ομοσπονδίας Καταναλωτών Ελλάδος). 
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 27 ΜΑΡΤΙΟΥ 2011 (No.2) by EleftheroiEllines

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΥ

(ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΠΡ.Α.ΟΣ – ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ)


ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΑΤ. ΧΡΗΣΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΔΟΥΛΟΥ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 27 ΜΑΡΤΙΟΥ 2011 (No.3) by EleftheroiEllines


ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΑΤ.  ΜΕΘΟΔΙΟΥ 
(Ηγούμενος Μονής Εσφιγμένου Αγίου Όρους) 
ΜΕΡΟΣ 1ο
ΜΕΡΟΣ 2ο

ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΠΕΡΑΣ ΤΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ




Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ. 27 ΜΑΡΤΙΟΥ 2011 ΣΤΟ ΠΕΔΙΟ ΤΟΥ ΑΡΕΩΣ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Στην συγκέντρωση - διαμαρτυρία που πραγματοποιήθηκε στο Πεδίο του Άρεως με πορεία στη Βουλή των Ελλήνων, την Κυριακή 27 Μαρτίου, εκτιμάται ότι παρευρέθηκαν περισσότερο από 50000 κόσμος. 
Θα επιθυμούσαμε να  ευχαριστήσουμε όσους παρευρέθηκαν τόσο τους λαϊκούς όσους και τους κληρικούς. Αξίζει να σημειωθεί ότι συμμετείχαν Έλληνες πολίτες ερχόμενοι από όλα τα μέρη της Ελλάδας, από όλες τις ηλικίες, κληρικοί και πιστοί με το νέο ημερολόγιο αλλά και με το παλαιό, όλοι μαζί ενωμένοι, αφήνοντας στην άκρη τις διαφορές που πιθανόν να έχουμε μεταξύ μας, δείξαμε ότι δεν αποδεχόμαστε στην Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση και ότι σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνάει η χώρα μας, θα είμαστε ενωμένοι ώστε να αντιμετωπίσουμε τους εχθρούς της πατρίδας μας, τη ΝΕΑ ΤΑΞΗ και τη ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ.

Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011

Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΚΑΙ ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ

Τη συμβολή της Θεοτόκου στη σάρκωση του Λόγου του Θεού φέρνει η Εκκλησία μας στη μνήμη των πιστών με την εορτή του Ευαγγελισμού. Η ακολουθία της εορτής είναι στηριγμένη στην αφήγηση του Ευαγγελιστή Λουκά:
«Εν δε τω μηνί τω έκτω απεστάλη ο άγγελος Γαβριήλ υπό του Θεού εις πόλιν της Γαλιλαίας, ή όνομα Ναζαρέτ, προς παρθένον μεμνηστευμένην ανδρί, ω όνομα Ιωσήφ, εξ οίκου Δαυιδ, και το όνομα της παρθένου Μαριάμ. Και εισελθών ο άγγελος προς αυτήν είπε χαίρε, κεχαριτωμένη ο Κύριος μετά σου, ευλογημένη συ εν γυναιξίν. Η δε ιδούσα διεταράχθη επί τω λόγω αυτού, και διελογίζετο ποταπός είη ο ασπασμός ούτος. Και είπεν ο άγγελος αυτή, μη φοβού, Μαριάμ, εύρες γαρ χάριν παρά τω Θεώ. Και ίδου συλλήψη εν γαστρί και τέξη υιόν, και καλέσεις το όνομα αυτού Ιησούν. Ούτος έσται μέγας και υιός υψίστου κληθήσεται, και δώσει αυτώ Κύριος ο Θεός τον θρόνον Δαυίδ του πατρός αυτού, και βασιλεύει επί τον οίκον Ιακώβ εις τους αιώνας, και της βασιλείας αυτού ουκ έσται τέλος. Είπε δε Μαριάμ προς τον άγγελον, πώς έσται μοι τούτο, επεί άνδρα ου γινώσκω; Και αποκριθείς ο άγγελος είπεν αυτή, Πνεύμα Άγιον επελεύσεται επί σε, και δύναμις υψίστου επισκιάσει σοι, διό και το γεννώμενον άγιον κληθήσεται υιός Θεού... Είπε δε Μαριάμ, ιδού η δούλη Κυρίου, γενοιτό μοι κατά το ρήμα σου. Και απήλθεν απ'; αυτής ο άγγελος» (Από το Ευαγγέλιο της εορτής, Λουκ. 1, 26-38).

Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

ΤΑ ΑΙΤΙΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ - THE INSIDE JOB

Ο Charles Ferguson του υποψήφιου για Όσκαρ ντοκιμαντέρ για τις ατυχείς αποφάσεις της αμερικάνικης – Bush – κυβέρνησης στον πόλεμο του Ιράκ, No End In Sight, έρχεται να κάνει ένα ακόμα μεγάλο μπαμ με το Inside Job, για το μεγαλύτερο βραχνά της εποχής, ή με τρεις λέξεις, για τα Αίτια της Οικονομικής Κρίσης. Το ντοκιμαντέρ ντεμπουτάρισε στις φετινές Κάννες και εισέπραξε τις θετικότερες εντυπώσεις από κάθε άλλο φιλμ που προβλήθηκε εκεί.
Επειδή το είδος του ντοκιμαντέρ, ειδικά στις μετα-Michael Moore μέρες μας, έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις απήχησης εφάμιλλες με τα καλλιτεχνικά είδη, ενώ επικίνδυνα (θέλει να) εισχωρεί και στην τέχνη πέραν της ενημέρωσης, πόσο μάλλον όταν είναι ριζοσπαστικό, καθίσταται ανάγκη να έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά για κάθε είδους προπαγάνδα, και να μην καταπίνουμε αμάσητα αυτά που μας παρέχονται σα δεδομένα. Από πού κρατάει λοιπόν η σκούφια του κυρίου Ferguson;

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ 1821

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ 1821
Επιμέλεια: Νίκος Νικολάου - Αντώνης Αγγελής


Γενικά για την έναρξη και την πορεία της Επανάστασης του 1821
 «Όταν αποφασίσαμε να κάμουμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε, ούτε πόσοι είμεθα, ούτε πως δεν έχουμε άρματα, ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις, ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε; «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με τα σιταροκάραβα βατσέλια». Αλλά, ως μια βροχή, έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της Ελευθερίας μας και όλοι και οι κληρικοί και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτόν το σκοπό και εκάμαμε την επανάσταση».Θεόδωρος Κολοκοτρώνης (Από το λόγο του στην Πνύκα στις 8 Οκτωβρίου 1838).
Η ελληνική επανάσταση του 1821, επικός απελευθερωτικός αγώνας, του επί αιώνες,  υπόδουλου ελληνικού λαού, υπήρξε ο πιο σημαντικός σταθμός της ιστορίας του Νεώτερου Ελληνισμού.
Σφράγισε την εθνική πορεία των Ελλήνων, αφού η επιτυχής τελική έκβασή του, μετά από εννιά χρόνια σκληρού, ηρωικού, αλλά και αιματηρού πολέμου, σε πολλά μέτωπα, σήμανε την ίδρυση, από το 1830, του ελληνικού κράτους και την ένταξη της Ελλάδος, ύστερα από πολλούς αιώνες, στον πολιτικό χάρτη των ανεξάρτητων κρατών της γης.
Και γύρω απ' αυτό το, αρχικά, μικρό κράτος, που δεν ανταποκρινόταν στις προσδοκίες και τις θυσίες των αγωνιστών του '21, θα συγκεντρωθεί σιγά-σιγά όλος ο Ελληνισμός για να πραγματοποιήσει τη νέα του ιστορική πορεία.
Ο αγώνας της εθνικής παλιγγενεσίας, μακροχρόνιος, άνισος, με κορυφώσεις ηρωισμού αλλά και με περιόδους κάμψης και κατάπτωσης, κατόρθωσε να σφυρηλατήσει την εθνική συνείδηση των Ελλήνων, να αναπτύξει την εθνική τους ενότητα και να εμπνεύσει τις επόμενες  γενιές για διαδοχικές εξορμήσεις και απελευθερώσεις ώστε να λάβει η Ελλάδα τη σημερινή της μορφή.
Ακόμη, σε καιρούς απογοήτευσης και δοκιμασίας, εμψύχωσε τους αλύτρωτους Έλληνες και τους έδωσε τη δύναμη για καρτερία και αντίσταση, μέχρι να μπορέσουν να πετύχουν κι αυτοί την εθνική τους αποκατάσταση και ένταξη στον εθνικό κορμό.

Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡΩΝ ΚΑΙ Η ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ.

Ο πόλεμος για τον καθολικό έλεγχο της παγκόσμιας παραγωγής σπόρων -και τελικά της ίδιας της επιβίωσης του ανθρώπου- είναι ήδη γεγονός και είναι πολύ σημαντικό για μας και να το γνωρίζουμε, αλλά και να έχουμε συχνή ενημέρωση.

Το παιγνίδι αυτό βρίσκεται στα χέρια ενός καρτέλ ισχυρών πολυεθνικών εταιριών. Υποστηρικτές τους οι ανά τον κόσμο κυβερνήσεις, που φτιάχνουν νόμους για να επιβάλουν τα μονοπώλια των σπόρων, τιμωρώντας με ποινές φυλάκισης και πρόστιμα χιλιάδων δολαρίων όσους καταπατούν τις πατέντες τους ή δεν τους πληρώνουν εμπορικά δικαιώματα (Plant Breeder's Rights).

ΤΟ ΑΛΚΟΟΛ ΧΑΛΑΕΙ ΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ

Έξι μόλις λεπτά αρκούν για να φθάσει το αλκοόλ στον εγκέφαλο, σύμφωνα με μια νέα γερμανική επιστημονική έρευνα, που επίσης διαπίστωσε ότι στο συγκεκριμένο θέμα δεν υπάρχει καμία διαφορά μεταξύ των δύο φύλων: οι εγκέφαλοι ανδρών και γυναικών αντιδρούν με τον ίδιο γρήγορο τρόπο στην κατανάλωση αλκοόλ.Η έρευνα, με την χρήση μαγνητικής φασματοσκοπίας, έγινε από ερευνητές του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Χαϊδελβέργης υπό τον Αρμίν Μπίλερ και δημοσιεύτηκε στο ιατρικό περιοδικό "Journal of Cerebral Blood Flow and Metabolism". Όπως διαπίστωσαν οι γερμανοί επιστήμονες, μόνο έξι λεπτά μετά την κατανάλωση μιας ποσότητας αλκοόλ ισοδύναμης με τρία ποτήρια μπίρας ή δύο ποτήρια κρασιού, που οδηγούν σε επίπεδο αλκοόλ στο αίμα της τάξης του 0,05% - 0,06%, έχουν ήδη λάβει χώρα αλλαγές στα εγκεφαλικά κύτταρα.
Σύμφωνα με τους ερευνητές, ο εγκέφαλος "αξιοποιεί" το αλκοόλ αντί για τη συνήθη γλυκόζη που χρησιμοποιεί για τις μεγάλες ενεργειακές ανάγκες του. Παράλληλα, παρατηρήθηκε ότι η επιβλαβής επίδραση του αλκοόλ αρχίζει σχεδόν αμέσως μετά την κατανάλωση, καθώς εξαιτίας του μειώνονται ουσίες όπως η κρεατίνη (εμπλέκεται στο μεταβολισμό της ενέργειας και στην προστασία των κυττάρων) και η χολίνη (συστατικό των κυτταρικών μεμβρανών), μια ένδειξη ότι το αλκοόλ πυροδοτεί μεταβολές στη σύνθεση των μεμβρανών των κυττάρων.
Είναι τελικά επιβλαβής για τον εγκέφαλο όλη η κατανάλωση αλκοόλ; Σύμφωνα με τη γερμανική έρευνα, την επόμενη μέρα μετά από μέτρια κατανάλωση αλκοόλ, οι αλλαγές στο μεταβολισμό των εγκεφαλικών κυττάρων των υγιών ατόμων έχουν πλήρως αποκατασταθεί. Όμως όσο αυξάνεται σε ποσότητα και με το πέρασμα του χρόνου η κατανάλωση αλκοόλ, μειώνεται σταδιακά η ικανότητα του εγκεφάλου να αποκαθιστά τις συνέπειες του αλκοόλ, ενώ στις ακραίες περιπτώσεις των χρόνιων αλκοολικών ο εγκέφαλος υφίσταται μόνιμες βλάβες.

ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ: http://ypotheto.blogspot.com/2009/06/blog-post_2395.html#ixzz1HRbC7aEU

ΓΙΑΤΙ ΔΙΑΛΥΟΥΝ ΤΗ ΛΙΒΥΗ; (ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ)

Πώς περνούσε η Λιβύη επι Γκαντάφι; Πως περνούσε ο κόσμος; Ήταν καταπιεσμένος, όπως γενικά μαθαίνουμε; Ας ρίξουμε μια ματιά στα γεγονότα.

Πριν ξεσπάσει το χάος, η Λιβύη είχε ένα χαμηλότερο ποσοστό κρατουμένων από την Τσεχική Δημοκρατία. Βρισκόταν στην 61η θέση. Η Λιβύη είχε το χαμηλότερο ποσοστό βρεφικής θνησιμότητας στην Αφρική. Λιγότερο από το 5% των κατοίκων της πεινούσαν. Ενω στον υπόλοιπο κόσμο οι τιμές των τροφίμων συνεχώς αυξάνονταν, η κυβέρνηση της Λιβύης είχε καταργήσει όλους τους φόρους επί των τροφίμων.

Οι Λίβυοι ήσαν πλούσιοι. Η Λιβύη είχε το μεγαλύτερο κατά κεφαλή εισόδημα στην Αφρική. Η κυβέρνηση φρόντιζε, ώστε ο καθένας να μπορεί να συμμετάσχει στην ευημερία. Ο πλούτος ήταν μοιρασμένος δίκαια. Στη Λιβύη ζούσαν λιγότεροι άνθρωποι κάτω από το όριο της φτώχειας από ότι στην Ολλανδία. 

Πως έγινε η Λιβύη τόσο πλούσια; Γιατί έχει πετρέλαιο και δεν επέτρεπε σε ξένες εταιρείες να της το κλέβουν, όπως συμβαίνει στη Νιγηρία, μια χώρα, που σε μεγάλο βαθμό ελέγχεται από την Shell. 

Όπως κάθε χώρα, έτσι και η Λιβύη υποφέρει από μια κυβέρνηση διεφθαρμένων  γραφειοκρατών, που προσπαθούν να κόψουν ένα ολο και μεγαλύτερο κομμάτι απο την πίτα. Ως απάντηση, ο Γκαντάφι θέσπισε νόμους, με τους οποίους τα έσοδα από το πετρέλαιο να διανέμονται απευθείας στον πληθυσμό της χώρας, γιατί ήταν της γνώμης, ότι η κυβέρνηση δεν ήταν δίκαιη στο λαό, αν και ο Γκαντάφι δεν  κατείχε μια επίσημη θέση στην κυβέρνηση. Δεν είναι ο πρόεδρος της Λιβύης, όπως γραφουν οι εφημερίδες. Η θέση του μοιάζει περισσότερο με εκείνη των ιδρυτών των ΗΠΑ και έχει περισσότερο έναν εθιμοτυπικό χαρακτήρα. 

Ο σωστός αρχηγός του κράτους στη Λιβύη είναι ο σημερινός πρωθυπουργός της Baghdadi Mahmudi. Όποιος αναφέρει τον Γκαντάφι σαν ηγέτη της Λιβύης, είναι σαν να αποκαλεί τον Χιροχίτο ηγέτη της Ιαπωνίας. Σε αντίθεση με την εικόνα που εμφανίζουν για την Λιβύη τα Μαζικά Μέσα Επιρροής (ΜΜΕ), στην κυβέρνηση της υπάρχουν διαφορετικές απόψεις. Μερικοί είναι οπαδοί του Γκαντάφι και θέλουν να απαλλαγούν από τον πρωθυπουργό. Άλλοι θέλουν να απαλλαγούν και από τους δύο. Και άλλοι θέλουν μόνο ειρήνη. Γίνονται όμως προσπάθειες, να εμφανισθεί η εικόνα μιας λαϊκής εξέγερσης κατά του δήθεν ηγέτη, του Γκαντάφι, παρα το ότι ο Γκαντάφι τελικά είναι μόνο ο αρχιτέκτονας του σημερινου πολιτικού συστήματος της Λιβύης, που είναι ένα μείγμα απο παναραβισμό, σοσιαλισμό και κάποιων ισλαμικών στοιχείων. 

Τα βίντεο με διαμαρτυρίες υπερ του Γκαντάφι εξαφανίζονται αμέσως από το Internet. Το “Pro Gaddafi Anti Baghdadi Mahmudi demonstrations in” στο www.youtube.com/watch?v=Ce5fLGNg0skεξαφανίσθηκεΤο “Pro Gaddafi protests in front of Libyan embassy London”, επίσης στοwww.youtube.com/watch?v=pRwv0Ac8qbc
εξαφανίστηκε κι‘ αυτό… 

Μπορούμε να παρομοιάσουμε τους διαδηλωτές στη Λιβύη με εκείνους στην Αίγυπτο ή την Τυνησία; Οχι, καθόλου. Η αντίδραση της κυβέρνησης είναι βίαια και προφανώς ασκείται υπερβολική βία. Ας εξετάσουμε όμως εν συντομία τις δράσεις των διαδηλωτών. Το κτίριο του Λαικού Συνεδρίου πυρπολήθηκε από εξαγριωμένους διαδηλωτές. Αυτό θα έμοιαζε με την πυρπόληση του Καπιτωλίου απο αμερικανούς διαδηλωτές. Πιστεύει κανείς, ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ θα επέτρεπε κατι τέτοιο; 

Οι ταραχές στη Λιβύη δεν ξέσπασαν εξ αιτίας μερικών νεαρών, που ζητούσαν Αλλαγή, όπως έγινε στην Αίγυπτο ή την Τυνησία. Ξεκίνησε, όταν μια ομάδα με το όνομα “Ισλαμικό Εμιράτο του Μπάρκα” (το όνομα της πρώην βορειοδυτικής περιοχής της Λιβύης) έπιασε μερικούς ομήρους και σκότωσε δύο αστυνομικούς. Η εξέλιξη αυτή έχει την ιστορία της. Στις 18. Φεβρουαρίου 2011 μια ομάδα έκλεψε 70 στρατιωτικά οχήματα, αφού προηγουμένως είχε κάνει επίθεση στο λιμάνι και σκότωσε τέσσερις στρατιώτες. Η εξέγερση ξεκίνησε στην πόλη της Βεγγάζης στην ανατολική Λιβύη, κοντα στην Αίγυπτο που βρισκόταν σε αναβρασμό και τα σύνορα δεν ελέγχονταν πλέον. Ο ιταλός υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε την ανησυχία του για την δημιουργία ενός “Ισλαμικού Εμιράτου της Βεγγάζης”, το οποίο θα μπορούσε να κηρύξει την ανεξαρτησία του. 

Απο που λοιπόν προέρχονται οι ξαφνικές διαμαρτυρίες; Η απάντηση βρίσκεται στο γεγονός, ότι οι ομάδες αυτές, που χρηματοδοτούνται εδώ και δεκαετίες από τις Ηνωμένες Πολιτείες, βρήκαν μετα την Τυνησία και την Αίγυπτο την ευκαιρία, να θέσουν ολόκληρη τη Λιβύη υπό τον έλεγχό τους. Μια τέτοια ομάδα, που συνελήφθη πρόσφατα, αποτελούνταν από δεκάδες άτομα αλλοδαπής υπηκοότητας, που είχαν λάβει μέρος σε λεηλασίες και δολιοφθορές. Η λιβυκή κυβέρνηση δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο, να έχουν σχέση με το Ισραήλ. 

Η Μεγάλη Βρετανία χρηματοδοτούσε έναν πυρήνα της Αλ Κάιντα στη Λιβύη για να δολοφονήσει τον Γκαντάφι. Η κύρια ομάδα της αντιπολίτευσης είναι σήμερα το «Εθνικό Μέτωπο Σωτηρίας της Λιβύης» που χρηματοδοτείται από τη Σαουδική Αραβία, τη CIA και μυστικές υπηρεσίες της Γαλλίας, και συμπορεύτηκε μαζί με άλλες  αντιπολιτευτικές ομάδες που τελικά απετέλεσαν το «Εθνικό Συνέδριο της λιβυκής Αντιπολίτευσης». Το Συνέδριο αυτό ανακήρυξε την «Ημέρα της οργής», η οποία βούτηξε στις 17. Φεβρουαρίου την Λιβύη στο χάος. Ξεκίνησε στη Βεγγάζη, μια συντηρητική πόλη, που παραδοσιακά ήταν κατά του Γκαντάφι. Είναι αξιοσημείωτο το γεγονός, ότι το «Εθνικό Μέτωπο Σωτηρίας της Λιβύης” διαθέτει εναν αξιόλογο οπλισμό. Ήδη κατα το 1996 είχαν προσπαθήσει να υποδαυλίσουν στην ανατολική Λιβύη μια επανάσταση. 

Γιατί είναι οι ΗΠΑ τόσο εναντίον του Γκαντάφι; Γιατί ο Γκαντάφι είναι η κύρια απειλή για την ηγεμονία των ΗΠΑ στην Αφρική, επειδή προσπαθεί να ενώσει την ήπειρο και να την φέρει σε αντίθεση με τις ΗΠΑ. 

Πράγματι, ο Γκαντάφι έχει πολλές, που είναι εκ διαμέτρου αντίθετες στα συμφέροντα των Ηνωμένων Πολιτειών. 

Κατηγορεί τις ΗΠΑ, ότι δημιούργησαν τον ιό HIV. Ισχυρίζεται, ότι το Ισραήλ βρίσκεται πίσω από την δολοφονία του Matin Luther King και του John F. Kennedy. Λέει ότι απαγωγείς των αεροπλάνων της 9/11 είχαν εκπαιδευτεί στις Ηνωμένες Πολιτείες. Κάλεσε τους Λίβυους να δώσουν αίμα για τα θύματα του 9/11. Ο Γκαντάφι είναι επίσης ο τελευταίος ηγέτης μιας γενιάς μετρίων σοσιαλιστικών και παναραβικών  επαναστατών που παραμένουν στην εξουσία μετά απο την εξάλειψη του Nasser και του Χουσεΐν και η Συρία τάχθηκε στο πλευρό του Ιράν. 

Οι ΗΠΑ και το Ισραήλ δεν έχουν κανένα συμφέρον για την δημιουργία ενός ισχυρού αραβικού κόσμου. Εξ αντιθέτου, φαίνεται στα σχέδιά τους να έχουν ενα θεμελιώδες  συμφέρον, να εξαναγκάσουν την Λιβύη με την αναρχία και το χάος να γονατίσει. 

Προς το τέλος του 2010 η Μεγάλη Βρετανία εξόπλιζε την Λιβύη με προσοδοφόρες πωλήσεις όπλων. Ένας αιματηρός εμφύλιος πόλεμος είναι η καλύτερη εγγύηση για την καταστροφή της Λιβύης. Η φυλετική δομή της λιβυκής κοινωνίας εξακολουθεί να είναι πολύ ισχυρή και πολύ χρήσιμη για την πυροδότηση και αξιοποίηση ενός τέτοιου πολέμου, και η αξιοποίηση, διότι η Λιβύη χωρίζεται ιστορικά σε διαφορετικές εθνοτικές ομάδες. 
Μετάφραση: Εμμανουήλ Σαρίδης
του David Rothscum
ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ: http://eleftheriskepsii.blogspot.com/2011/03/blog-post_7571.html

ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ 1821...


Αυτά τα λόγια απηύθυνε δάσκαλος στους μαθητές του,
στο 2ο ΕΠΑΛ Αχαρνών για την επέτειο της 25ης Μαρτίου:


Σκέφτηκα να σας μιλήσω για τον Καραϊσκάκη, αλλά το μυαλό σας θα πάει στο γήπεδο.
Σκέφτηκα να σας μιλήσω για το 21, αλλά ο νους σας θα πάει στην Ορίτζιναλ. Συλλογίστηκα πολύ, για να καταλήξω αν αξίζει να σας ταλαιπωρήσω για κάτι τόσο μακρινό, τόσο ξένο.
Δύο αιώνες πίσω κάποια γεγονότα, τι να λένε σε σένα; Σε εσένα που βιάζεσαι να φύγεις, να πας για τσιγάρο, για καφέ ή για κάτι άλλο.

Θα σου μιλήσω λοιπόν προσωπικά.
Εγώ ο δάσκαλος που δούλεψα ένα χρόνο σε αυτό το σχολείο και σε δεκαπέντε μέρες φεύγω για αλλού, σε εσένα που είσαι εδώ ένα, δύο, τρία ή και περισσότερα χρόνια, θα σου μιλήσω σταράτα, για να σου εκφράσω δυο σκέψεις μου.
Οι μαθητές που συνάντησα μέσα στις τάξεις, οι μαθητές που δίδαξα φέτος, στη συντριπτική τους πλειονότητα με σεβάστηκαν, αν και δεν ανταποκρίθηκαν στις απαιτήσεις του μαθήματος. Πολλοί όμως από τους υπόλοιπους μαθητές δε με σεβάστηκαν, με προσέβαλαν κατ' επανάληψη, με έργα, με λόγια, με ύβρεις, δείχνοντας ένα χαρακτήρα και ένα ήθος, που με σόκαρε, που με έβαλε σε μελαγχολικές σκέψεις. 
Αυτό το φαινόμενο αποδεικνύει πως κάτι σάπιο υπάρχει σε αυτό το σχολείο, πως, εκτός του γνωστικού ελλείμματος, το συγκεκριμένο σχολείο χωλαίνει δραματικά και στο ηθικοπλαστικό του έργο, στη διαμόρφωση δηλαδή των μαθητικών ψυχών και πνευμάτων. Και η ευθύνη για αυτήν την αποτυχία είναι ευθύνη αποκλειστικά δική μας, των δασκάλων σας και των γονιών σας.
> Δεν έχουμε κατορθώσει να σας δείξουμε πως χωρίς αρχές η ζωή σας αύριο θα είναι μια κόλαση, πως χωρίς όνειρα και στόχους θα χρειαστείτε υποκατάστατα, θα καταφύγετε πιθανόν σε επιλογές που θα σας ξεφτιλίσουν, θα σας κάνουν να σιχαίνεστε τον εαυτό σας, θα σας γεμίσουν τη ζωή πλήξη και κούραση, θα σας γεράσουν πρόωρα.
Αν όμως θέλετε μια συμβουλή από ένα δάσκαλο, σκεφτείτε το παράδειγμα του Μακρυγιάννη, που έφτασε αγράμματος μέχρι τα πενήντα σχεδόν, για να καταλάβει τότε πως η μόρφωση, η καλλιέργεια ήταν το όπλο που έλειπε από την προσωπική του θήκη. 
Και κάθισε με πολλή δυσκολία και χωρίς δάσκαλο και έμαθε πέντε κολλυβογράμματα, για να μας πει την ιστορία του βίου του, το παραμύθι της επανάστασης των υπόδουλων Ρωμιών. Αυτό το παράδειγμα είναι για σας το πιο κατάλληλο, και μπορείς τριάντα χρόνια νωρίτερα από το στρατηγό Μακρυγιάννη να ακολουθήσεις το δρόμο που εκείνος έδειξε, το μονοπάτι της καλλιέργειας, το δρόμο της παιδείας, τη λεωφόρο της προσωπικής σου προκοπής. 
Δεν είστε σε τίποτε λιγότερο ικανοί από το μπάσταρδο γιο της καλογριάς, τον Αρβανίτη Γιώργη Καραϊσκάκη. Ήταν κι αυτός αθυρόστομος σαν κι εσάς, αλλά είχε αυτό που από τα αλβανικά μάθαμε σαν μπέσα, ήταν πάνω απ´ όλα μπεσαλής. 
Αυτό θα 'θελα να έχετε κι εσείς: Υπευθυνότητα, μπέσα, τσίπα. Να αναλαμβάνετε τις ευθύνες σας, να απεχθάνεστε την υποκρισία, να σιχαίνεστε το συμφέρον, να μισείτε το ψέμα και την ευθυνοφοβία. 
Η αγάπη για τον τόπο του, η λατρεία για την πατρίδα του ήταν αυτό που χαρακτήριζε τη ζωή του Νικήτα Σταματελόπουλου, του Νικηταρά. 
Αγωνίστηκε στη διάρκεια της επανάστασης, συνέβαλε στην απελευθέρωση της πατρίδας του κι έπειτα φυλακίστηκε, για να χαθεί σ' ένα στενοσόκακο του Πειραιά, σχεδόν τυφλωμένος, πάμπτωχος και εγκαταλειμμένος από όλους, δε ζήτησε τίποτε από την ελεύθερη Ελλάδα κι όταν οι γύρω του τον παρακινούσαν να απαιτήσει από την κυβέρνηση μια πλούσια σύνταξη, απαντούσε πως η πατρίδα τον αμείβει πολύ καλά, λέγοντας ψέματα, για να μην προσβάλει την πατρίδα του. 
Είναι δύσκολο, το κατανοώ, το παράδειγμα του Νικηταρά. Αλλά νομίζω πως κι εσείς είστε ικανοί για τα δύσκολα. Μπορείτε να ακολουθήσετε το δρόμο της αξιοπρέπειας, να προσπαθήσετε τίμια και με αγωνιστικότητα, για εσάς και για το μέλλον της οικογένειας που αύριο θα κάνετε. 
Ξέρω, καταλαβαίνω, αντιλαμβάνομαι πως σας προτείνω μια διαδρομή ζωής δύσκολη και απαιτητική, όταν δίπλα σας κυριαρχεί ο εύκολος δρόμος των γονιών, των δασκάλων, των πολιτικών, της εποχής στην οποία μεγαλώνετε. Όμως κάθε εποχή ελπίζει στους νέους της. Περιμένει από αυτούς να σηκώσουν ψηλά και με επιτυχία τη σημαία του αγώνα και να οδηγήσουν την πατρίδα τους, τον τόπο τους σε καλύτερες μέρες, σε πιο φωτεινές σελίδες. 
Κι όταν βλέπω την εποχή μας να μαραζώνει χωμένη στην αλλοτρίωση, να ξεψυχά από την τηλεοπτική ανία, να μουχλιάζει από το κυνήγι της ευκολίας, μόνο σε εσάς ελπίζω, στην ειλικρινή σας διάθεση , να αγωνιστείτε, να αντισταθείτε, να πολεμήσετε, να νικήσετε.
Μη μας απογοητεύσετε.


ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2011/03/blog-post_23.html#ixzz1HRMNHO5K

Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

ΜΕ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΚΑΘΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΙΣ ΦΥΣΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΣΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΒΑΣΗ

σχόλιο ID-ont: Ανώτερο στέλεχος της γνωστής διεθνούςεταιρείας συμβούλων Frost & Sullivan (F&S) μας πληροφορεί:

α) Η Ρωσική Κάρτα του Πολίτη είναι η "καλύτερη" κάρτα παγκοσμίως ("τυχεροί" Ρώσοι), με την έννοια ότι θα προσφέρει τις περισσότερες ηλεκτρονικές υπηρεσίες στον κάτοχό της,

β) Για όλες τις ηλεκτρονικές ταυτότητες που εφαρμόζονται σε όλες τις χώρες του κόσμου (άρα και στην Ελλάδα) το τίμημα της εξυπηρέτησης ("σε αντάλλαγμα" λέει το δελτίο τύπου της F&S) με ένα μοναδικό κωδικό, είναι ότι η κάθε κυβέρνηση θα είναι σε θέση να παρακολουθεί τις φυσικές κινήσεις του κάθε πολίτη καθώς και την ηλεκτρονική του δραστηριότητα σε καθημερινή βάση.

γ) Το 2009 η F&S έχει εκπονήσει ειδική μελέτη για τις ηλεκτρονικές ταυτότητες με τον απίστευτο τίτλο: «Παγκόσμια κυβέρνηση και η Αγορά των Ταυτοτήτων-έξυπνων Καρτών» (World Government and ID Smart Cards Market). Ποιά είναι αυτή η Παγκόσμια Κυβέρνηση στην οποία αναφέρεται η F&S και γιατί αυτή ενδιαφέρεται για την εφαρμογή ηλεκτρονικών ταυτότητων; Η μελέτη αυτή είναι "κλειδωμένη" για εμάς, προφανώς έχουν πρόσβαση όσοι πελάτες πληρώσουν το αντίτιμο.

Εάν διεθνείς σύμβουλοι, όπως η Frost & Sullivan, προβάλλουν ως επιχείρημα προς τις κυβερνήσεις, για την υιοθέτηση αυτών των συστημάτων, τη δυνατότητα παρακολούθησης των πολιτών σε καθημερινή βάση, υπάρχει χρεία άλλων αποδείξεων για να καταλάβουμε ποιός είναι ο κίνδυνος από την υιοθέτηση όλων αυτών των ηλεκτρονικών καρτών "εξυπηρετήσεως" των πολιτών; (βλ. στη χώρα μας: κάρτα αγορώνκάρτα εργαζομένουκάρτα υγείαςκάρτα δημότηΚάρτα του Πολίτη). ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΚΑΡΤΩΝ,ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΠΛΕΟΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΩΣ, ΠΡΟΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΠΟ "ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ", ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ-ΔΕΛΕΑΡ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ, ΤΗΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑΣ ΔΙΑΡΚΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΘΟΛΙΚΗΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ! Είναι συμβατό όμως αυτό το επιχείρημα με τις ελεύθερες δημοκρατικές κοινωνίες μας; Υιοθέτηση τέτοιων πρακτικών δεν θα μεταβάλλει σταδιακά τον χαρακτήρα των κοινωνιών μας προς το ανελεύθερο; 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ F&S σε μετάφρασή μας:
Οι Εθνικές Κάρτες ταυτοποίησης (ταυτότητες) εισέρχονται στον Ψηφιακό Κόσμο με το ρωσικό σχέδιο να είναι στην πρωτοπορία, λέει Frost & Sullivan

Ημερομηνία Δημοσίευσης: 8 Μαρτίου 2011

Το συνέδριο μέσω διαδικτύου της Frost & Sullivan για τις Εθνικές Ταυτότητες και Ηλεκτρονικά Έγγραφα Ταυτοποίησης θα γίνει την Τρίτη, 15 Μαρτίου 2011 στις 15.00 GMT

Λονδίνο, 8 Μαρτίου 2011 – Οι παγκόσμιες, πολυχρηστικές κάρτες θα είναι η κυρίαρχη τάση στον τομέα της αγοράς των εγγράφων ηλεκτρονικής ταυτοποίησης (eID) για τα επόμενα χρόνια. Πολλές ευρωπαϊκές χώρες έχουν εισαγάγει νέους τρόπους συνεργασίας με τους πολίτες τους χρησιμοποιώντας αυτήν την χαμηλού κόστους στρατηγική, για τον έλεγχο της ταυτότητας των πολιτών για την πρόσβαση (σε ψηφιακές υπηρεσίες και σε κτίρια), τις πληρωμές ή ακόμη και ως ψηφιακή υπογραφή. Η Παγκόσμια Ηλεκτρονική Κάρτα (UEC) που εισήχθη πρόσφατα στη Ρωσία, είναι το πλέον σύνθετο έργο στην Ευρώπη, καλύπτοντας ένα μεγάλο αριθμό υπηρεσιών. H Frost & Sullivan, θα συζητήσει για την αγορά των Ευρωπαϊκών Ηλεκτρονικών ταυτοτήτων κατά τη διάρκεια συνεδρίου μέσω του διαδικτύου που θα διενεργηθεί στις 15 Μαρτίου 2011, στις 15.00 GMT.

Η Ευρωπαϊκή Αγορά Ηλεκτρονικών Ταυτοτήτων-Καρτών (eID cards) έχει μεγαλώσει πρόσφατα. Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της Frost & Sullivan για την περιοχή της Ευρώπης, με τίτλο «Παγκόσμια κυβέρνηση και η Αγορά των έξυπνων Καρτών», ο σωρευτικός ετήσιος ρυθμός ανάπτυξης (CAGR) στην εν λόγω αγορά θα είναι 4,4% (2008-2016) με τον αριθμό των καρτών να αυξάνεται από 388 εκατομμύρια σε 451 εκατομμύρια μέχρι το τέλος της περιόδου αυτής.

«Πολλές ευρωπαϊκές χώρες έχουν ήδη εισάγει το πρόγραμμα των ηλεκτρονικών ταυτοτήτων (eID program), ως τον τρόπο πρόσβασης των πολιτών σε πολλές υπηρεσίες του κράτους, με μία μόνο ηλεκτρονική κάρτα-ταυτότητα», λέει ο Jean-Noel Georges, (Παγκόσμιος Διευθυντής του προγράμματος για τις ICT – πρακτικές έξυπνων Καρτών), ο οποίος θα κάνει παρουσίαση στο διαδικτυακό συνέδριο. «Η ηλεκτρονική ταυτότητα είναι κάτι πολύ περισσότερο από μια απλή απόδειξη ταυτότητας και μέσο εξοικονόμησης χρόνου για την επαφή με τις διοικητικές αρχές. Στη Γερμανία θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την πληρωμή φόρων, παρέχοντας δυνατότητα ηλεκτρονικής υπογραφής, ενώ στην Πορτογαλία, δίνει πρόσβαση στα αρχεία των πολιτών και στα αρχεία πιστοποιητικών γέννησης (δημοτολόγια) και επιτρέπει δηλώσεις κοινωνικής ασφάλισης.»

Η Ρωσία, μέσω της παραπάνω στρατηγικής, εισέρχεται στον ψηφιακό κόσμο για τη διαχείριση της ταυτότητας των πολιτών. Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του έργου, οι Ρώσοι πολίτες θα έχουν την Παγκόσμια Ηλεκτρονική Κάρτα (UEC) το 2012. Η κάρτα θα υιοθετηθεί από περίπου 1.000 εθνικές και περιφερειακές υπηρεσίες, μαζί με περίπου 10.000 εμπορικές επιχειρήσεις. Θα χρησιμοποιείται τόσο εξεπαφής (contact) όσο και εξαποστάσεως (contactless).

Το ρωσικό σχέδιο θα επιτρέψει στους πολίτες όχι μόνο να έχουν πρόσβαση στις κρατικές υπηρεσίες, αλλά και να μπορούν να αποδείξουν την ταυτότητα τους, να την χρησιμοποιήσουν για ψηφιακή υπογραφή και να έχουν πληροφορίες ιατρικής ασφάλισης και συνταξιοδότησης. Επιπλέον, η Παγκόσμια Ηλεκτρονική Κάρτα (UEC) θα χρησιμεύσει ως κάρτα πρόσβασης στα δημόσια μέσα μεταφοράς, ως μια τυπική πιστωτική κάρτα για να πληρώσει κανείς λογαριασμούς επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας, τα εισιτήρια, τα πρόστιμα κ.λπ., μια κάρτα υγείας για καταχωρίσεις και ηλεκτρονική συνταγράφηση, αλλά και ως κάρτα εκπαίδευσης.

«Το έργο αυτό στη Ρωσία είναι το καλύτερο του είδους του στην Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένων όλων αυτών των υπηρεσιών», προσθέτει ο Jean-Noel Georges. «Εκτός από το γεγονός ότι αυτή η κάρτα δεν είναι ακόμη μία ηλεκτρονική κάρτα ψηφοφορίας, η UEC είναι το πιο ενδιαφέρον και με το μεγαλύτερο εύρος εφαρμογών έργο που έχει υιοθετηθεί στην Ευρώπη μέχρι στιγμής. Προηγουμένως, μόνο η Ινδία με το σχέδιο για την «Μοναδική Ταυτότητα» (UID) είχε δραστηριοποιηθεί σε ένα τόσο περίπλοκο πρόγραμμα, συμπεριλαμβανομένων των βιομετρικών δεδομένων και  χαρακτηριστικών.»

«Με τις περισσότερες χώρες να σκέφτονται να δώσουν στους πολίτες μια Ταυτότητα με  Μοναδικό Αριθμό για την εξυπηρέτησή τους, οι παγκόσμιες (καθολικές) πολλαπλών εφαρμογών κάρτες, θα γίνονται όλο και πιο γρήγορα πραγματικότητα», συνοψίζει ο Jean-Noel Georges. «Σύντομα θα καταστεί σύνηθες, μέσω μιας απλής κάρτας, να βεβαιώνουμε την ταυτότητά μας για την πρόσβαση (σε υπηρεσίες και κτίρια), την πληρωμή αλλά και την ψηφιακή μας υπογραφή. Σε αντάλλαγμα, με μια μοναδική ταυτότητα, η κυβέρνηση θα είναι σε θέση να παρακολουθεί τις φυσικές κινήσεις κάθε πολίτη αλλά και την ψηφιακή (ηλεκτρονική) του δραστηριότητα σε καθημερινή βάση.»

Το πιο σημαντικό σημείο για την επιτυχή προώθηση των ηλεκτρονικών ταυτοτήτων είναι να υπάρξει μια λύση που είναι συμβατή με όλα τα διεθνή πρότυπα. Αυτό θα επιτρέψει σε κάθε πολίτη να χρησιμοποιεί την Ηλεκτρονική του Ταυτότητά ως Ευρωπαϊκή Κάρτα, και έτσι θα μειωθεί το κόστος για μαζική εφαρμογή. Τέλος, προκειμένου να είναι σε θέση να απευθυνθούν σε αυτή την αγορά (την αγορά των ηλεκτρονικών ταυτοτήτων), οι εταιρείες που ασχολούνται με τις έξυπνες κάρτες, θα πρέπει να δημιουργήσουν συμπράξεις ή τοπικά γραφεία στη στοχευμένη χώρα. Χωρίς αυτή την αλληλεπίδραση με τις τοπικές αρχές, κανένα πρόγραμμα ηλεκτρονικών ταυτοτήτων δεν θα μπορεί να εφαρμοστεί ουσιαστικά.

Αν επιθυμείτε να μάθετε περισσότερα για την αγορά ηλεκτρονικών ταυτοτήτων ή / και να συμμετέχετε στο συνέδριο μέσω διαδικτύου, στείλτε email στο e-mail Joanna Lewandowska, Corporate Communications, στο Joanna.lewandowska@frost.com, με πλήρη στοιχεία επικοινωνίας σας. Το συνέδριο θα είναι επωφελές για τους παραγωγούς έξυπνων καρτών, εταιρείες προσωποποίησης έξυπνων καρτών και εταιρείες πληροφορικής που ειδικεύονται στον τομέα των υποδομών δικτύων για συστήματα ταυτοτήτων.

Σχετικά με την Frost & Sullivan

Η Frost & Sullivan, καθιστά τους πελάτες της ικανούς να επιταχύνουν την ανάπτυξη τους και να πετύχουν την καλύτερη θέση στην κατηγορία τους όσον αφορά την ανάπτυξη, την καινοτομία και την ηγεσία. Το Τμήμα Ανάπτυξης της εταιρείας μας παρέχει στον Διευθύνοντα Σύμβουλο του πελάτη, μελέτες και μοντέλα βέλτιστων πρακτικών για την δημιουργία, την αξιολόγηση και την εφαρμογή στρατηγικών σχεδίων ανάπτυξης. Η Frost & Sullivan αξιοποιεί τα 50 χρόνια εμπειρίας της σε συνεργασία με 1000 εταιρείες διεθνώς, τις αναδυόμενες επιχειρήσεις και την επενδυτική κοινότητα με περισσότερα από 40 γραφεία σε έξι ηπείρους. Για να αποκτήσετε εταιρική σχέση μαζί μας, παρακαλούμε επισκεφθείτε http://www.frost.com/.


National ID Cards Enter the Digital World with Russian Project Leading the Way, Says Frost & Sullivan 

Date Published: 8 Mar 2011

Frost & Sullivan's Web Conference on National ID Cards and Electronics Identity Documents on Tuesday, 15 March 2011 at 15.00 GMT

London, 8 March 2011 - Universal, multi applications cards will be the main trend on the electronic identification (eID) market for the coming years. Many European countries have introduced new ways to interact with their citizens using this cost-effective strategy to justify citizen's identity for access, payment or as a digital signature. The Universal Electronic Card (UEC) introduced recently in Russia is the most complex project in Europe, covering a great number of verticals. Frost & Sullivan will discuss the European Electronic Identity Documents Market during the web conference on 15 of March 2011, at 15.00 GMT.

The European eID cards market has been growing recently. According to the latest Frost & Sullivan report for EMEA region titled "World Government and ID Smart Cards Market", the compound annual growth rate (CAGR) in this market will be 4.4% (2008-2016) with the number of units growing from 388 million to 451 million by the end of this period.

"Many European countries have already introduced the eID program as a way of accessing many institution services with only one eID card," says Jean-Noel Georges, Global Program Director for ICT - Smart Card practice, who will be presenting at the web conference. "The eID document has been much more than a simple identity proof and time-saver for contacting administration authorities. In Germany it might be used for paying taxes by providing an electronic signature while in Portugal, it gives access to civil records and birth certifications and enables a social security declaration."

Russia is evolving the above strategy, entering the digital world for identity management. According to the official project website, Russian citizens will have the UEC in 2012. The card will be adopted around 1000 national and regional services along with about 10,000 commercial enterprises. It will be dual interface to allow contact and contactless access.

The Russian project will allow citizens to not only have access to institution services but also to prove identity and signature and have medical insurance and pension information. Moreover, the UEC will serve as a transportation access card for public transport, a standard credit card to pay utilities, tickets, fines etc., a healthcare card for registrations and prescriptions, and also as an education card.

"The UEC project in Russia is the first one in Europe including all these verticals," adds Jean-Noel Georges. "Except for the fact that this is not yet an electronic vote card, UEC is the most interesting and full-scale project undertaken in Europe at the moment. Previously, only India with its Unique ID (UID) project was involved in such a complex program including biometrics features."

"With most countries thinking of giving a unique ID number in support for each citizen, universal multi applications cards are fast becoming the reality," summarises Jean-Noel Georges. "It will soon become common to have to justify our identity for access, payment or as a digital signature through one simple card. In return, with a unique ID, the government will be able to track every citizen's physical movement and digital activity on an everyday basis."

The most important point for a successful eID demonstration is to have a solution that is compliant with all international standards. This will allow each citizen to use their eID card as a European card while reducing costs for massive deployment. Finally, to be able to address this market, smart cards players will need to form partnerships or have local offices in the targeted country. Without this interaction with local authority, no eID project will be truly implemented.

If you would like to learn more about the eID market and/or participate in the complimentary web conference, please email e-mail Joanna Lewandowska, Corporate Communications, at Joanna.lewandowska@frost.com, with your full contact details. The conference will be beneficial for smart cards manufacturers, smart cards personalization companies and IT companies involved in identity infrastructure.

About Frost & Sullivan

Frost & Sullivan, the Growth Partnership Company, enables clients to accelerate growth and achieve best-in-class positions in growth, innovation and leadership. The company's Growth Partnership Service provides the CEO and the CEO's Growth Team with disciplined research and best-practice models to drive the generation, evaluation, and implementation of powerful growth strategies. Frost & Sullivan leverages 50 years of experience in partnering with Global 1000 companies, emerging businesses and the investment community from more than 40 offices on six continents. To join our Growth Partnership, please visithttp://www.frost.com/.

Contact:

Joanna Lewandowska
Corporate Communications - Europe
P: +48 22 390 41 46
E: joanna.lewandowska@frost.com

www.facebook.com/FrostandSullivan