Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΚΑΙ Η ΣΥΝΕΧΗΣ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟΥ

«...Από τον 17ο αιώνα, η επιστήμη έγινε σταδιακά ο υπηρέτης της βιομηχανίας και της κυβέρνησης, επηρεαζόμενη από διάφορα κεκτημένα συμφέροντα και αυτάρεσκες γραφειοκρατίες που υποτίθεται ότι την προάγουν, όπως οι Εθνικές Ακαδημίες, το Ίδρυμα Εθνικής Επιστήμης και τα Εθνικά Ιδρύματα Υγείας.»

John Ziman. στο έργο του Προμηθέας Δεσμώτης

Ο πόλεμος με το σύγχρονο «Ιερατείο»

Αν και διανύουμε πλέον την 3η χιλιετία, η επιστήμη περνάει μια βαθιά κρίση: οι παραδοσιακές αρχές της ελεύθερης κριτικής και αμφισβήτησης δεν υφίστανται πια. Τα πεδία της έρευνας είναι ελάχιστα - όχι επειδή κατακτήθηκαν όλα τα υπόλοιπα, αλλά επειδή η κυριαρχούσα ελίτ επιβάλλει την έρευνα σε ορισμένους μόνο τομείς που επιβεβαιώνουν και ισχυροποιούν την κυρίαρχη άποψη, διατηρώντας τα κεκτημένα συμφέροντα της...

Η επιστήμη δεν ασχολείται πια με τη συνεχή αναζήτηση της αλήθειαςαλλά με την παθολογική υπεράσπιση και διατήρηση του ισχύοντος δόγματος, δημιουργώντας το δικό της ιερατείο: το επιστημονικό ιερατείο - μια ιδιαίτερη κάστα επιστημόνων που διαχειρίζεται και υπερασπίζεται το κατεστημένο δόγμα, πολεμώντας τους «αιρετικούς» που το αμφισβητούν. Η διαρκής επιστημονική αμφισβήτηση έχει αντικατασταθεί πλέον από τον διωγμό των αμφισβητιών.

Στο βιβλίο του Εργασία και Επιστήμη στον 20ο και 21ο αιώνα: Σκέψεις και Προβολές, ο καθηγητής Αεροδιαστημικής Robert G. Jahn παρατηρεί: «Στην αυγή του 21ου αιώνα, βρίσκουμε πάλι μια ελίτ, ένα αυτάρεσκο επιστημονικό κατεστημένο, το οποίο όμως είναι τώρα προικισμένο με πολύ περισσότερη δημόσια εξουσία και σεβασμό από την προγενέστερη έκδοση του. Ένα αληθινό ιερατείο υψηλής επιστήμης ελέγχει σημαντικά τμήματα της δημόσιας και ιδιωτικής πολιτικής για την έρευνα, την ανάπτυξη, την κατασκευή, την παραγωγή, την εκπαίδευση και τη δημοσίευση σε όλο τον κόσμο, απολαμβάνοντας πολιτιστική εμπιστοσύνη και σεβασμό που επεκτείνονται πολύ πιο πέρα από την πραγματική του αξία... Επιμένει να αποκρύβει μανιωδώς τις συσσωρευόμενες ανωμαλίες... αρνούμενο την καλά τεκμηριωμένη κληρονομιά του - ότι οι ανωμαλίες είναι η πολυτιμότερη πρώτη ύλη, από την οποία σχηματίζεται η μελλοντική επιστήμη.»
Ο συγγραφέας και σύγχρονος φιλόσοφος Robert Anton Wilson έκανε λόγο για μια «νέα Ιερά Εξέταση» που αντικατέστησε τη φυσική περιέργεια και την αμερόληπτη έρευνα, με μία νέα ορθοδοξία «καρδιναλίων» και «Παπών»: οι πρώτοι είναι οι εκδότες των μεγάλων επιστημονικών περιοδικών και οι κριτές ή «αξιόλογητές» των επιστημονικών εργασιών που δημοσιεύονται σε αυτά.
Έτσι θα γίνουν γνωστές και αναγνωρίσιμες και θα μπορέσουν να χρηματοδοτηθούν από αντίστοιχα ερευνητικά προγράμματα.
Οι «Πάπες» είναι αυτοί που κατέχουν θέσεις ισχύος και κρυφές διασυνδέσεις με την ελίτ της παγκόσμιας πολιτικής και οικονομικής εξουσίας. Είναι εκείνοι που ελέγχουν τη διαχείριση της γνώσης και τη χρηματοδότησης της έρευνας, καταπνίγοντας εν τη γενέσει της κάθε ανατρεπτική θεωρία που θα μπορούσε να απελευθερώσει τις ελεγχόμενες -πολιτικά, ενεργειακά και οικονομικά- μάζες.
Μέθοδοι επιστημονικής... καταστολής
Σήμερα, κάθε επιστήμονας που θέλει να δημοσιεύσει μία εργασία του σε ένα μεγάλο επιστημονικό περιοδικό, όπως π.χ. το Nature, πρέπει προηγουμένως να την προδημοσιευσει σε έναν ειδικό χώρο, ώστε να αξιολογηθεί επιστημονικά για την επάρκεια της. Αν η εργασία του περάσει με επιτυχία και εγκριθεί ως προδημοσίευση, τότε μπορεί να την προτείνει για δημοσίευση και σε ένα επιστημονικό περιοδικό. Εκεί, πάλι, θα αξιολογηθεί από ειδικούς επιστήμονες για το αν εκπληρώνει τους όρους δημοσίευσης, σύμφωνα με την πολιτική του εν λόγω περιοδικού.

Οι περισσότερες επιστημονικές εργασίες σήμερα (φυσικής, μαθηματικών, πληροφορικής, βιολογίας κ.λπ.) προδημοσιεύονται ηλεκτρονικά στον ιστοχώρο www.arXiv.org, τον οποίο διαχειρίζεται το πανεπιστήμιο Cornell της Νέας Υόρκης. Όσοι επιστήμονες αποτύχουν να προδημοσιεύσουν εκεί τις εργασίες τους, θεωρούνται «νεκροί» επαγγελματικά.

Στο παρελθόν, το arXiv.org είχε προβληθεί ως το Κέντρο Διανόησης, όπου η ελευθερία της σκέψης τροφοδοτεί τους δημιουργικούς χυμούς των λαμπρότερων μυαλών του πλανήτη. Ωστόσο, η καθημερινή του πολιτική αποδεικνύει το ακριβώς αντίθετο: όποια επιστημονική εργασία κριθεί ως ανορθόδοξη σε σχέση με το ισχύον δόγμα, παρότι μπορεί να εκπληρώνει όλα τα απαιτούμενα επιστημονικά κριτήρια και στοιχεία, απορρίπτεται ή μετακινείται αυθαίρετα από τους διαχειριστές του αρχείου σε μια άσχετη με το θέμα της κατηγορία, με σκοπό να υποτιμηθεί.

Ο διωγμός των «απειθών» επιστημόνων που τολμούν να αμφισβητήσουν με τις πρωτοποριακές εργασίες τους το επιστημονικό κατεστημένο είναι συνεχής και απηνής. Οι εργασίες τους απορρίπτονται και οι ίδιοι μπαίνουν στη «μαύρη λίστα», ενώ ειδοποιούνται παρασκηνιακά οι συνάδελφοι τους να τους απομονώσουν ως «αιρετικούς». Από την άλλη, οι διαμαρτυρίες των προδιαγραφέντων επιστημόνων σπάνια τυγχάνουν απάντησης από τους -διαχηρούντες ψευδώνυμο- διαχειριστές του ιστοχώρου. Ακόμα όμως και αν απαντηθούν, η εξήγηση είναι πάντα λακωνική: «Η εργασία σας κρίνεται υπερβολικά εικοτολογική» ή «Σύμφωνα με τη γνώμη του συντονιστή, η εργασία σας έχει ελάχιστο ενδιαφέρον για τους αναγνώστες».

Με άλλα λόγια, ο συντονιστής λογοκρίνει «προστατεύει» τους αναγνώστες από τις «επιστημονικές ανοησίες» μερικών συναδέλφων τους, παρότι μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται συνήθως και πολλοί καθηγητές πανεπιστημίων.

Ο νομπελίστας φυσικός Brian Josephson έχει καταγγείλει ανοιχτά το arXiv.org ως «ένα οργανωμένο σύστημα, σύμφωνα με τα πρότυπα μίας μυστικής κοινότητας και μίας κλασικής γραφειοκρατίας... ένα εργαλείο συγκαλυμμένων λογοκριτών, που αποσκοπεί στην καταστολή των επιστημονικών εργασιών που δε συμμορφώνονται με την κυρίαρχη άποψη». Ο καθηγητής Josephson έχει δημοσιεύσει την προσωπική του ιστορία και τη μάχη του εναντίον της λογοκρισίας και της δίωξης των επιστημόνων στη διεύθυνσηhttp://www.tcm.phy.cam.ac.uk/~bdj10/archivefreedom/main.html

Ο -επίσης απορριφθείς από το arXiv.org- φυσικός του πανεπιστημίου του Νέου Μεξικού, δρ. Florentin Smarandache, δεν δίστασε να μιλήσει καθαρά για μία «διεθνή επιστημονική μαφία» και κατήγγειλε ότι: «...Στη Φυσική είναι ακόμα χειρότερα! Οποιοδήποτε έγγραφο προκαλεί τη θεωρία της σχετικότητας ή άλλη επικρατούσα ιδέα απορρίπτεται πάραυτα, όπως ακριβώς συνέβη με πολλές εργασίες μου... Στη Φυσική, κάθε έγγραφο που φέρει το όνομα μου διαγράφεται αυτόματα από το arXiv»(http://www.ad-astra.ro/whoswho/view_profile.php?user_id=91).

Από την άλλη, οι διαχειριστές του αρχείου μιλούν χλευαστικά για «ιστορίες συνωμοσίας». Ωστόσο, το περιοδικό Newsweek «ομολογεί» σε αντίστοιχο άρθρο του (6 Απριλίου 1993) ότι, πολύ συχνά, οι μη συμβατικές ή μη δημοφιλείς επιστημονικές απόψεις απλά καταστέλλονται.
Ο γνωστός αστρονόμος και φυσικός, Paul LaViolette (δημιουργός της Υποκβαντικής Κινητικής) έχει απορριφθεί δύο φορές για επικυρωμένες από πολλούς συναδέλφους του εργασίες. Μία τρίτη, τελευταία εργασία του έγινε μεν δεκτή, αλλά μεταφέρθηκε σε μία άλλη, άσχετη με το θέμα της, κατηγορία.
http://www.etheric.com/physarchive/suppression.html

Ο Brian Josephson έλαβε το Νόμπελ Φυσικής το 1972 για μία εργασία, γνωστή ως «επαφές Josephson» (1962). Στη γενικότερη μορφή της, η κάθε επαφή αποτελείται από δύο υπεραγωγούς, που χωρίζονται μεταξύ τους από ένα λεπτό στρώμα ενός μη υπεραγώγιμου υλικού. Η συμβολή των κυματοσυναρτήσεων του υπεραγώγιμου συμπυκνώματος σε κάθε πλευράς αυτού του μη υπεραγώγιμου εμποδίου οδηγεί σε μια ποικιλία λίαν ενδια φερόντων κβαντικών φαινομένων με πολλές πρακτικές εφαρμογές).
'Eνας από τoυs απορριφθέντες επιστήμονες από τον ιστοχώρο arXiv.org ήταν και ο -μετέπειτα νομπελίστας-φυσικός Brian Josephson (φωτό).

Η απάντηση που έλαβε στις επιστολές διαμαρτυρίας προs τον δημιουργό του ιστοχώρου, Paul Ginsparg, ήταν ότι ο τελευταίος ήταν αναρμόδιος για την καθημερινή διαχείριση του συστήματος!

Αξιολόγηση με... διακρισεις

Ο κοινωνιολόγος Michael J. Mahoney, του πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια, εξέθεσε πειραματικά τον τρόπο λειτουργίας του συστήματος προδημοσιεύσεων και αξιολόγησης των επιστημονικών εργασιών. Εστειλε αντίγραφα μίας επιστημονικής εργασίας σε 75 αξιολογητές, αλλοιώνοντας όμως τα αποτελέσματα σε αυτές, έτσι ώστε άλλοτε να φαίνεται όχι η έρευνα υποαστηρίζει την κυρίαρχη άποψη και άλλοτε όχι την αμφισβητεί. Οπως επεξηγεί: «Όταν τα αποτελέσματα ήταν αντίθετα με τις θεωρητικές απόψεις των αξιολογητών, ακολουθούσε επίπληξη και απόρριψη της εργασίας. Όταν τα αποτελέσματα "επιβεβαίωναν" τις πεποιθήσεις τους, οι ίδιες αυτές εργασίες επαινούνταν και συστήνονταν για δημοσίευση...» 

(www.mang.canterbury.ac.nz/courseinfo/AcademicWriting/Prejud. htm).

Μετά την παρουσίαση των αποτελεσμάτων του στο Συνέδριο της Αμερικανικής Ενωσης για την Πρόοδο της Επιστήμης, ο Mahoney δέχθηκε εκατοντάδες επιστολές και τηλεφωνήματα από επιστήμονες που πίστευαν όχι είχαν πέσει θύματα αυτής ακριβώς της προκατάληψης.
Ο Daniel Koshland, εκδοχής του επιστημονικού περιοδικού Science, υπερασπίστηκε την όλη διαδικασία της αξιολόγησης, αλλά πρόσθεσε και τα εξής: «Νομίζω ότι είναι σωστό να πούμε πως μία νέα ιδέα που συγκρούεται με το υπάρχον δόγμα, έχει έναν ανηφορικό δρόμο μπροστά της - όχι όμως και έναν αδύνατο δρόμο» 

(www.washingonpost.com/wp-dyn/content/articie/2007 /07/25/AP2007072502126.htmI).

Ανέφερε ως παράδειγμα την εργασία του βιοχημικού Edwin G. Krebs για τον «κύκλο του Krebs», μία θεμελιώδη σειρά βιολογικών ενζυματικών αντιδράσεων, για την οποία πήρε αργότερα το βραβείο Νόμπελ, αλλά αρχικά είχε απορριφθεί από το σύστημα αξιολόγησης!

Τα αντίμετρα των επαναστατών

Μερικοί από τους διωγμένους επιστήμονες αποφάσισαν να αντιδράσουν δημιουργώντας τον ιστοχώρο ArchiveFreedom

(http://archivefreedom.org),

όπου δημοσιεύονται οι ιστορίες τους. Για τους διαφωνούντες, υπάρχουν επίσης τα εξής περιοδικά:
• Scientific Exploration. Δημοσιεύει ανωνύμως εργασίες ακαδημαϊκών επιστημόνων που ασχολούνται με την έρευνα και περιλαμβάνει ένα φόρουμ για την παρουσίαση, κριτική και συζήτηση θεμάτων που αγνοούνται ή γελοιοποιούνται από την κυρίαρχη άποψη
(www.scientificexploration. org/jse.php).

• Galilean Electrodynamics. Δέχεται μόνο επαγγελματικές έργασίες από το πεδίο των μαθηματικών και της εφαρμοσμένης μηχανικής που προκαλούν τη Θεωρία της Σχετικότητας του Αϊνστάιν.
• Infinite Energy. Ιδρύθηκε από τον Eugene Mallove και ασχολείται με ενεργειακά πειράματα, πέρα από το πεδίο της ορθόδοξης επιστήμης
(www.infinite-eneTgy.com).
Εξοντωτικές διώξειs

Οι «ανωμαλίες», λοιπόν, που απειλούν τις καθιερωμένες θεωρίες αρχικά αγνοούνται. Αν κάποιοι «σηκώσουν κεφάλι» και παρουσιαστούν δημόσια, γελοιοποιούνται. Ο «αντιφρονών» επιστήμονας θα απορριφθεί από τα επιστημονικά συνέδρια και τα επιστημονικά περιοδικά. Θα εξοντωθεί με εξαναγκαστική απουσία δημοσιεύσεων και επαγγελματική δίωξη. Αν τολμήσει να εκφραστεί δημόσια, θίγοντας τα κεκτημένα συμφέροντα ισχυρών οικονομικών ομάδων και παραγόντων, θα ακολουθήσουν προσωπικές απειλές, ξυλοδαρμοί, εμπρησμοί και βανδαλισμοί - ίσως και η δολοφονία του!

Χαρακτηριστικά παραδείγματα εφαρμογής τέτοιων πρακτικών αποτελούν οι επιστήμονες Alexander Chernetski και Stanley A. Meyer. Ο Ρώσος καθηγητής Alexander Chernetski, ο οποίος στα τέλη της δεκαετίας του '90 εργαζόταν στο Ινστιτούτο Εθνικής Οικονομίας Georgi Plekhanov της Μόσχας, δημιούργησε μία γεννήτρια πλάσματος υψηλής συχνότητας που μπορούσε να δώσει πολύ περισσότερη ενέργεια από όση έπαιρνε (με απόδοση δηλαδή πολύ μεγαλύτερη της μονάδας), αντλώντας ίσως ενέργεια από το κενό (Ενέργεια Μηδενικού Σημείου ή ΖΡΕ - δείτε Novosti Press release 03NTO-890717CMO4, 1989). 
Όταν ο γνωστός Αμερικανός φυσικός και ερευνητής Hal Puthoff τον επισκέφτηκε το 1991 για μία προσωπική επίδειξη της συσκευής του εντυπωσιάστηκε τόσο, ώστε τον προσκάλεσε στις ΗΠΑ για να κάνουν περαιτέρω έρευνα. Ωστόσο ο Chernetski σκοτώθηκε σύντομα μετά από αυτό, το 1992

http://www.youtube.com/watch?v=mT-94c1Q6Ms

Ο δε Stanley A. Meyer εφηύρε μία συσκευή διάσπασης του νερού σε υδρογόνο και οξυγόνο με απόδοση 700% (παρήγαγε δηλαδή επταπλάσια ενέργεια από αυτή που κατανάλωνε) και λειτουργούσε μάλιστα καλύτερα με απεσταγμένο νερό (αντί των συνηθισμένων μεθόδων ηλεκτρόλυσης του νερού που χρησιμοποιούν οξυνισμένο νερό). Στη συνέχεια, χρησιμοποίησε τα παραγόμενα αέρια ως καύσιμα για την κίνηση ενός αυτοκινήτου! Είχε ισχυριστεί, μάλιστα, ότι μπορούσε να οδηγήσει ένα αυτοκίνητο από την Καλιφόρνια στη Νέα Υόρκη, καίγοντας κατά μέσο όρο ένα γαλόνι νερού για κάθε 160 χιλιόμετρα!

Επίδειξη της συσκευής του έγινε στον καθηγητή Michael Laughton, Πρύτανη Μηχανολογίας του St Mary's College του Λονδίνου, στο Ναύαρχο Sir Anthony Griffin και στον Βρετανό χημικό και ερευνητή Keith Hindley. Και οι τρεις αυτοί αξιόπιστοι μάρτυρες επιβεβαίωσαν τους ισχυρισμούς του, αναφέροντας μάλιστα ότι η συσκευή παρέμενε ψυχρή, ακόμα και μετά από πολλές ώρες λειτουργίας (λειτουργούσε με μιλιαμπέρ, αντί των αμπέρ που απαιτούν οι συμβατικές μέθοδοι ηλεκτρόλυσης του νερού). Υπάρχουν 8 πατέντες του Meyer γι' αυτή τη συσκευή.

Δυστυχώς, όμως, ο Meyer πέθανε στις 21 Μαΐου του 1998, σε ένα γεύμα με αξιωματούχους του NATO. Στη διάρκεια της αρχικής πρόποσης, βγήκε τρέχοντας από το εστιατόριο με τον αδελφό του και, μετά από ένα βίαιο εμετό, πέθανε πριν επέλθει το μοιραίο, είπε στον αδελφό του ότι τον δηλητηρίασαν! Πολλά σενάρια εκτιμούν ότι πίσω από τη δηλητηρίαση κρύβονται εταιρίες πετρελαίων. Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι τώρα δεν έχει εξακριβωθεί ποιοι ήταν μαζί του στο εστιατόριο και τι ακριβώς γιόρταζαν 

(www.youtube. com/watch ?v=EPW4FruQiUU)...
http://www.youtube.com/watch?v=uynRz93b9eA

Του Θεοδόση Ράπτη

«Είναι πολύ δύσκολο να πειστεί κανείς για την αποτρόπαιη φύση της προπαγάνδας που εμπεριέχεται τις εξουσιαστικές δομές ελέγχου, όταν αυτή αγγίζει το τελευταίο προπύργιο άσκησης της λογικής του ανθρώπου, που θα όφειλε κανονικά να είναι η επιστήμη. Και, βέβαια, εκπλήσσεται κανείς όταν βλέπει ότι οι μαθηματικοί του 19ου αιώνα, για παράδειγμα, είχαν διατυπώσει θεωρίες του ηλεκτρομαγνητισμού που θα μπορούσαν να έχουν ήδη οδηγήσει σε ενοποίηση των δυνάμεων και, μάλιστα, χωρίς να έρχονται σε αντίθεση με όσα έχουν ειπωθεί από τον Αϊνστάιν κ.ά.

Σήμερα, λοιπόν, έχει αρχίσει να αποκαλύπτεται και το πραγματικό πολιτικό παρασκήνιο πίσω από τη μεθοδευμένη παραπλάνηση των μαζών, σε σχέση με τιs πραγματικές δυνατότητες της επιστήμης. Διότι μόνο έτσι μπορούσε να εξασφαλιστεί η τεχνολογική και οπλική υπεροχή, χωρίς αυτό να γίνει αντιληπτό από την Κοινή Γνώμη.

Σε αντίθεση με τα πυρηνικά όπλα, των οποίων η εφαρμογή ήταν αδύνατον να κρυφτεί, τα Η/Μ όπλα είναι αθόρυβα, «υπόγεια», καθαρά και εξαιρετικά φονικά, όταν κάποιος γνωρίζει ακριβώς πώς να τα χειριστεί. Επιπλέον, παρόλο που κάποια πράγματα είχαν γίνει αντιληπτά ήδη από την εποχή του Νίκολα Τέσλα, εξακολουθούσαν να υπάρχουν μεγάλα τεχνολογικά κενά, σχετικά κυρίως με την επιστήμη υλικών και τα υπολογιστικά συστήματα, που δεν επέτρεπαν τον ασφαλή και εύστοχο χειρισμό τέτοιων όπλων.

Έπρεπε, λοιπόν, να παραμείνουν μυστικά, μέχρι να έρθει η κατάλληλη στιγμή. Αλλά μαζί έπρεπε να «θαφτεί» και ένα ολόκληρο γνωστικό πεδίο. Έτσι, οι ισχυροί βρήκαν συμμάχους σε πολλούς «υπάκουους» ακαδημαϊκούς, ενώ ολόκληρές γενιές μηχανικών γαλουχήθηκαν με μισές ιδέες για το τι είναι εφικτό και τι όχι!

Πρέπει επιτέλους να καταγγελθούν ευθέως ορισμένοι άνθρωποι που αποδεικνύεται ότι υπηρέτησαν το σύστημα, συμβάλλοντας στη δυσφήμηση όποιων ειλικρινών ερευνητών. Πρόκειται για τη λεγόμενη «εμφύτευση» ή «εισοδισμό» διαφόρων «πρακτόρων» ή πληρωμένων «εργαλείων», οι οποίοι διαδίδουν αντιφατικές και συχνά εσφαλμένες πληροφορίες, με σκοπό να προκαλέσουν σύγχυση και να αποπροσανατολίσουν.
Τέτοιος άνθρωπος φαίνεται να ήταν -και συνεχίζει να είναι- ο Thomas Bearden, που παρουσιάζεται ως πρώην αξιωματικός των ΗΠΑ και φυσικομαθηματικός. Αμερικανοί ερευνητές ανακάλυψαν τελευταία πως δεν υπήρξε ποτέ απόφοιτος οποιουδήποτε πανεπιστημίου, ενώ σε διάφορες ιστοσελίδες βρίσκεται πλήθος αλλοπρόσαλλων θεωριών του, χωρίς την παρουσίαση, έστω μιας σοβαρής μαθηματικής απόδειξης
(The Skeptical Inquirer. Iav-Φεβ 2007).

Ο Lyndon LaRouche (πάνω) αποκήρυξε το «αριστερό» παρελθόν του και κατέβηκε με ΤΟΥΣ Δημοκρατικούς, ενώ επέμενε από τη δεκαετία του '80 να μιλά για την ανάπτυξη όπλων λέιζερ και βάσεων στη Σελήνη και τον Άρη.
Ομοίως, και ο Thomas Bearden (κάτω) επέμενε -και επιμένει- ότι οι ΗΠΑ θα απειληθούν στο μέλλον από τη Ρωσία, που έκανε παρόμοιες έρευνες ήδη από τη σοβιετική περίοδο- γι' αυτό, θεωρεί ότι πρέπει να αναπτύξουν επειγόντως όπλα λέιζερ και οι ΗΠΑ.

Βρέθηκαν όμως και οι φράξιες της εξουσίας στις ΗΠΑ, οι οποί-ες καθόρισαν σε μεγάλο βαθμό τις εξελίξεις. ΕΚΤΟΣ από τη διαμάχη Ρεπουμπλικάνων και Δημοκρατικών, όπου εμπλέκονται τα συμφέροντα των Ρότσιλντ κ.ά., μία από τις πιο περίεργες πλευρές είναι εκείνη που συνδέεται με τον Lyndon LaRouche: ελάχιστοι γνωρίζουν ότι ο άνθρωπος αυτός, που ξεκίνησε ως Μαοϊκός τη δεκαετία του '60, αναμεμειγμένος σε ψυχολογικές επιχειρήσεις πλύσης εγκεφάλου και άμεσα επιτιθέμενος στο τότε κίνημα της Νέας Αριστεράς, υπήρξε ταυτόχρονα ο άνθρωπος πίσω από την ενεργοποίηση του προγράμματος SDI (Πόλεμος Των Άστρων).
Παράλληλα, ο LaRouche δημιούργησε το Ίδρυμα για τη Σύντηξη (Fusion Energy Foundation), μέσω του οποίου χρηματοδοτήθηκαν διάφορες ερευνητικές δραστηριότητες ενώ κομμάτια της άγνωστης επιστήμης του 19ου αιώνα άρχισαν να έρχονται στην επιφάνεια, κυρίως μέσω του Internation Journal of Fusion Energy. To αποτέλεσμα ήταν να ξεσπάσει ανάμεσα στις φατρίες εξουσίας ένας σιωπηρός εμφύλιος ανάμεσα στα στελέχη μεγάλων εταιριών

http://www.larouchepub.com

Από τις δεκαετίες '50 και '60, η παγκόσμια ελίτ διαιρέθηκε σε δύο μέρη: το ένα ήθελε τον εκσυγχρονισμό της κοινωνίας, βάσει ενός τεχνοκρατικού-φασιστικού οράματος, και το άλλο (το ισχυρότερο καρτέλ του πετρελαίου) ήθελε έναν ακόμη αιώνα εκμετάλλευσης των κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου. Είναι φανερό, πλέον, ποια πλευρά νίκησε και γίνεται κατανοητό το γιατί περάσαμε από την αρχική αισιοδοξία των διαστημικών προγραμμάτων του' 60, στην απαισιοδοξία των πετρελαϊκών κρίσεων του 1974-1975 και του 2008.

Παράλληλα, ήρθε και η περαιτέρω αποσιώπηση κρίσιμων τομέων της επιστημονικής έρευνας. Ως αποτελέσματα, ενισχύθηκαν ακόμα και αποτυχημένα προγράμματα (έρευνα για τη διάσπαση του πρωτονίου, που οδήγησε στο κλείσιμο του αντίστοιχου εργαστηρίου Fermilab από τη Γερουσία), αλλά και η προπαγάνδα για ακόμη πιο μπερδεμένα θεωρητικά κατασκευάσματα (θεωρία υπερχορδών). με σκοπό τον αποπροσανατολισμό της Θεωρητικής Φυσικής.
Θαμμένες πατέντες

«Η πρόοδος έρχεται απαντώντας στα ερωτήματα και οι ανακαλύψεις αμφισβητώντας τις απαντήσεις.»
Bernhard Haisch, αστροφυσικός
Ένας άλλος χώρος όπου εφαρμόζεται η ίδια τακτική είναι το Γραφείο Παροχής Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας, το οποίο έχει κλειστές εντελώς τις πόρτες του για τους «αιρετικούς εφευρέτες» και, ιδιαίτερα, γι' αυτούς της «δωρεάν ενέργειας». Ο περιβόητος Paul La Violette είχε εργαστεί παλαιότερα εκεί, αλλά εκδιώχθηκε λόγω των ανορθόδοξων ιδεών του.
Εδώ οι εντεταλμένοι γραφειοκράτες επιστήμονες αποφασίζουν ποιους άθλους θα επιτρέψουν να επιτελέσει η φύση και ποιους θα της απαγορεύσουν! Και βεβαίως, ο άθλος της «δωρεάν ενέργειας» είναι γι' αυτούς μία φυσική αδυνατότητα - στάση που τηρεί και η οικονομική ολιγαρχία, η οποία πλουτίζει από τον έλεγχο της ενέργειας!

Αυτοκίνητα που τρέχουν με νερό αντί για βενζίνη; Μόνο ένας «τρελός» θα μπορούσε να ζητήσει δίπλωμα ευρεσιτεχνίας! Τι θα γινόταν, άραγε, η βενζίνη; Πώς θα την πουλούσαν οι εταιρίες στο καταναλωτικό κοινό; Κι όμως, το 1979 ο Νεοζηλανδός εφευρέτης, Archie Blue, παρουσίασε δημόσια μία μηχανή που μπορούσε να κάνει οποιονδήποτε βενζινοκινητήρα να δουλεύει μόνο με νερό! Αυτόπτες μάρτυρες της Βασιλικής Αυτοκινητιστικής Λέσχης της Αγγλίας επιβεβαίωσαν τους ισχυρισμούς του ότι ένα αυτοκίνητο μπορούσε να διανύσει με αυτή τη συσκευή 160 χιλιόμετρα, με ένα γαλόνι νερό!
Δεν ήταν, όμως, κάτι καινοφανές. Η πρώτη επιβεβαιωμένη παρουσίαση μίας τέτοιας εφεύρεσης έγινε στο Ντάλας του Τέξας το 1934 και επιβεβαιώθηκε από εκατοντάδες θεατές στην Αγγλία

http://books.google.gr/books?id=caMNee9ybUQC&pg=PA2&l pg=PA2&dq=water-iueled+automobiles+1934&source=web&ots =jrdJ854rTa&sig=GihEzP0pDvSEN8PkuD_5RcTVeME&hl=el& sa=X&oi=book_result&resnum=4&ct=result

Ακόμα, τη δεκαετία του '50, ο Guido Franch κατέπληξε τους μηχανικούς αυτοκινήτων με μία χημική ουσία που επέτρεπε στο νερό να καεί όπως και η βενζίνη, με φανταστική απόδοση,.

Άλλοι, πάντως, μιλούν για απάτη.
Ωστόσο, παρ' όλες τις επιτυχείς παρουσιάσεις, καμιά από αυτές τις συσκευές δεν κυκλοφορεί σήμερα. Πώς θα μπορούσε, άλλωστε; Το απαγορεύουν οι νόμοι της Φυσικής και οι «νόμοι» των μεγάλων κατασκευαστικών εταιριών αυτοκινήτων. Πέρα από τον εκβιασμό και τον εκφοβισμό προκειμένου να εγκαταλείψουν τα σχέδια τους, ορισμένοι επιστήμονες έχουν αναγκαστεί να τα παραδώσουν υπό την απειλή θανάτου.
Απτό παράδειγμα αποτελεί η υπόθεση του Γερμανού φυσικού και εφευρέτη Wolfhart Willimczik, ο οποίος επινόησε τη δεκαετία του '80 μία επαναστατική μηχανή που λειτουργούσε με περιστρεφόμενα έμβολα και θεωρείται ο ισχυρότερος, μέχρι τώρα, συμπιεστής. Δεν διαθέτει έδρανα, επομένως έχει μηδενική ή ελάχιστη τριβή, λειτουργώντας βασικά χωρίς λίπανση ακόμα και σε υψηλή πίεση. Παρόλα αυτά, η συσκευή απαγορεύτηκε και ο ίδιος φυλακίστηκε από τη μυστική αστυνομία (υπέστη γενικά διωγμούς από τις SSD/STASI/KGB και την BLKA, τη μυστική αστυνομία της Βαυαρίας). Στην υπόθεση εμπλέκεται και η δολοφονία ενός κινηματογραφιστή που κινηματογράφησε τη συσκευή
(http://www.youtube.com/watch?v=L_U2Q_ZuLk8).
Παραποίηση αποδεικτικών στοιχείων

Μία άλλη δημοφιλής μέθοδος για την κατάπνιξη νέων επαναστατικών εφευρέσεων είναι η παραποίηση των στοιχείων. Τον Μάρτιο του 1989, οι φυσικοί Stanley Pons και Martin Fleischman ανήγγειλαν ότι είχαν επιτύχει πυρηνική σύντηξη με ηλεκτροχημικό τρόπο. Μεγάλα αμερικανικά πανεπιστήμια (Caltech, MIT, Yale κ.λπ.) επανέλαβαν τα πειράματα των δύο επιστημόνων, αλλά ανέφεραν αρνητικά αποτελέσματα σε σχέση με τον ισχυρισμό τους περί «ψυχρής σύντηξης», κατηγορώντας τους για παρανόηση και κακής ποιότητας πειραματική εργασία (βλ. ΗΝ τ. 24, Ψυχρή Πυρηνική Σύντηξη).

Ο Eugene Mallove (δολοφονήθηκε με ξυλοδαρμό), βασικός επιστημονικός συντάκτης στο γραφείο ειδήσεων του ΜΙΤ, παραιτήθηκε από τη θέση του καταγγέλλοντας ότι τα υποτιθέμενα «μηδενικά αυτά πειράματα» είχαν πολλαπλά λάθη στα πειραματικά τους πρωτόκολλα, στην εκτίμηση των δεδομένων και την παρουσίαση τους. Όλα, στην πραγματικότητα, περιελάμβαναν στοιχεία έκλυσης μίας υπερβολικής θερμότητας, όπως ακριβώς απαιτούνταν από τους Fleischmann και Pons. Υπάρχουν στοιχεία ότι το ΜΙΤ παραποίησε σκόπιμα αυτά τα δεδομένα για να διαγραφεί η ένδειξη της υπερβολικής θερμότητας.

Η επίσημη αναφορά του ΜΙΤ άσκησε δραματική επίδραση στην αντίληψη πολλών επιστημόνων και δημοσιογράφων για την αδυνατότητα της ψυχρής σύντηξης. Οι περισσότεροι, ακόμα και σήμερα, δυσπιστούν ως προς τη δυνατότητα των πυρηνικών αντιδράσεων χαμηλής ενέργειας (LENR), παρότι αυτές έχουν πια επιβεβαιωθεί σε εκατοντάδες πειράματα.

Εκτός από την ψυχρή σύντηξη, το επιστημονικό κατεστημένο που διαχειρίζεται επί δεκαετίες τα κονδύλια της χρηματοδότησης, αντιδρά και εναντίον της νέας μεθόδου θερμής σύντηξης (Focus Fusion) υδρογόνου και βορίου, η οποία, αντίθετα από τη διερευνούμενη μέχρι τώρα πυρηνική σύντηξη δευτερίου και τριτίου, δεν δημιουργεί κανένα θανατηφόρο νετρόνιο, ενώ είναι αποδοτικότερη της δεύτερης.

Ωστόσο, η δωρεάν ενέργεια, το νερό ως καύσιμο, η ψυχρή σύντηξη, ακόμα και η ενέργεια από το κενό είναι «απαράδεκτοι» όροι που προκαλούν ανησυχία στη διεθνή οικονομική ελίτ, όπως κάθε τι που θα μπορούσε να συνδυαστεί με την απελευθέρωση από την ενεργειακή και οικονομική σκλαβιά.

Εξάλλου, παρόλο που το επιστημονικό ιερατείο σιχαίνεται και αφορίζει κάθε τι που σχετίζεται με ψυχικά ή παραφυσικά φαινόμενα, εναλλακτικές θεραπείες, UFO κ.λπ., ο Αμερικανικός Στρατός δεν επηρεάζεται καθόλου, αφήνοντας ελεύθερους τους δικούς του επιστήμονες να πειραματιστούν σε όλα τα προσφερόμενα. Στο πλαίσιο αυτό, η αμερικανική Πολεμική Αεροπορία διεξήγαγε τελευταία μία έρευνα για τέτοια «εξωτικά» θέματα, όπως οι τηλεμεταφορείς τύπου «Star Trek», οι διαστημικές σκουληκότρυπες και η ψυχική τηλεμεταφορά (http://paranormal.about. com/od/telekinesispsychokinesis /a/aall0804.htm και www.daviddarling.info/encyclopedia/P/ psychic_teleportation.html).

Όταν το περιοδικό USA Today ρώτησε γιατί η Αεροπορία ξόδεψε τόσα χρήματα για τέτοιες «περιθωριακές» μελέτες, ο εκπρόσωπος της, Ranney Adams, απάντησε ότι «εάν δεν αναποδογυρίσουμε τις πέτρες, δεν θα ξέρουμε ποτέ αν χάσαμε κάτι ή όχι» (2004, www.wintersteel.com/Sinth_Sense.html)! Αλλά και οι ιδιωτικές εταιρίες δείχνουν να ενδιαφέρονται για εναλλακτικά θέματα: η γνωστή αεροναυπηγική εταιρία Boeing ξοδεύει εκατομμύρια δολάρια για την έρευνα της αντιβαρύτητας (Cook, Ν. Boeing challenges the laws of physics. London Financial Times. July 29, 2002)- μίας... αίρεσης για τους πατέρες του επιστημονικού ιερατείου!
Καταπίεση της γνώσης ανα τους αιώνες

Το πρόβλημα της καταπίεσης των νέων ιδεών δεν είναι κάτι το καινούργιο. Είναι γνωστή η περιπέτεια του Γαλιλαίου, στις αρχές του 17ου αιώνα, και η δίωξη-φυλάκισή του ως αιρετικού, επειδή τόλμησε να πει ότι η Γη κινείται γύρω από τον Ήλιο! Είναι γνωστή, επίσης, η ιστορία των αδελφών Ράιτ, οι οποίοι πετούσαν επί ένα χρόνο με τη συσκευή τους στους αγρούς και κανένας επιστήμονας ή δημοσιογράφος δεν τους πίστευε. Σύμφωνα με τις επιστημονικές αυθεντίες της εποχής, ήταν αδύνατον να πετάξει μία μηχανή βαρύτερη από τον αέρα! Οι αδελφοί Ράιτ απηύδησαν με την αδιαφορία τους και τράβηξαν τελικά για την Ευρώπη...

Μεγάλα ονόματα και αυθεντίες του παρελθόντος έπεσαν σε τρομακτικά σφάλματα, προσπαθώντας να εμποδίσουν πρωτοποριακές ιδέες. Ο Αντουάν Λαβουαζιέ, πατέρας της σύγχρονης Χημείας, διαβεβαίωσε τους ακαδημαϊκούς ότι οι μετεωρίτες δε μπορούν να πέσουν από τον ουρανό, διότι δεν υπάρχει «καμιά πέτρα στον ουρανό»! Οι συνεχείς αναφορές των χωρικών αγνοήθηκαν, τα μουσεία και οι ιδιωτικοί συλλέκτες πίστεψαν τα λόγια του «μεγάλου επιστήμονα» και άρχισαν να πετάνε στα σκουπίδια τις «άχρηστες πέτρες» που διατηρούσαν μέχρι τότε στις συλλογές τους. Γι' αυτό, άλλωστε, υπάρχουν ελάχιστα δείγματα μετεωριτών πριν από το 1790. Χρειάστηκε η επισταμένη μελέτη του Ernst Chladhi, στις αρχές του 1800, για να αποδειχθεί τελικά η αλήθεια.

Δρ.Florentin Smarandache: «Οι προδιαγεγραμμένοι επιστήμονες υφίστανται χλευασμό, προσβολές. συκοφάντηση, προσωπικές επιθέσεις, αρνήσεις βραβείων, υποτροφιών, υψηλών Θέσεων Κ.Ο.Κ. Τα πάντα τα διαχειρίζεται αυτή η διεθνής μαφία στην επιστήμη, που απορρίπτει κάθε διαφωνούντα επιστήμονα».

Ο Βρετανός γεωλόγος, Adam Sedgwick, γράφοντας στον Δαρβίνο για τη Θεωρία της Εξέλιξης, τον ενημέρωνε ότι γέλασε με τη καρδιά του, όταν άκουσε γι' αυτή (www.eskimo.com/~billb/ supressl.html).
Επίσης, ο Γάλλος καθηγητής Φυσιολογίας, Pierre Pachet, έκρινε ως «γελοία μυθιστοριογραφία» τη θεωρία μικροβίων του Louis Pasteur (www.eskimo.com/~billb/supressl.htim).
Ο Θωμάς Έντισον έκανε την πρώτη επίδειξη του ηλεκτρικού λαμπτήρα του με την παντελή απουσία επιστημόνων, παρ' όλες τις προσκλήσεις που έστειλε. Όπως του απάντησε ο σερ William Siemens, ο πιο διακεκριμένος τότε μηχανικός της Αγγλίας: «Ανακοινώσεις σαν αυτή πρέπει να αποδοκιμαστούν ως ανάξιες της επιστήμης και ως κακές για την πραγματική πρόοδο της». Ο 'Εντισον δεν αποθαρρύνθηκε και, όταν πλέον καταξιώθηκε, εναντιώθηκε στο εναλλασσόμενο ρεύμα, το οποίο θεώρησε ως μία «ανόητη σπατάλη χρόνου» (www.eskimo.com/~-billb/supressl.htmI).
Πολλά μεγάλα ονόματα της επιστήμης αντιμετώπισαν στην εποχή τους με τυφλή προκατάληψη τις νέες, πρωτοποριακές ιδέες και εφευρέσεις, επικρίνοντας τες ως «γελοιότητες», «εξαπατήσεις» ή «φάρσες»! Ο επιστημονικός παρωπιδιομός, λοιπόν, δεν είναι καινούργιο φαινόμενο. Οφείλεται, μεταξύ άλλων, στον φόβο της άγνοιας, αλλά και σε κάτι πιο απλό: στην αντίδραση των περισσότερων ανθρώπων στο ενδεχόμενο να μάθουν κάτι καινούργιο και να «ξεμάθουν» αυτό που ήδη νομίζουν ότι γνωρίζουν πολύ καλά, όπως συμβαίνει με τους ηλικιωμένους: «Νεκρόν θεραπευειν ή γέροντα νουθετείν ταυτόν», έλεγαν οι αρχαίοι 'Ελληνες.
θεωρίες-ταμπού

Τα μεγαλύτερα ταμπού για το σύγχρονο επιστημονικό κατεστημένο, η αμφισβήτηση των οποίων απαγορεύεται ρητά είναι η Θεωρία της Ειδικής Σχετικότητας και η Θεωρία της Μεγάλης Έκρηξης της σύγχρονης κοσμολογίας.
Η Ειδική Σχετικότητα στηρίζεται στο θεμελιώδες αξίωμα ότι η ταχύτητα του φωτός στο κενό παραμένει παντού σταθερή, για όλα τα μη επιταχυνόμενα συστήματα αναφοράς. Και όμως, το θεμελιώδες αυτό αξίωμα κινδυνεύει να καταρριφθεί μετά την καταγραφή, τον Σεπτέμβριο του 2007,4 λεπτών καθυστέρησης των φωτονίων που προέρχονταν από τον γαλαξία Markarian 501 (απέχει μισό δισεκατομμύριο έτη φωτός από τη Γη) από το τηλεσκόπιο ακτινών γάμα MAGIC, στο Λας Πάλμας των Καναρίων Νήσων (www.physics4u.gr/news/2007/scnews3030.html).

Όσον αφορά τη Θεωρία της Μεγάλης'Εκρηξης, αξίζει να σημειωθεί ότι, ουσιαστικά, αυτή δεν κάνει καμιά πρόβλεψη (το άμεσα αναμενόμενο από κάθε αποδεκτή επιστημονική θεωρία), αλλά προσαρμόζεται συνεχώς a posteriori στα δεδομένα, έτσι ώστε να συμφωνεί πάντα με αυτά. Υιοθετεί, λοιπόν, όλο και πιο παράξενες υποθέσεις, όπως η «διόγκωση», η «σκοτεινή ύλη» (ένα είδος ύλης που δεν μπορεί να ανιχνευθεί, αλλά που εντούτοις πρέπει να υπάρχει για να διασωθεί η θεωρία) και, τελευταία, η «σκοτεινή ενέργεια» (μία επίσης μη παρατηρήσιμη ποσότητα).

Όσο για την περίφημη «διαστολή του σύμπαντος», είναι πια ισχυρά αμφισβητήσιμη. Η μετατόπιση προς το ερυθρό του φάσματος του φωτός των μακρινών γαλαξιών δεν εξηγείται μόνο με την απομάκρυνση αυτών των γαλαξιών από εμάς, με μεγάλη ταχυτητα, άλλα και με πλείστες άλλες θεωρίες, όπως τη θεωρία του κουρασμένου φωτός, σύμφωνα με την οποία το φως χάνει ενέργεια κατά τη δίοδο του από τον διαστρικό χώρο.

Από την άλλη μεριά, ο διάσημος παλαίμαχος αστρονόμος, Halton Arp (που τελεί υπό δυσμένεια από το επιστημονικό κατεστημένο), έχει παρατηρήσει ζεύγη κβάζαρς σχετικά κοντά σε μας, που δίνουν όμως πολύ μεγάλες μετατοπίσεις προς το ερυθρό (και όφειλαν έτσι να είναι πολύ μακρύτερα), εμφανίζοντας νέες ανωμαλίες στη θεωρία.

Εκτός από τις βασικές αυτές θεωρίες, διακυβεύονται άμεσα ακόμα και οι περίφημοι «θεμελιώδεις νόμοι της φυσικής», όπως ο δεύτερος νόμος της θερμοδυναμικής, σύμφωνα με τον οποίο η ωφέλιμη ενέργεια αποσυντίθεται τελικά σε θερμότητα και δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ξανά. Σε ένα σχετικά πρόσφατο έγγραφο με τίτλο Ένας Δαίμονας Στερεάς κατάστασης του Maxwell, οι φυσικοί D.P. Sheehan και A.R. Putnam, και ο μαθηματικός J.H. Wright έχουν προτείνει μία συσκευή ημιαγωγών που θα μπορεί να παράγει ωφέλιμη ενέργεια από τον θερμικό θόρυβο ενός ηλεκτρονικού κυκλώματος. Το εργαστηριακό μοντέλο τους αναμενόταν το 2007 και, λογικά, θα πρέπει να έχει κατασκευαστεί.

Το επιστημονικό ιερατείο καταλαβαίνει ότι οι συσσωρευμένες ανωμαλίες και αντιφάσεις των δογματικών θεωριών του γίνονται ολοένα και πιο απειλητικές. Αυτός είναι και ο λόγος που αμύνεται τόσο λυσσαλέα εναντίον των επίδοξων καταλυτών του περιγελώντας τους' διότι, όπως λέει και το εκκλησιαστικό ρητό: «Μωραίνει ο Κύριος ον βούλεται απωλέσαι». Είναι η τελευταία αντίσταση πριν την πτώση. Πλησιάζει πλέον το τέλος - όχι όμως της Φυσικής όπως νομίζουν ορισμένοι, αλλά του κατεστημένου δόγματος!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
http://www.bibliotecapleyades.net/ciencia/supressed_inventions/suppressed_inventions.htm
www.suppressedscience.net
http://portland.indymedia.org/en/2007/09/364508.shtml
www.suppressedscience.net/links.html
http://en.wikipedia.org/wiki/Eugene_Mallove
www.greatdreams.com/mallove.htm
http://nucnews.net/nucnews/2004nn/0411n ν/041105νν.html
http://news.bbc.co.Uk/2/hi/science/nature/2157975.html
www.slate.com/id/2072733
www.gather.com/viewArticle.jsp?arti cleld=281474977221266
http://youtube.com/freeglobalenergy
http://free-energy.zpod.biz/
www.nuenergy.org/video/chemetski.rm
http://keelynet.com/energy/plasmafe.txt
http://galileo.spaceports.com/~wolf hart/vid/us2a.html
http://static.wikipedia.org/new/wikipedia/en/
articles/i/n/v/UserInventor_285f.html
http://saturn.spaceports.com/-wolfhart/newpumps.htm



ΠΗΓΗ: http://eleftheri-epistimi.blogspot.com/2009/02/blog-post_11.html

ΟΜΙΛΙΑ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΜΟΥΛΑΤΣΙΩΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΣΤΟ ΑΙΓΙΟ 26-2-2011

Ο Γέροντας Νεκτάριος παρευρέθηκε το Σάββατο 26/2/2011 στην συγκέντρωση που διοργάνωσε η "Κίνηση Ελεύθερων Πατριωτών Βοστίτσας - Ο Παπουλάκος" στην αίθουσα Φιλαρμονικής Αιγίου, όπου μίλησαν πολλοί εκλεκτοί ομιλητές, όπου ένας από αυτούς ήταν και ο π. Νεκτάριος ο οποίος καταχειροκροτήθηκε πολλές φορές κατά την διάρκεια της πύρινης ομιλίας του. 



Μέρος α'






Μέρος β'

ΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

Σας παραθέτουμε δύο ενδιαφέροντα ντοκιμαντέρ "ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΩΣ ΧΡΕΟΣ - Money as Debt” του Paul Grignon.
Μας εξηγούν με απλό τρόπο το σύγχρονο τραπεζικό σύστημα και να μας βοηθήσει να απαντήσουμε σε όλα τα ερωτήματα μας. 

ΜΕΡΟΣ 1ο



ΜΕΡΟΣ 2ο

Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ.

Το παρών άρθρο είναι μια αναδημοσίευση από την καμπάνια απόσυρσης χρημάτων στις 1/6/2010, συμφωνούμε με το πνεύμα του άρθρου μη βάζοντας όμως ημερομηνία πραγματοποίησης....


Γιατί τα 'σκιαζε η φοβέρα και τα πλάκωνε η σκλαβιά (απόσπασμα Εθν.'Υμνου)

Η κυβέρνηση και τα μεγάλα κεφάλαια που υπηρετεί δεν φοβούνται τις οργανωμένες ειρηνικές πορείες που οργανώνονται για εκτόνωση της κοινωνίας μέσα απο μερικές βρισιές και φάσκελα.

Ο Γιωργάκης άλλωστε έχει πει οτι οι Έλληνες καλά κάνουν και διαδηλώνουν κι αυτός αν δεν ήταν πρωθυπουργός το ίδιο θα έκανε...

Τι σημαίνουν όλα αυτά ;; Οι οργανωμένες πορείες λειτουργούν ως "εξαέρωση" της κοινωνικής "χύτρας" που βράζει. Έχετε σκεφτεί όμως τι είναι εκείνο που τους τρομάζει πραγματικά ;;;

Τα ασφαλιστικά ταμεία και οι κόποι των Ελλήνων φαγώθηκαν και ο Λοβέρδος δήλωσε επισήμως τη φράση "Δεν υπάρχει σάλιο".

Tο σάπιο πολιτικό σύστημα έφαγε λεηλάτησε και για μια ακόμη φορά ξαναφόρεσε τη μάσκα της επανίδρυσης του ανύπαρκτου κράτους και της δήθεν κάθαρσης (σενάριο αλά Καραμανλής και ΣΙΑ Εταιρεία Περιορισμένης Ευθύνης)

Με συμμάχους τους διαμορφωτές κοινής γνώμης (ΜΜΕ) προσπαθούν να πείσουν δια της πλύσης εγκεφάλου να του πληρώσουμε λοιπόν πάλι εμείς τα "φαγωμένα" που απο την εποχή του Ανδρέα Παπανδρέου ακούμε τη λέξη "λιτότητα"

Όταν όλες οι κυβερνήσεις των "εθνοσωτήρων" λεηλάτησαν τους κόπους του λαού , άδειασαν τα ταμεία , πλούτισαν και βούλη-αξαν τη χώρα καταχρεώνοντας και τις επόμενες γενεές σε μια Ελλάδα που προσπαθούν να διαλύσουν στο όνομα της παγκοσμιοποίησης

Για τους λόγους αυτούς αντιδρούμε και περνάμε το μήνυμα που θα αποτελέσει αφορμή να ακολουθήσουν και άλλοι λαοί της Ευρώπης. ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ !!!

Όσο μπορείτε μην πληρώνετε , μην συμβιβάζεστε , μην σας παραμυθιάζουν.
Τιμωρήστε τους ... Αφήστε τους να "πνιγούν" ψάχνοντας για λεφτά.

Κάντε αναζήτηση στο google: “bank run”.

Τότε θα καταλάβετε ότι ο πρωθυπουργός δεν φοβάται ούτε μολότοφ, ούτε πέτρες, ούτε βόμβες και πολύ περισσότερο δεν φοβάται το βρισίδι που τρώει κάθε μέρα. Αυτό που φοβάται, αυτό που τρέμει, αυτό που τον κάνει να μην κοιμάται, είναι ο εφιάλτης ενός “bank run”!

Τι είναι αυτό;;;

RUN=ΤΡΕΧΩ & BANK=ΤΡΑΠΕΖΑ. Δηλαδή να τρέξουν όλοι στην τράπεζα και να πάρουν τις καταθέσεις τους!
(Διαβάστε περισσότερα στο: http://en.wikipedia.org/wiki/Bank_run)


Γιατί;

Είναι πολύ απλό: Έχετε την εντύπωση ότι οι τράπεζες σας δανείζουν χρήματα που έχουν από τις καταθέσεις των άλλων; Σας δανείζουν, με τοκογλυφικό επιτόκιο και με τις πλάτες της κυβέρνησης, λεφτά που ΚΑΝΕΙΣ δεν έχει! Όταν εσύ συνάπτεις ένα δάνειο αυτοί πατάνε μερικά κουμπιά στο πληκτρολόγιο και “εξ’ ουρανού” χιλιάδες ευρώ μπαίνουν στον λογαριασμό σου. ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΕ ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ…
Γιαυτό και αν πάνε όλοι ταυτόχρονα να σηκώσουν τα λεφτά τους, οι τράπεζες θα καταρρεύσουν! ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑ ΔΩΣΟΥΝ και σε χρεώνουν με αστρονομικά επιτόκια για λεφτά που ΕΣΥ δανείστηκες από κεφάλαια που ΑΥΤΟΙ δεν έχουν! Απλά στηρίζονται στο γεγονός ότι ποτέ δεν θα πάνε όλοι ταυτόχρονα να σηκώσουν τα λεφτά τους από τους λογαριασμούς τους…

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΧΙΛΕΙΑ ΠΤΕΡΝΑ ΤΟΥΣ.

Και έχει όνομα η φτέρνα! Την λένε “bank run”. Δεν απορείς πως είναι δυνατόν ΟΛΕΣ οι χώρες του πλανήτη να έχουν χρέος;;; Σε ΠΟΙΟΝ χρωστάνε; Είναι μια νόμιμη πυραμίδα-φούσκα αλλά σε παγκόσμιο επίπεδο και με την στήριξη των κυβερνήσεων. Δεν με πιστεύετε; Κάντε μια αναζήτηση στο google: “Fractional reserve banking How it works” και διαβάστε το άρθρο στην wikipedia.

Μορφωθείτε αντί να πετάτε πέτρες. Μορφωθείτε αντί να σκοτώνετε πισώπλατα όπως σκοτώνουν οι τρομοκράτες. Μορφωθείτε αντί να πετάτε μολότοφ και να σκοτώνετε αθώους ανθρώπους στην “marfin”. Με μολότοφ δεν κλείνει η “marfin”. Με μολότοφ πεθαίνουν αθώοι συνάνθρωποι μας.

Όσο περισσότερη βία χρησιμοποιείς τόσο πιο πολύ θα είσαι σκλάβος των συμφερόντων των αφεντικών σου!

ΕΑΝ ΠΑΡΕΙΣ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΑΙ ΤΑ ΒΑΛΕΙΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΡΩΜΑ ΣΟΥ, ΘΑ ΓΙΝΕΙΣ ΕΣΥ ΑΦΕΝΤΙΚΟ! Νομιμότατα και συνταγματικά! Θα τους νικήσεις με τα ίδια τους τα όπλα με τα οποία τώρα σου πίνουν το αίμα.

ΚΑΝΤΕ ΑΝΑΛΗΨΗ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ!

Ακούστε τώρα και αυτό: Θέλετε να δημιουργήσετε παγκόσμια αλλαγή; Εάν το χρέος της μικρής Ελλαδίτσας έριξε τον Dow Jones, η ανάληψη των χρημάτων σας από τις τράπεζες θα τον καταποντίσει!

ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΟΛΟΣ Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΜΑΣ ΚΟΙΤΑΕΙ!

Πάρτε τα χρήματα σας από τις τράπεζες και γίνετε εσείς, η αρχή του ντόμινο που θα αλλάξει τον κόσμο! Αυτόν που έχτισαν οι αρχαίοι Έλληνες τον κατέστρεψαν οι τράπεζες και οι διεθνώς διεφθαρμένοι πολιτικοί. Ας συντονιστούμε λοιπόν όλοι σε μια ημερομηνία-επανάσταση:

ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!!!



Διευκρίνιση για όσους βλέπουν πολύ τηλεόραση.

Επειδή το δημοσίευμα αναφέρετε στο νόμισμα που έχουμε τώρα και όχι αυτό που θά έχουμε. Και πέρα απο την πτώχευση και το πότε θα ανακοινωθεί .

'Οποιος κρατήσει το ευρώ (έστω και στο συρτάρι) δεν χάνει την αξία του αφού δεν είναι τοπικό νόμισμα της Ελλάδος αλλά νόμισμα της Ευρωζώνης .



ΠΗΓΗ: http://tiresias-press.blogspot.com/2010/05/1.html


ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΞΑΝΑΡΧΟΝΤΑΙ


Θα μας χρεοκοπήσουν όταν το αποφασίσουν...

Του Γιώργου Δελαστίκ

Μπορεί ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου να αισθάνεται πανευτυχής για το έργο του στις αμέτρητες ανά την υφήλιο συνεντεύξεις που δίνει, αλλά δεν υπάρχει πλέον οικονομολόγος σοβαρός σε διεθνές επίπεδο, προοδευτικός ή συντηρητικός, ο οποίος να μην δηλώνει ότι μετά την υπαγωγή της Ελλάδας στο καθεστώς υποτέλειας προς το ΔΝΤ και την ΕΕ θεωρεί πιθανότατο πως η χώρα μας θα χρεοκοπήσει, υποχρεούμενη σε αναδιάρθρωση χρέους.

Την πεποίθηση ότι έχουμε εισέλθει σε εποχή...


...χρεοκοπίας κρατών έχει και η γερμανική κυβέρνηση της καγκελαρίου Μέρκελ, γι’ αυτό και προωθεί με εξαιρετική επιμονή στην ΕΕ την άποψή της ότι πρέπει να καταρτιστεί και να συμφωνηθεί από όλους τους Ευρωπαίους ηγέτες συγκεκριμένη διαδικασία«συντεταγμένης», κατά τη γερμανική ορολογία, χρεοκοπίας κρατών της Ευρωζώνης, η οποία και θα αντικαταστήσει το σήμερα υφιστάμενο «πακέτο στήριξης» των 750 δις ευρώ.

Εκ των πραγμάτων, λοιπόν, επιβάλλεται μια καλύτερη ενημέρωση γύρω από το τι σημαίνει χρεοκοπία και αναδιάρθρωση χρέους, όσο κι αν η συζήτηση αυτή είναι ιδιαιτέρως δυσάρεστη.

Ο καθοριστικός παράγοντας στην αναδιάρθρωση χρέους είναι αν την πρωτοβουλία της απόφασης την έχει η κυβέρνηση μιας χώρας ή αν αυτό το αποφασίζουν οι δανειστές, οι οποίοι τότε επιβάλλουν και τους όρους της αναδιάρθρωσης. Ας εξετάσουμε αναλυτικά αυτές τις δύο εκδοχές και τις δυνητικές επιπτώσεις τους στην περίπτωση της χώρας μας.

Αν αποφασίζαμε εμείς

Στην περίπτωση που η κυβέρνηση μιας χώρας αποφασίσει να προχωρήσει σε στάση πληρωμών και αναδιάρθρωση του χρέους της, πληροφορεί τους δανειστές της ότι σταματά να πληρώνει τις δόσεις της.

Ανακοινώνει η ίδια ότι, αντί να αποπληρώσει το σύνολο των δανείων της, θα πληρώσει, π.χ., το 60% μόνο.

Επίσης, ανακοινώνει ότι αντί να πληρώσει, π.χ., σε έξι χρόνια θα πληρώσει σε δεκαπέντε, ότι αντί να πληρώνει με επιτόκιο 8% θα υπολογίζει τα χρέη της με επιτόκιο 4%, ότι επί τρία χρόνια δεν θα πληρώνει ούτε τόκους ούτε τοκοχρεολύσια μέχρι να ορθοποδήσει η οικονομία της κ.λπ.

Πάνω σε αυτούς τους όρους γίνεται μια διαπραγμάτευση με τους δανειστές, οι οποίοι συνήθως είναι υποχρεωμένοι να συμφωνήσουν, γιατί η κυβέρνηση της χρεοκοπημένης χώρας προβάλλει το ακαταμάχητο επιχείρημα «αν σας αρέσει, αλλιώς δεν παίρνετε φράγκο»!

Η λύση αυτή έχει το συγκριτικό πλεονέκτημα ότι είναι η ίδια η κυβέρνηση της πληττόμενης χώρας που χαράζει τη στρατηγική και την τακτική της εξόδου από την κρίση και της ανόρθωσης της οικονομίας. Ακολουθεί αναπτυξιακή πολιτική, αδιαφορώντας για τα ελλείμματα του προϋπολογισμού και το δημόσιο χρέος, προτάσσοντας την απασχόληση των εργαζομένων. Η επιλογή αυτή προϋποθέτει την προσωρινή εθνικοποίηση των τραπεζών.
Η περίπτωση της Ελλάδας

Αν υποθέσουμε ότι κάποια άλλη ελληνική κυβέρνηση έκανε αυτή την επιλογή –γιατί είναι προφανές ότι η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου αποκλείεται να την κάνει– θα ήταν υποχρεωμένη να προχωρήσει σε μια στρατηγικής σημασίας κίνηση: να αποσύρει την Ελλάδα από το ευρώ! Ο λόγος είναι ότι αν παραμέναμε στην Ευρωζώνη, καθώς η Τράπεζα της Ελλάδος δεν έχει δικαίωμα έκδοσης χρήματος, οι εταίροι της ΕΕ θα μας στραγγάλιζαν οικονομικά σε ελάχιστα 24ωρα και η χώρα θα περιέπιπτε σε κατάσταση χάους.

Θα ήταν αναγκαία, επομένως, η επιστροφή στη δραχμή προκειμένου να λειτουργήσει η οικονομία στο εσωτερικό της Ελλάδας. Προσωρινά η δραχμή δεν θα ήταν ελεύθερα διαπραγματεύσιμη στις χρηματαγορές. Θα είχε αυθαιρέτως καθορισμένη σταθερή ισοτιμία στην αρχή, προκειμένου να περιορίσει τις κερδοσκοπικές επιθέσεις. Ούτως ή άλλως οι εισαγωγές θα αντιμετώπιζαν σοβαρότατα προβλήματα, σε αντίθεση με τις εξαγωγές που θα σημείωναν αύξηση.

Υποχρεωτική θα ήταν επίσης η προσωρινή τουλάχιστον εθνικοποίηση του τραπεζικού συστήματος, δεδομένου ότι οι ελληνικές τράπεζες δεν θα μπορούσαν να δανειστούν στη διεθνή διατραπεζική αγορά. Βεβαίως, πρέπει να γνωρίζουμε ότι ούτε σήμερα οι ελληνικές τράπεζες μπορούν να δανειστούν στη διατραπεζική αγορά και η ρευστότητά τους εξαρτάται αποκλειστικά από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, στην οποία ήδη χρωστούν κάπου… 100 δις ευρώ!

Στην περίπτωση όμως της επιστροφής στη δραχμή, το εθνικοποιημένο τραπεζικό νόμισμα θα χρησιμοποιηθεί από την κυβέρνηση ως αποφασιστικής σημασίας μοχλός χρηματοδότησης των επιχειρήσεων και των επαγγελματιών προκειμένου να λειτουργήσει η οικονομία σε πλαίσιο μεγάλων αρχικών δυσκολιών, όπως είναι αυτονόητο.

Ευνοϊκή ιδιομορφία συνιστά το γεγονός ότι τα δισεκατομμύρια ευρώ που κυκλοφορούν στο σύνολο της ελληνικής οικονομίας θα θέσουν αυτομάτως στη διάθεση της κυβέρνησης τεράστια ποσά συναλλάγματος που θα διευκολύνουν την αντιμετώπιση των αρχικών προβλημάτων με τις εισαγωγές.

Όταν αποφασίζει η Μέρκελ

Η δεύτερη εκδοχή, απείρως πιθανότερη στην περίπτωση της Ελλάδας, είναι να αποφασίσουν οι ηγέτες της ΕΕ –δηλαδή η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους– και να κηρύξουν αυτοί τη χώρα μας χρεοκοπημένη, αποφασίζοντας και τους όρους της αναδιάρθρωσης του ελληνικού δημόσιου χρέους στο εξωτερικό.

Στην περίπτωση αυτή δεν θα βγει η Ελλάδα από την Ευρωζώνη, παρόλο που υπάρχουν πολλοί Γερμανοί οικονομολόγοι και πολιτικοί, οι οποίοι υποστηρίζουν με πάθος την εκδίωξη της Ελλάδας και άλλων μεσογειακών ευρωπαϊκών χωρών από το ευρώ. Η γραμμή των Γερμανών τραπεζιτών όμως είναι υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στην Ευρωζώνη για να πάρουν πίσω τα λεφτά που τους χρωστάμε, άρα πρέπει να θεωρείται βέβαιο με τα μέχρι στιγμής δεδομένα ότι αν μας χρεοκοπήσουν οι Ευρωπαίοι υπό την ηγεσία των Γερμανών, δεν θα μας διώξουν από το ευρώ.

Το αντίτιμο θα είναι πολύ πιο βαρύ από όσο φαντάζεται κανείς. Προκειμένου να διασφαλίσουν ότι στη συνέχεια όλος ο ελληνικός λαός θα δουλεύει για να πληρώνει τις γερμανικές, γαλλικές και λοιπές ξένες τράπεζες που μας έχουν δανείσει, θα αφαιρέσουν από την ελληνική κυβέρνηση τη… διακυβέρνηση της Ελλάδας!

Όπως προβλέπει σχέδιο της γερμανικής κυβέρνησης που αποκάλυψε το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, όποια χώρα της Ευρωζώνης πτωχεύει θα περιέρχεται υπό τη διακυβέρνηση της υπό ίδρυση Λέσχης του Βερολίνου!

Κατοχικός διοικητής

Η κυβέρνηση Μέρκελ είναι αποφασισμένη να προωθήσει τη λήψη αποφάσεων για τη«συντεταγμένη χρεοκοπία» των χωρών της Ευρωζώνης γι’ αυτό και ανέθεσε μυστικά σε ομάδα δώδεκα Γερμανών «σοφών» να της παρουσιάσουν σχετικό σχέδιο, πράγμα που έκαναν.

Φρίκη αισθάνεται όποιος διαβάσει το κείμενό τους. Κατά το γερμανικό σχέδιο, το ΔΝΤ είναι εκείνο που θα αποφασίζει πότε απαιτείται η αναδιάρθρωση του χρέους χώρας της Ευρωζώνης. Τότε θα μπαίνουν στο παιχνίδι οι Γερμανοί.

Όπως αναφέρει το σχέδιο του Βερολίνου «τότε πρέπει να υπάρξει μια συρρίκνωση της διαθεσιμότητας κυρίαρχων εξουσιών» κατά το κείμενο.

«Η κυβέρνηση της εν λόγω χώρας δεν θα επιτρέπεται πλέον να αποφασίζει για το κρατικό ταμείο με απεριόριστες εξουσίες», εξηγεί το Der Spiegel και αναλύει πώς θα γίνεται αυτό:

«Στη θέση της, θα διαφυλάσσει τα συμφέροντα της περιουσίας του χρεοκοπημένου κράτους “μια συνδεόμενη με τις ιδιαιτερότητες της περιοχής προσωπικότητα εμπιστοσύνης ή ομάδα προσωπικοτήτων” που θα ορίζεται από τη Λέσχη του Βερολίνου».

Αυτή η υπό ίδρυση Λέσχη του Βερολίνου θα είναι ένας «νομικά ανεξάρτητος θεσμός» κατά τους Γερμανούς που την προτείνουν. Θα συγκεντρώνει τη δραστηριότητά της στα κρατικά ομόλογα και τα αξιόγραφα που προκύπτουν από αυτά και θα είναι έτοιμη να αναλάβει τη διακυβέρνηση όσων χωρών της Ευρωζώνης προχωρήσουν σε αναδιάρθρωση του χρέους τους.

Η σκέψη είναι εφιαλτική: ένας Γερμανός «γκαουλάιτερ», κατοχικός διοικητής διορισμένος από τη Λέσχη του Βερολίνου, να διοικεί την Ελλάδα και να αποφασίζει αυτός την έκδοση ελληνικών κρατικών ομολόγων που θα τα αγοράζει η γερμανική Deutsche Bank με επιτόκια που θα αποφασίζουν οι Γερμανοί μεταξύ τους, αλλά τα δάνεια θα τα πληρώνει ο ελληνικός λαός!

Διαβάστε επίσης:

Financial Times « Ο Γ. Παπανδρέου είναι ο άνθρωπός μας στην Αθήνα»

Επιχείρηση «Φόβος» εξετελέσθη... over


Λύσεις Υπάρχουν... Απλά είναι ενάντια στο σχέδιο κατοχής της χώρας


H αναδιαπραγμάτευση του δημοσίου χρέους άρχισε, αλλά... με όρους ΔΝΤ !!!

Ενός Δανεισμού ... Μύριοι Έπονται !!!


Απλά μαθήματα προπαγάνδας…

ΠΗΓΗ: http://tiresias-press.blogspot.com/2010/08/blog-post_3257.html

ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ.


Τόσους μήνες   φωνάζουμε , ενημερώνουμε, μαζεύουμε υπογραφές, κάνουμε συγκεντρώσεις , διαμαρτυρόμαστε και κανείς από εκείνους που θα έπρεπε εκ του  θεσμικού του ρόλου να έχει  οξυμένη ακοή, δεν ακούει.
Κανείς απο  εκείνους  που ενώ είναι λαλίστατος  σε θέματα που  αφορούν  στην οικονομική τρομοκρατία  του ΔΝΤ και τηςΤρόϊκας, δεν  μιλά για την τρομοκρατία που ασκεί  η κυβέρνηση  με  τα λευκά γάντια  της  "καινοτομίας" και την  μάσκα   μιας δήθεν "ευνομίας".
Απειλείται  η  ελευθερία μας , χαρίζεται για  100 τσουβάλια ευρώ η εθνική μας κυριαρχία, και τα μνήματα των  αγωνιστών και των Μαρτύρων  του έθνους  και της πίστης μας  γίνονται   αφοδευτήρια  του ΣΚΑΪ στα  οποία ουρεί μπροστά στα μάτια μας  η εθνομηδενιστική συμμορία  του Σόρος και του CDRSEE.
Μας  λένε ότι "μαζί τα φάγαμε" και μας φορτώνουν  τις δικές τους αμαρτίες για τις οποίες  θα τιμωρηθούμε  με  αργή  εξόντωση.
Κάποτε  η  "κομαντατούρα" έβγαζε τις διαταγές της  και τις  τοιχοκολούσε , τώρα αυτή η διαδικασία  ονομάστηκε  "δημόσια διαβούλευση".
Τέλειωσαν λοιπόν οι "διαβουλεύσεις" για την "Κάρτα του Πολίτη"  και την "ηλεκτρονική  διακυβέρνηση"  και  ανεβαίνουν  στον "ηλεκτρονικό τοίχο"  της  "ανωτάτης  νεοταξικής διοίκησης"   καινούργια  "φιρμάνια"   για τα οποία  δήθεν  χρειάζονται τη γνώμη μας. Αυτό είναι  το μοναδικό δείγμα  "ευγένειας" και   "δημοκρατικής ευαισθησίας" του καθεστώτος , να ενημερωθεί  δηλαδή ο  πολίτης  μέσω  ...διαβούλευσης  για το πως θα ζήσει  μελλοντικά ως κρατούμενος.
Τι περιμένουν  να ακούσουν  απο μας π.χ για το κατάπτυστο  "αντιρατσιστικό" και "αντιομοφοβικό" νομοσχέδιο που ποινικοποιεί  την  ελεύθερη έκφραση, όταν προειδοποιούν μέσω της "δημόσιας  διαβούλευσής" του, πως   θα φυλακίζουν  και θα εξοντώνουν οικονομικά όποιον χαρακτηρίσουν  "ρατσιστή"  ή "ομοφοβικό";Όλοι έχουν καταλάβει  ότι ο στόχος τους είναι  η προστασία   εκείνων που  με το πρόσχημα της "πολυπολιτισμικότητας"  και την κυβερνητική  βοήθεια θα συμβάλλουν στην αποεθνοποίηση  και αποχριστιανοποίηση  της  Ελλάδας και  των ομοφυλοφίλων  που πάλι με την "ευγενική χορηγία" της κυβέρνησης  θα  δώσουν  την χαριστική  βολή μαγαρίζοντας ότι έχει μείνει  αμόλυντο απο την μακρόχρονη   παιδαγωγία  της νεοεποχήτικης  προπαγάνδας.
Έτσι  η δαιμονοποίηση της  καθημερινότητας των Ελλήνων  βαφτίστηκε  εκσυγχρονισμός και  ευνομία και η   σκλαβιά   ευκαιρία  για πρόοδο.
Θα μας πούν  "ρατσιστές" και "αντισημίτες"  και θα μας κλείσουν στην φυλακή αν π.χ διαμαρτυρηθούμε για το "δώρο" των 10.000.000  Ευρώ, που έκανε  μέσω του φορολογικού πολυνομοσχεδίου ο κ. Παπακωνσταντίνου στην Ισραηλιτική κοινότητα της Θεσσαλονίκης  προκειμένου να παραιτηθούν  απο τις νομικές τους διεκδικήσεις εναντίον  του ελληνικού δημοσίου  (ζήτημα  αποζημίωσης για έκταση  7 στρεμάτων του Ισραηλιτικού νεκροταφείου). Θα μας καταδικάσουν  γιατί θα τους απευθύνουμε τον λόγο  ζήτώντας τους εξηγήσεις   για αυτό το σκάνδαλο που κάνει το αντίστοιχο δήθεν σκάνδαλο του Βατοπεδίου να  μοιάζει με  monopoly.
Μήπως  αυτοί που σήμερα  χαρίζουν στην Ισραηλιτική κοινότητα   λεφτά  που άρπαξαν  βίαια απο  εμάς, περίμεναν  να βγεί έστω καταδικαστική απόφαση απο  το δικαστήριο;
Οι ίδιοι  δεν ήταν που μέχρι τα χθές έσκιζαν τα ακριβά τους κοστούμια στις εξεταστικές επιτροπές κατηγορώντας  τους προηγούμενους  ακριβώς για τον ίδιο λόγο, ότι δηλαδή δεν περίμεναν  να τελεσιδικήσει η υπόθεση αναταλλαγής  ακινήτων με το Βατοπέδι και  προχώρησαν σε  συμβιβασμό που έβλαψε το ελληνικό δημόσιο;
Αυτοί λοιπόν που "κούρεψαν" μισθούς και συντάξεις  και που  θα  θα ξεπουλήσουν ακόμα και τα βουνά  για να βγάλουν  το πολύ  50 δις, αυτοί που  κλείνουν σχολεία και νοσοκομεία  και που με την βοήθεια των μισθοφόρων της "Νέας Τάξης Πραγμάτων" μας επιβάλλουν τον "Νέο Πατριωτισμό", δηλαδή αυτόν που όπως είπε ο δίψυχος  πρωθυπουργός  δεν θα έχει ανάγκη την ιστορία και τα σύμβολα, έρχονται σήμερα  και με το όπλο στον κρόταφο μας αναγκάζουν  να κάνουμε  "ασκήσεις εξοικείωσης"  στο αντίχριστο και μισάνθρωπο  σύστημα ελέγχου και επεξεργασίας της  ελευθερίας των πολιτών  που  "ευσχήμως"  ονομάστηκε "ηλεκτρονική διακυβέρνηση".
Απαγόρευσαν την χρήση  μετρητών  και μας υποχρεώνουν να καταφύγουμε  σε πλαστικές κάρτες  ή  τραπεζικές επιταγές για  συναλλαγές αρχικά πάνω απο 3000 ευρώ , μετά απο λίγο  πάνω απο 1.500 ευρώ και σε λίγους μήνες  για  κάθε ποσό.
Μας  αναγκάζουν να  πάρουμε  δεκάδες  ηλεκτρονικές κάρτες  προκειμένου να καταφέρουμε  να  εργαστούμε  (κάρτα εργασίας), να  έχουμε  συναλλαγές (φοροκάρτα) , να  μετακινηθούμε  με  συγκοινωνίες  (κάρτα εισητηρίων) , να  μετακινηθούμε με το δικό μας  μέσο (κάρτα διοδίων), να πάμε στον γιατρό ( κάρτα υγείας) , να  υπάρχουμε σαν δημότες και να απολαμβάνουμε τις υπηρεσίες των  "μικρών  τοπικών κυβερνήσεων" δηλαδή των καλλικρατικών δήμων (κάρτα του δημότη), να μπορούμε να  χρησιμοποιούμε ή να εκμεταλευόμαστε  το δικό μας σπίτι (κάρτα  ακινήτου), να στελνουμε τα παιδιά μας στο σχολείο (κάρτα  μαθητή) ακόμα και για να πάμε  στο γήπεδο (κάρτα φιλάθλου).
Άδειασαν  τα ταμεία , πέταξαν την εθνική μας αξιοπρέπεια και την ιστορία μας στα σκουπίδια και γέμισαν  τη ζωή μας κάρτες  της "ηλεκτρονικής τους διακυβέρνησης".
Με λίγα λόγια αντικαθιστούν  σταδιακά την γραφειοκρατία με την καρτοκρατία   και όλα αυτά  γιατί;
Διότι όπως  έχει δηλώσει ξεκάθαρα  ο  πρωθυπουργεύων εκπρόσωπος της  Νέα Τάξης Πραγμάτων  , η υπ΄αριθμόν 1 προτεραιότητά  του είναι  η απόλυτη εφαρμογή της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης της οποίας  την  παγκόσμια  κυριαρχία  επιθυμεί να δεί  "fast and now".
Μια "διακυβέρνηση" η οποία  θα πρέπει να γνωρίζει  τα πάντα για τους πάντες.
Μια παγκόσμια δικτατορία που θα  μπορεί να  έχει φακελωμένους  όλους τους  πολίτες  και να  ελέγχει μέσω αυτοματοποιημένων  "προβλέψεων" και ...υπολογισμών ολοκληρωτικά την ζωή του.
Αυτή η  εκ των άνω εντολή  θα υλοποιηθεί  κατ΄ απολυτο τρόπο μόνο όταν  σε λίγους μήνες θα μας "μαρκάρουν"  με την  "πιστοποίηση" της  Κάρτας του Πολίτη. 
Και  όταν θα έλθει εκείνη  η αποφράδα ημέρα , όλοι οι ταλαιπωρημένοι απο την εξαθλίωση και την "καρτοκρατία",  θα την καλοδεχτούν αφού  θα αντικαταστήσει  όλα  τα υβριδικά της  αντίγραφα  δηλαδή  όλες τις κάρτες που επέβαλλε  το καθεστώς.
Εν μέσω αυτής  της ιστορικά πρωτοφανούς πολιτικής και οικονομικής κατάρρευσης ,δεν υπάρχουν  φωνές αντίστασης   παρά μόνον εκείνων που για λόγους  Ορθόδοξης συνείδησης εγείρουν τις αντιρρήσεις τους  και δηλώνουν  ουσιαστική  και όχι "ακτιβιστική" ανυπακή σε αυτό το  μισάνθρωπο και  φασιστικό απο κάθε άποψη σύστημα.
Εμείς όλοι που δηλώνουμε  ότι θα αρνηθούμε να γίνουμε  ξανά ραγιάδες  και μάλιστα  όχι μόνο σωματικά αλλά και ψυχικά , δεν  φοβόμαστε  τον Αντίχριστο, όπως λένε μερικοί  που ταλαντεύονται μεταξύ της εν Χριστώ ελευθερίας και της ψευδαίσθησης  ότι ο "δήμιος"  κάποια στιγμή θα κουραστεί και θα πάψει να παίρνει  κεφάλια.
Δεν  είμαστε   εκείνοι που φαντάζονται   "παγκόσμιες κυβερνήσεις" και  ολοκληρωτικά συστήματα , αλλά αυτοί σχολιάζουν  τις κυβερνητικές  δηλώσεις  και που δηλώνουν πως  ότι και να  κάνουν  οι τοπικές και  υπερτοπικές χούντες  δεν θα παραδώσουν στα χέρια τους  αυτό που μας χάρισε ως δώρο ο Θεός,δηλαδή την ελευθερία  και την προσδοκία  της Ανάστασης.
Προσέξτε λοιπόν αδελφοί μας,  διότι  ήδη άρχισε η  χούντα  της μισάνθρωπης  "ηλεκτρονικής διακυβέρνησης" να  χώνει τα  νύχια της  στην σάρκα μας.
Μην αφήσουμε λοιπόν τον εαυτό μας να εξοικειωθεί  με αυτήν την  σαπίλα  άσχετα αν μας σερβίρεται με δόσεις.
Εδώ και τώρα θέλουν αυτοί  την "παγκόσμια ηλεκτρονική  διακυβέρνηση" , εδώ και τώρα  θα  δείξουμε και εμείς την ανυπακοή μας σε αυτό το σύστημα.
Αν μέσα μας  έχουμε τον Χριστό  δεν θα μπορέσουν  ποτέ να αρπάξουν αυτό που θέλουν  δηλαδή την ψυχή μας.

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΔΙΟΔΙΑ ΚΑΙ ΦΑΚΕΛΩΜΑ ΟΔΗΓΩΝ.

diodiaΗ ευρωπαϊκή χουντική επιτροπή (κομισιόν) επέβαλε τα ηλεκτρονικά διόδια


Το απόλυτο φακέλωμα πολιτών και οδηγών
Ηλεκτρονικά «διόδια» και εισιτήρια ετοιμάζονται και στα μέσα μεταφοράς επιβατών


Αλλάζει ο τρόπος χρέωσης των διοδίων, καθώς η κυβέρνηση έχει ήδη ζητήσει από τις εταιρείες των αυτοκινητοδρόμων να μετατρέψουν ως το 2012 τα διόδιά τους από συμβατικά σε ηλεκτρονικά.
Το τυράκι της φάκας είναι η χρέωση να υπολογίζεται ανάλογα με την απόσταση που διανύει ο οδηγός. Οι πραγματικοί στόχοι όμως είναι:
  • Ο πλήρης έλεγχος της κίνησης των οχημάτων και των πολιτών και
  • Η απονεύρωση του κινήματος ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ
Τα ηλεκτρονικά διόδια θα καταγράφουν τις εισόδους κι εξόδους, με αποτέλεσμα το κόστος των τοπικών μετακινήσεων να μειωθεί αισθητά. Έτσι για τους κατοίκους της βορειοανατολικής Αττικής, το αντίτιμο των διοδίων θα πέσει στο μισό σε πρώτη φάση μέχρι να διαλυθεί το κίνημα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ. Μετά σιγά σιγά κι ελεγχόμενα θα αυξηθεί σε 3-4 ευρώ!
diodiaΣύμφωνα με κύκλους του Υπουργείου «τα ηλεκτρονικά, πλήρως αναλογικά, διόδια σε όλο το εθνικό δίκτυο θα εξασφαλίζουν τη διαλειτουργικότητα και παράλληλα θα  παρέχουν και τη δυνατότητα εκπτώσεων στους συχνούς χρήστες»(5) μεταφραζόμενο σημαίνει ότι ο απλός πολίτης θα πληρώνει τα διπλάσια από τις παγκόσμιες εταιρείες χρήστες των εθνικών μας δρόμων.
Στην Εγνατία Οδό βρίσκεται ήδη  σε εξέλιξη ο διαγωνισμός για την εγκατάσταση ηλεκτρονικών διοδίων ελεύθερης ροής σε μήκος 670 χιλιομέτρων.
Η αλλαγή του τρόπου χρέωσης, επιβάλλεται και από την Κομισιόν, που ζητά ενιαίο σύστημα τηλεδιοδίων για όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση έως και το 2012 για τα φορτηγά και το 2014 για τα ΙΧ, ώστε οι μετακινήσεις να γίνονται με μια συσκευή κι ένα συμβόλαιο. Πλήρες φακέλωμα!
Στο σύστημα καταγράφεται η είσοδος και η έξοδος των οχημάτων στον αυτοκινητόδρομο, τα οποία αναγνωρίζονται από την κάρτα του χρήστη, την οποία πρέπει να φέρει κάθε όχημα. Τα αισθητήρια εντοπισμού του συστήματος θα παρέχουν στην εταιρεία τη δυνατότητα να γνωρίζει ανά πάσα στιγμή, τον ακριβή αριθμό των οχημάτων, όπως και όλα τα στοιχεία των κατόχων τους που θα κινούνται στους, κατά τα άλλα …εθνικούς μας δρόμους!
Πρότυπο για την κομισιόν αποτελεί το σύστημα της Γερμανίας, που σχεδίασε και εγκατέστησε ένα ηλεκτρονικό σύστημα είσπραξης διοδίων, το οποίο συνδυάζει για πρώτη φορά, σε παγκόσμια κλίμακα, την τεχνική του εντοπισμού μέσω δορυφόρου και τη σύγχρονη τεχνολογία ασύρματων τηλεπικοινωνιών, σε ένα σύστημα.
diodiaΤα οχήματα αναγνωρίζονται μέσα από δορυφορικά σήματα GPS (Global Positioning System,) και πρόσθετα υποστηρικτικά αισθητήρων εντοπισμού, με αποτέλεσμα η εταιρεία, να είναι ανά πάσα στιγμή σε θέση να γνωρίζει, την ακριβή διαδρομή την οποία ακολουθούν οι χρήστες. Το σύστημα υπολογίζει στη συνέχεια τα τέλη βάσει των στοιχείων που έχει δηλώσει ο χρήστης, όπως για παράδειγμα την κατηγορία εκπομπής ρύπων και τον αριθμό των αξόνων και μεταδίδει ασύρματα τα στοιχεία στο κέντρο μηχανογράφησης. Θα προστεθούν στο μέλλον και στοιχεία πληρωμής των τελών κυκλοφορίας, στοιχεία παραβάσεων και πολλά άλλα προσωπικά δεδομένα των πολιτών – χρηστών των εθνικών οδών.
Στη Γερμανία, πολίτες έχουν στραφεί ήδη ενάντια στον τρόπο λειτουργίας του συστήματος και έχουν δικαιωθεί (2 & 3). Περισσότερες πληροφορίες και ολόκληρο το άρθρο(6).

Δεν φτάνουν μόνο τα διόδια στις εθνικές οδούς, και η κυβέρνηση της παγκόσμιας χούντας έχει στόχο την επιβολή τους στο μετρό και στα άλλα μέσα μεταφοράς.
Το σύστημα θα είναι η κατασκευή των επεκτάσεων του μετρό με συμβάσεις παραχώρησης, όπου οι παγκόσμιες εταιρείες θα εισπράττουν εισιτήρια με βάση την διαδρομή! Θα υπάρχει ηλεκτρονική κάρτα και όλοι οι πολίτες θα φακελώνονται με το που πάνε, πότε και που κατεβαίνουν!

Τέτοια συστήματα τι να τα κάνουμε;
Ας τα λειτουργήσουν μόνοι τους!