Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

ΠΡΟΧΩΡΑ Ο SOUTH STREAM


Η Τουρκία έδωσε στην Ρωσία δώρο για την νέα χρονιά

Ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε πως η εκ μέρους της Τουρκίας παροχή αδείας για τον αγωγό φυσικού αερίου South Stream, ήταν για την Ρωσία δώρο για την νέα χρονιά. Ο ευρισκόμενος στην Μόσχα υπουργός Ενέργειας Τανέρ Γιλντίζ παρέδωσε στον Πούτιν την νότα με την οποία παρέχεται η άδεια στον South Stream να περάσει από την οικονομική ζώνη.
Μιλώντας ο Πούτιν δήλωσε πως ¨Είναι πολύ ωραίο ότι το σχέδιο αυτό το οποίο έχει μεγάλη σημασία για την στρατηγική μας περατώνεται με ωραία αποτελέσματα. Αυτήν την συνεργασία και τον διάλογο μας τα αρχίσαμε με τον Ερντογάν. Μεγάλο μέρος στην συνεργασία μας κατέχει η ενέργεια. Στα πλαίσια της συνεργασίας μας προσθέτει αξία και η ηλεκτρική ενέργεια. Η συνεργασία μας συνεχίζεται επιτυχώς σε όλα τα επίπεδα. Σε όλες αυτές τις εξελίξεις μεγάλη ήταν η συμβολή του κυρίου Ερντογάν και η δική σας.
……………………..
Η συνεργασία μας με την Τουρκία εξελίσσεται στους τομείς της υψηλής τεχνολογίας, της επιστημονικής έρευνας, του εμπορίου, της γεωργίας και στον κατασκευαστικό τομέα¨.
Ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Πούτιν δήλωσε πως η σχετική με τον South Stream απόφαση της Τουρκίας ¨Ήταν για εμάς ένα δώρο για την νέα χρονιά¨.
Ο Πούτιν ανέφερε πως πάντοτε σε τέτοιες περιπτώσεις τα θετικά αποτελέσματα έρχονται μέσα από αμοιβαίες θυσίες. Ο Πούτιν ανέφερε πως θα υπογραφεί συμφωνία για προμήθεια φυσικού αερίου στην Τουρκία έως το 2025 και δήλωσε : ¨Αναμφίβολα ο αγωγός φυσικού αερίου που θα περνά κάτω από την Μαύρη Θάλασσα είναι ένα ευρωπαϊκό σχέδιο. Εμείς είμαστε ευγνώμονες στην Ε.Ε. για την στήριξη που παράσχει σε αυτό το σχέδιο. Η Ε.Ε. στηρίζει διάφορους αγωγούς, του South Stream συμπεριλαμβανομένου. Το σχέδιο αυτό αφορά στενά 7 χώρες. Σε αυτές τις χώρες είναι η Ρωσία, η Τουρκία μέσα από την οικονομική ζώνη της οποίας και θα περάσει και 5 χώρες της Ε.Ε. Σήμερα που η Ε.Ε. περνά δύσκολες μέρες στην οικονομία της, αυτό δίνει ένα καλό σημάδι. Ο ρόλος της Τουρκίας σε αυτό το σχέδιο θα είναι πολύ σημαντικός……¨
………………………
Απευθυνόμενος στον Γιλντίζ ο Πούτιν είπε πως ¨Για μια ακόμη φορά είδαμε πως οι Τούρκοι είναι πραγματικά έμπιστος συνέταιρος¨.
Στο μεταξύ συμφωνία υπογράφηκε ανάμεσα στην BOTAS και την Gazprom.
…………………..
Εφ. Νέτγκαζέτε 28-12-2011
Σχόλιο : Θυμάστε κάποιον πολιτικό που προεκλογικά υπόσχονταν πως θα ξαναδεί το θέμα του αγωγού Μπουργκάζ-Αλεξανδρούπολη λόγω των MADE IN USA περιβαλλοντικών του ανησυχιών; Ε τώρα κάνετε και την σύγκριση. Θλίψη…..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)