Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

O πλούτος των Εθνών είναι η ποιότητα των Θεσμών τους

image

Συζητείται σήμερα στο Συμβούλιο της Επικρατείας, η αίτηση ακύρωσης που κατέθεσαν ο Σύλλογός μας και άλλοι φορείς και πολίτες, κατά του ειδικού τέλους ακινήτων. Πρόκειται ίσως για την πιο σημαντική υπόθεση που καλείται να εκδικάσει το ανώτατο Δικαστήριο, από την ίδρυσή του. Όχι μόνον επειδή το ζήτημα του ειδικού τέλους ακινήτων αφορά το σύνολο του ελληνικού πληθυσμού, αλλά κυρίως επειδή η υπόθεση έχει έναν τεράστιο συμβολισμό: Μπορεί να επιτραπεί μία εκτροπή από το Σύνταγμα της χώρας λόγω των έκτακτων δημοσιονομικών αναγκών και της κατάστασης που έχει περιέλθει η Ελλάδα από τη σωρεία των λανθασμένων ενεργειών και των παραλείψεων των Κυβερνήσεων και του πολιτικού συστήματος γενικότερα;
Και πόσο μεγάλη μπορεί να είναι αυτή η εκτροπή; Πόσο πολύ θα επιτραπεί να ανοίξει η “Κερκόπορτα” της Δημοκρατίας μας;

Η υπόθεση που εκδικάζει σήμερα το Συμβούλιο αποτελεί την κορύφωση μίας εξαιρετικής αγωνίας την οποία, επί δύο χρόνια, βιώνει η κοινωνία μας. Αποτελεί την κορύφωση μίας σειράς αγώνων ενάντια στον φαύλο κομματισμό, στην παρανομία της δημόσιας διοίκησης και στην κοινωνική αδικία που προκαλεί η μάταιη και ατελέσφορη κυβερνητική πολιτική.

Παραφράζοντας τον Άνταμ Σμιθ, θα τολμήσουμε να πούμε ότι, “ο πλούτος των εθνών είναι η ποιότητα των θεσμών”. Οι θεσμοί στην Ελλάδα, είτε νοσούν βαρύτατα, είτε έχουν ήδη καταρρεύσει: η δημόσια διοίκηση, η παιδεία, τα πολιτικά κόμματα, ο κοινοβουλευτισμός. Η κατάρρευση των θεσμών, φυσιολογικά επέφερε την κατάρρευση και την πτώχευση της οικονομίας μας.

Η Δικαιοσύνη, είναι ένας Θεσμός που εξακολουθεί να αποτελεί έναν από τους λίγους εναπομείναντες πυλώνες της Δημοκρατίας μας. Όμως και αυτός έχει τεθεί υπό αμφισβήτηση. Η πλειοψηφία του λαού πιστεύει ότι μάταια γίνεται η αυριανή συζήτηση. Πιστεύει ότι όλα είναι “μιλημένα” και ότι ο αντισυνταγματικός και βάρβαρος νόμος του κ. Βενιζέλου δεν πρόκειται να ακυρωθεί.

Εμείς, εξακολουθούμε και πιστεύουμε στους θεσμούς, άσχετα του πόσο έχουν τραυματισθεί. Εξακολουθούμε και πιστεύουμε ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας μπορεί και κρίνει με γνώμονα το Δίκαιο και όχι την κοντόφθαλμη πολιτική ή κομματική στρατηγική των κυβερνώντων. Εξακολουθούμε να πιστεύουμε σε “πυλώνες”.

Σήμερα, οι 39 δικαστές της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, δε δικάζουν για να ακυρώσουν ή όχι το ειδικό τέλος ακινήτων. Δικάζουν για να αποφανθούν αν θα ανοίξουμε την “Κερκόπορτα” στη Δημοκρατία μας. Δικάζουν και απένταντί τους έχουν το λαό και την ιστορία.


΄Ελληνες φορολογούμενοι


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)