Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

Τζ. Ασάνζ: Όποιος έχει iPhone, Blackberry ή Gmail… την πάτησε








Για μία ακόμη φορά ξαφνιάζει τους φαν του ο Τζούλιαν Ασάνζ,
περιγράφοντας μία... σκοτεινή καθημερινότητα

















Για μία ακόμη φορά, ο… δαιμόνιος χάκερ Τζούλιαν Ασάνζ, ιδρυτής του ιστότοπου αποκαλύψεων Wikileaks, ξάφνιασε το κοινό του, αυτή τη φορά ανακοινώνοντας οτι όποιος από εμάς κατέχει iPhone, Blackberry ή θυρίδα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Gmail την έχει… πατήσει. Σύμφωνα με τον Ασάνζ, γύρω από τις προαναφερόμενες πλατφόρμες έχει στηθεί ένας ολόκληρος «οργανισμός μαζικής κατασκοπείας»..

Πιο συγκεκριμένα, ο διεθνούς φήμης χάκερ – ο οποίος κατόπιν δικαστικής απόφασης παραμένει σε κατ΄οίκον περιορισμό λόγω της δράσης του Wikileaks – «καταγγέλλει» μέσα από τη δημοσιοποίηση 287 σχετικών εγγράφων πως μέσα από τα “smart-phones” οι κάτοχοί τους είναι διαρκώς παγιδευμένοι σε ένα δίκτυ που παρέχει συνεχείς πληροφορίες σχετικά με τη γεωγραφική θέση τους, τις διαδικτυακές τους επισκέψεις, τις τηλεφωνικές κλήσεις αλλά και τα SMS που αποστέλλουν και λαμβάνουν(…).

Στην ουσία, ο Ασάνζ περιγράφει μία πραγματικότητα στην οποία ολόκληροι πληθυσμοί τελούν υπό καθημερινή κατασκοπεία, με τα στοιχεία που συγκεντρώνονται να πωλούνται έναντι αδρής αμοιβής σε κυβερνήσεις – όχι μόνον δικτατορικές αλλά και «δημοκρατικές».

Στα έγγραφα τα οποία δημοσιεύονται στον ιστότοπο spyfiles.org γίνεται σαφής αναφορά στις χώρες στις οποίες κατά τον Ασάνζ καταγράφονται οι εξής λειτουργίες κατασκοπίας των χρηστών: Internet Monitoring, Phone Monitoring, διασπορά trojan, ανάλυση ομιλίας χρήστη (Speech Analysis), παρακολούθηση SMS και GPS tracking – ανίχνευση ακριβούς θέσης του χρήστη.

Τα καλά νέα; Στον κατάλογο των χωρών δεν περιλαμβάνεται – για την ώρα τουλάχιστον - η Ελλάδα…

Είτε πρόκειται για μία ακόμη απόπειρα του τρομερού παιδιού του Διαδικτύου να συγκεντρώσει και πάλι πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας με αμφιβόλου αξίας «αποκαλύψεις» είτε πρόκειται για μία βάσιμη καταγγελία εκ μέρους ενός «ειδικού» στις παρακολουθήσεις, γεγονός είναι πως ο Ασάνζ κατάφερε και πάλι να ενσπείρει ζιζάνια ανησυχίας – αυτή τη φορά όχι στις ανά τον κόσμο πρεσβείες των ΗΠΑ, αλλά στους απλούς θνητούς που κάνουν χρήση των καθημερινών αυτών τεχνολογικών επιτευγμάτων(…).

Μάλιστα, σε ομιλία του στο City University του Λονδίνου, ο Τζούλιαν Ασάνζ αφού ανέλυσε τους τρόπους συλλογής του τεράστιου αυτού όγκου δεδομένων, διετύπωσε την άποψη πως ακόμη και αν οι υποκλοπές θεωρούνται «νόμιμες» , οδηγούν στα σίγουρα σε ένα «ολοκληρωτικό καθεστώς επιτήρησης», όπου η διαφύλαξη της ιδιωτικής ζωής αποτελεί μάλλον… επιστημονική φαντασία (...).



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)