Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

Displair: Εκπληκτική «οθόνη» αφής από κρύο υγρό αέρα!



Στην πόλη Αστραχάν που βρίσκεται στο δέλτα του ποταμού Βόλγα στη Ρωσία, εκεί που εκβάλει στην Κασπία Θάλασσα, ο Maxim Kamanin ανάπτυξε την Displair, μια«οθόνη» από κρύο υγρό αέρα, η επιφάνεια του οποίου χρησιμοποιείται για την προβολή εικόνων που μπορούν να φτάσουν σε μέγεθος τις 142 ίντσες (360 cm).

Επιπλέον μέσω ενός αισθητήρα υπερύθρων παρόμοιο με το Kinect και με τη βοήθεια κατάλληλου λογισμικού μηχανικής όρασης (computer vision)αναγνωρίζονται οι κινήσεις του χεριού σας σε απόσταση έως ενός εκατοστού(με ακρίβεια 1cm (0,39 ίντσες) και χρόνο καθυστέρησης μικρότερο από 0,2 δευτερόλεπτα) και μάλιστα μπορούν και αναγνωρίζονται μέχρι 1500 ταυτόχρονα αγγίγματα (δεν υποστηρίζεται μόνο ένα άγγιγμα τη φορά (one-touch), αλλά και πολλαπλά ταυτόχρονα αγγίγματα (multi-touch)).

Το σύστημα επιτρέπει στους χρήστες να χειριστούν εικονικά 3D αντικείμενα και να μετακινούν εικόνες σε πραγματικό χρόνο με τα χέρια τους καθώς επίσης ναεπιλέγουν από ένα μενού επιλογών και να χρησιμοποιούν ένα εικονικό (on-screen) πληκτρολόγιο.

Μπορούν επίσης να ζωγραφίσουν στον αέρα με τα δάκτυλά τους, ακόμα και ναπαίξουν διαδραστικά παιχνίδια (mid-air games).


Η Displair θα μπει σύντομα σε μαζική παραγωγή και ανάλογα με το μέγεθος διαγωνίου της θα κοστίζει από 4000 με 30000 δολάρια!

Στο παρακάτω βίντεο επίδειξης που ανέπτυξε η ρωσική εταιρεία απεικονίζεται ουσιαστικά ένα ολόγραμμα το οποίο όχι μόνο είναι τρισδιάστατο, αλλά μπορείς να αλληλεπιδράσεις μαζί του! Το σύστημα αποτελείται όπως είπαμε από εικόνεςπου προβάλλονται πάνω κρύο υγρό αέρα και έναν αισθητήρα που ανιχνεύει το χέρι και τις κινήσεις του σώματος...



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)