Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Ανύπαρκτος σεβασμός στη χώρα φιλοξενίας. Νέα πρόκληση της τράπεζας Ζιραάτ στην Κομοτηνή!








Ερώτηση στον Γεν.Διευθυντή Οζνούρ Οζενίς


Το ότι η εγκατάσταση και λειτουργία της Τουρκικής τράπεζας Ζιραάτ στην Ελλάδα, δεν έγινε με οικονομικά αλλά με καθαρά εθνικά κριτήρια και νοηματοδοτήθηκε εκ μέρους της Τουρκίας ως εθνική διείσδυση στην Ελλάδα, το είχαμε επισημάνει από την πρώτη στιγμή. Αλλά ούτε και εμείς δεν μπορούσαμε μα προβλέψουμε το απύθμενο θράσος της ηγεσίας της, ώστε να μην τηρεί κανένα πρόσχημα οικονομικής υφής και να αναμιγνύεται ενεργά και υπονομευτικά στην πολιτική ζωή της Ελληνικής Θράκης. Αποδεικνύεται ότι υποτιμούν με εξευτελιστικό τρόπο την ελληνική πολιτεία και τον «θεωρητικό» τους ρόλο ως οικονομικού και μόνο οργανισμού. Στη σειρά των προκλήσεων που έχουν αποκαλυφθεί μόνο από τη Ζαγάλισα (και θα κωδικοποιηθούν πολύ σύντομα), έρχεται να προστεθεί άλλη μια απαράδεκτη ενέργεια.







Στην υπόπτως καθιερωθείσα φιέστα «μνημόσυνο» του αποβιώσαντος εθνικιστή μουσουλμάνου ανεξάρτητου βουλευτή Ροδόπης Αχμέτ Σαδίκ (φέτος 24.7.2011) μεταξύ των κατατεθέντων στεφανιών υπήρχε και αυτό τηςΤράπεζας Ζιραάτ! Είναι απίστευτο κι όμως αληθινό! Ο Σαδίκ, δεν υπήρξε στέλεχος της Τράπεζας, ούτε πελάτης της (όταν απεβίωσε η τράπεζα δεν είχε παρουσία στην Ελλάδα). Ήταν ένας ακραίος ανθέλληνας βουλευτής, με διασυνδέσεις και στήριξη από κύκλους του βαθέως Τουρκικού κράτους, ο οποίος προκάλεσε αναταραχή και κλίμα ανωμαλίας μέσα στην Ελληνική Θράκη, σε τέτοιο βαθμό, ώστε να υπονομευθεί η ομαλή συμβίωση χριστιανών και μουσουλμάνων και να απειληθούν μαζικές συγκρούσεις μεταξύ των δύο στοιχείων.

Άλλωστε, για τον ιδεολογικό και πολιτικό χαρακτήρα του Αχμέτ Σαδίκ, υπάρχουν διαφωτιστικές μαρτυρίες και από μειονοτικούς κύκλους (Αμπ. Ντεντέ, περ. Αζινλίκτσα κλπ).

Πώς είναι δυνατόν τράπεζα να στέλνει στεφάνι σε μία εκδήλωση με πολιτικές διαστάσεις, στην οποία μάλιστα είναι άκρως αντίθετο το υπόλοιπο μισό του ντόπιου πληθυσμού; Η προθυμία της Ζιραάτ να συμμετάσχει σε τέτοιες διχαστικές εκδηλώσεις με σημασιοδοτήσεις και συμβολισμούς εξόχως ανθελληνικούς, μόνο ως πρωτοφανής πρόκληση μπορεί να νοηματοδοτηθεί.

Είναι αδύνατον να φαντασθούμε αντίστοιχο ελληνικό παράδειγμα. Θα μπορούσε η Εθνική να στέλνει στεφάνι σε αντίστοιχες εκδηλώσεις; Εάν κάποιος διευθυντής τράπεζας αποτολμούσε αντίστοιχη ενέργεια θα είχε «αποκεφαλιστεί» αμέσωςΑλλά αυτό φανερώνει ότι οι Τούρκοι παραμένουν ακόμη μακρυά από την Ευρωπαϊκή κουλτούρα και είναι πολύ κοντύτερα στις προγονικές τους παραδόσεις

Θα θέλαμε να ρωτήσουμε τον λαλίστατο Γεν. Διευθυντή Ελλάδας της Ζιραάτ κ. Οζνούρ Οζενίς: Είχε την έγκρισή του μια τέτοια ενέργεια; Στο στεφάνι δεν έγραφε Ζιραάτ Κομοτηνής, αλλά Τράπεζα Ζιραάτ Ελλάδας (T.C. ZIRAAT BANKAŞI AŞ. YUNANİSTAN). Υπήρχε προσωπική του εντολή; Αν, ναι, δεν νομίζει ότι παρατράβηξε το σχοινί, και κάποια στιγμή θα κοπεί;

Αναρωτιόμαστε εάν με τις ίδιες στοχεύσεις και στρατηγικές θα κινηθεί η Ζιραάτ στα Δωδεκάνησα (Ρόδος), όπου είχε μεγάλη αδημονία να ανοίξει κατάστημα.

Η αποκάλυψή μας δεν θα έχει καμιά πρακτική σημασία, εάν δεν ληφθούν αμέσως πρωτοβουλίες και δεν γίνουν αυστηρές συστάσεις από την Τράπεζα της Ελλάδος και το υπουργείο Οικονομικών. Όμως, περισσότερο υπεύθυνοι είναι ΟΛΟΙ οι βουλευτές Θράκης, οι οποίοι ενώ πληροφορούνται για τις αποκαλύψεις της Ζαγάλισα, κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν και κρύβουν την αναισθησία και την ανικανότητά τους, πίσω από την αντεθνική αδιαφορία τους.

Εν αναμονή εξελίξεων, προαναγγέλουμε και άλλες αποκαλύψεις για την πολιτική και ανθελληνική πλέον δράση της Τουρκικής Τράπεζας Ζιραάτ στη Θράκη. Μην χάσετε τις επομένες αποκαλύψεις μας...

Ζαγάλισα



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)